Epi Zakk Wylde vs. LTD EC 1000 (Les Paul s aktivem)

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
dlabajíč

Epi Zakk Wylde vs. LTD EC 1000 (Les Paul s aktivem)

Příspěvek od dlabajíč »

Zdravím, vybírám les paul s aktivem. Mám dva favority. Epiphone zack wylde (aktivku tam teprve nacpu) nebo LTD EC 1000. Má někdo možnost srovnání, já se jen tak k takovým kytarám nedostanu. A zřejmě budu volit bazar, takže potřebuju trošku navést na správný směr. Prostě chci aby to mělo ten správný prasácký tón pevný v basech a jiskrný ve všech polohách? Kdo ty kytary má, nebo na ně hrál, hoďte něco do placu.
Naposledy upravil(a) MilanT dne 4.04.2014 18:51, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Upraven název tématu.
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Epi Zack Wylde vs. LTD EC 1000 (Les Paul s aktivem)

Příspěvek od Nero »

Rozhodně to LTD. Epi ZW se s ní nemůže rovnat vůbec v ničem.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Re: Les Paul s aktivem

Příspěvek od Fade »

Qéčko píše:Na Epi ZW jsem hrál, není to špatná kytara, ale rozhodně líp hraje moje LTD (401), což je o třídu "horší" než ta tisícovka. Takže za mě rozhodně LTD.

Jinak proč chceš dávat do LP aktivky? Já jsem zastáncem toho, že dobrý kus s dřeva s dobrýma pasivkama hraje jak prase a navíc je variabilní. Můžeš zahrát prakticky cokoliv. Bál bych se že tím trošku zabiješ zvuk samotného dřeva 8)
Proč aktivy? Třeba proto, že chce pevný, zkreslený, vyčištěný zvuk, který mu nenabídne pasiv. Tohle aktiv má a tohle je věc, kterou někteří zbožňují a někteří nenávidí.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Fade píše:
Qéčko píše:Na Epi ZW jsem hrál, není to špatná kytara, ale rozhodně líp hraje moje LTD (401), což je o třídu "horší" než ta tisícovka. Takže za mě rozhodně LTD.

Jinak proč chceš dávat do LP aktivky? Já jsem zastáncem toho, že dobrý kus s dřeva s dobrýma pasivkama hraje jak prase a navíc je variabilní. Můžeš zahrát prakticky cokoliv. Bál bych se že tím trošku zabiješ zvuk samotného dřeva 8)
Proč aktivy? Třeba proto, že chce pevný, zkreslený, vyčištěný zvuk, který mu nenabídne pasiv. Tohle aktiv má a tohle je věc, kterou někteří zbožňují a někteří nenávidí.
a nebo taky tak, že z EMG není problém dostat ten zvuk i při nedostatečně důrazné pravé ruce, aspoň to jsem vypozoroval u většiny kytaristů, kteří na EMG nedají dopustit. Pevný, zkreslený, vyčištěný zvuk se dá z pasivu bez problémů dostat...
edit: a abych odpověděl na otázku, určitě EC1000, protože to nehraje na city mladých kytaristů, kteří si myslí, že jim to bude hrát jak Wyldemu+jako bonus dostatneš ten zvuk skutečně blíž díky zmiňovaným EMG
dlabajíč

Příspěvek od dlabajíč »

Aktiv protože mám na bachovi SH - 6 což si myslím že není nejstabší snímač a chci silnější, aby se ten zvuk dal opravdu "naprasit" žádné blato. Uvažoval sem i nad dimarzio aktivator, ale nevím... To emgčko mi přijde prostě lepší co se týče kvality zvuku. A taky kvůli podladění, ať to bere všechny frekvence pořádně. Sice les paul s krátkou menzurou není asi ideál ale mám ho rád. :-)
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
minibb

Příspěvek od minibb »

Jestli budeš podlaďovat do C tak to fakt nebude nejlepší ;) To bys potřeboval tak 14 struny. Ale jinak EMG maj při podladění docela pěknej, čitelnej zvuk, taky bych si je dal do kytary, kterou bych podlaďoval :)
Ibanez roadstar II RG530WP (Seymour Duncan+DiMarzio)
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Nevím no, z vlastní zkušenosti můžu říct, že s tím zvukem hrozně udělaj i struny. Třeba Gibson 500T na desítkách zněl poměrně... blátivě. Stačilo hodit na kytaru hybridy s dvanáctkovejma basovkama a jedenáctkovejma sólovkama a ten zvuk se zpevnil a zkonkrétnil neuvěřitelným způsobem... Navíc do kytary můžu mlátit svým prasáckým stylem a na dynamice je to cítit, kdežto u desítek jsem čekal, že se spíš každou chvíli přetrhaj.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

bubucci píše:
Fade píše:

a nebo taky tak, že z EMG není problém dostat ten zvuk i při nedostatečně důrazné pravé ruce, aspoň to jsem vypozoroval u většiny kytaristů, kteří na EMG nedají dopustit. Pevný, zkreslený, vyčištěný zvuk se dá z pasivu bez problémů dostat...
edit: a abych odpověděl na otázku, určitě EC1000, protože to nehraje na city mladých kytaristů, kteří si myslí, že jim to bude hrát jak Wyldemu+jako bonus dostatneš ten zvuk skutečně blíž díky zmiňovaným EMG
Tak já jsem mezi aktivy a pasivy a je jedno, jestli vezmu Ibanez nebo M-1000 a na Englu se musím snažit na obou. Vidím tam hlavně ty rozdíly, které jsem popsal. Právě po koupi Blackmorea jsem si musel dát na pravačku záležet ještě více než s Rockwellem. A jak říkám, je to u obou kytar stejné.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
fantomasxxx
Bandzone: https://bandzone.cz/evarest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fantomasxxx »

Ahoj,
obě kytary jsem měl možnost celkem dobře porovnat.
Epi ZW jsem vlastnil cca 4 roky. Kupoval jsem jí, když to vyšlo jako horká novinka.
Po zvukové stránce naprostá spokojenotst - pevný a hutný zvuk. Co mi celkem vadilo byla velká hmotnost kytary a poměrně široký krk (nemám pazoury jako ZW). Časem mě však omrzel ne príliš osoibitý vzhled, tak jsem jí prodal a koupil LTD EC 1000.
Netrvalo dlouho a začal jsem se markatně zlepšovat ve hře, LTD má velmi příjemný rychlý krk a proti EPI poloviční hmotnost - to ocenilo moje rameno. Zvukově to je něco trochu jiného, aktivní snímače mi prostě moc nesedí. Dneska po cca 4 letech vlastnictví LTD jsem se na pevno rozhodl, že vyměním elektroniku za pasivní EMG.
Zvukově bych se tedy přikáněl k EPI.
Vzhledově k LTD.
Pohodlí při hře LTD.

Pokud ti budou aktivní snímače vyhovovat, tak jdi do LTD. Pokud nebudou, tak jdi stejně do LTD a snímače můžeš časem vyměnit.
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

prijde mi trosku skoda do toho cpat ty pasivni EMG...teda jestli ti sedi, tak nic proti, ale nemysli si, neni to pasivni alternativa toho aktivniho..ani nahodou..
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

McKozias píše:prijde mi trosku skoda do toho cpat ty pasivni EMG...teda jestli ti sedi, tak nic proti, ale nemysli si, neni to pasivni alternativa toho aktivniho..ani nahodou..
Mě to přijde jako blbost. Pokud teda EMG konečně nevymyslelo nějaký kvalitní pasiv, který by nahradil HZ.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
fantomasxxx
Kontaktovat uživatele:

McKozias píše:prijde mi trosku skoda do toho cpat ty pasivni EMG...teda jestli ti sedi, tak nic proti, ale nemysli si, neni to pasivni alternativa toho aktivniho..ani nahodou..
Záleží co na to chceš hrát. Velkou roli taky hraje apec. Mám Rectifiera a na High gain docílíš u pasivu i aktivu hodně podobný zvuk, akorát trochu jiné nastavení. Na ostatní zvuky crunch a čistej mi zní jednoznače lépe pasivní EMG. S aktivníma s tím kroutím jak chci, ale nemá to ty správný koule.
Nejhorší mi příjde, když srovnám krkovej snímač (na pasiv nádhernej kulatej zpěvnej zvuk, na aktiv v LTD to při hře radši nepoužívám, protože to prostě není ono)
Kdybych hrál výhradně High gain, tak bych výměnu neřešil, ale potřebuji univerzálnější zvuk.
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

uh, takhle..zkousel jsi nekdy kvalitni(mysleno SD, DiMarzia) pasivni snimace?
wolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf »

Jsem LTDckar a musim rict ze EC 1000 je super kytara ale jestli hledas zvuk LP tak ta ma do nej hodne daleko..Muj Viper zni daleko bliz k LP a co je paradox ma vic dreva a proto i macatejsi zvuk nez EC ktery sice jako LP vypadaj ale zvukem a hratelnosti je spis superstrat....Dnes ale delaj i modely s oznacenim FT (full thickness) kde jsou dodrzeny LP specs a to uz je jina kava...

LTD&Dean guitars/Bare Knuckle Pickups/Mesa/Randall&Salvation Mods/DL cabs&cables
fantomasxxx
Kontaktovat uživatele:

Taky by me zajimalo, jak by hrala se snimacema napr SM.
Ale moc se v te spouste snimačích neorientuju a nejaky laborovani je dost draha sranda.
Ty EMG Hz mám vyzkoušený na něolika kytarách a spokojenost, třeba by pro moje potřeby byly ještě lepší nějaké jiné pasivy....
Jinak souhlas, není to klasický LP a tl. kytary bude hrát taky velkou roli, EPI ZW je ještě macatější než klasický LP. Co je však zajimave, tak LTD hraje na sucho mnohem hlasitěji než EPI.
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

tyjo tak fakt doporucuju vyzkouset, na bazaru sezenes za stejne penize jako je potom posles dale...HZ do takove kytary, to je fakt skoda, myslim si, ze tim tu kytaru hodne zabijes...chapu ze jsi spokojen, ale proc ztoho nevymacknout plny potencial :)
frytol

Příspěvek od frytol »

Rozhodně LTD.
tallicaman

Příspěvek od tallicaman »

Je to trapne, ale opravte nekdo ten nadpis, fakt to neni Zack... porad mi to b(l)ije do oci.
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“