Blackstar HT -1R a footswitch

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
tom.rossi

Blackstar HT -1R a footswitch

Příspěvek od tom.rossi »

Ahoj všem, zajímalo by mě jestli jde opravdu ke kombu Blackstar HT 1R připojit footswitch např. VOX VFS5, který se zobrazuje ve "společně prodávaných produktech". Nikde v popisu toho komba jsem se nedočetl, že to jde nicméně přítomnost toho přepínače v souvisejících produktech u stejného produktu bez reverbu nahlodala mé přesvědčení, že jednou někdo objednal z libovolného důvodu footswitch společně s kombem a systém to zařadil do společně prodávaných produktů.

Takže poradí pls někdo zkušenějsí zda jde k Blackstar HT1R připojit footswitch (tak aby to fungovalo bez toho abych se musel "ohánět pájkou" :-))

Díky za odpovědi.
tom.rossi

Re: Blackstar HT -1R a footswitch

Příspěvek od tom.rossi »

Tady je vyslovně napsáno, že footswitch NELZE. Takže zákazníci na "kytarách" asi zvládají nějaký hmat šroubovákem pro jeho zapojení :-) No nic, svět se nehroutí jen mě zajímalo jestli třeba náhodou jsem někde něco nepřehlédl... ;-)
aldenson

Příspěvek od aldenson »

Ja jsem s tim aparatem velmi spokojen a footswitch v podstate nepotrebuju. Bud pouzivam cisty kanal s gainem i volume na max a dosahnu pekneho a velmi dynamickeho Crunche, ktery muzu regulovat potenciometrem hlasitosti na krasny saturovany clean a nebo neco podobneho na drive channelu s gainem na 1hod. a hlasitosti, na jakou mam zrovna chut. Ten trdive channel muze nekdy znit skoro jako pres krabicku, ale ma lampovy charakter. pekne reaguje na pravou ruku a neslevase ani pri gain a volume na max. Hodne dobry je i vystup na sluchatka, ktery s velkyma muslema na noc nema konkurenci. Celkove VYSOKA spokojenost. Samozrejme jen do doby, nez porovnam se svou mesou ve zkusebne. Ale to je jako porovnavat maly 4 valec s V8 Hemi;-)
Dokonce jsem to mel i rozebrane a muzu potvrdit, ze tam skutecne jsou lampy v keramickych paticich a ot traficek vedou pekne tluste kabely a je to celkove na urovni. tak kdyby mel nekdo zajem o fotky....
Gibson Les Paul Traditional PRO HCS (2011)
Gibson SG 50th Anniversary 12-string (2012)
Mesa/Boogie Express 5:50+ Head > Mesa 2x12 Rectifier Vertical
Blackstar HT-1R
Uz jen ty ruce mi chybi...
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Díky tomu, že se mi opět vysral Laney a hledám někoho na opravu, jsem to už nevydržel a pořídil si taky Blackstara HT1. Je vidět, že Blackstar asi na výstupní kontrolu nekašle, protože kombíčko je udělaný pořádně, všechno působí bytelným dojmem a konstrukci nemám co vytknout. Překvapilo mě, že i ten jednowatťák s osmičkovým reprem dokáže docela zařvat (na doma až až) a i když nemá skoro žádný korekce, z něj leze fakt hezkej zvuk. Akorát teda funkce ISF na 10 (britskej zvuk) při overdrive kanálu se mi moc nepozdává. Na clean je ok, ale při zkreslení mi to přijde hrozně zastřený, bez výšek a bez dynamiky. Ovšem při otočení doleva je situace úplně jiná. Zvuk získá výšky, dynamiku a pak už si jen stačí hrát s gainem a volume. Co se týče footswitche, tak mi nijak zvlášť nechybí. Řeším to ubráním volume krkovýho snímače a pokud chci zkreslení, jen přepnu na kobylu. Kombíčko mě opravdu mile překvapilo a docela mě mrzí, že jsem Blackstaru nevěřil víc (nebo že jsem si Laney nekoupil nový z obchodu).
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
aldenson

Příspěvek od aldenson »

Na zaklade dotazu na SZ prikladam fotky.
20120219_123601.jpg
20120219_123554.jpg
20120219_121900.jpg
Blackstar HT-1R
aldenson

Příspěvek od aldenson »

Pokracovani:
Btw o jakou elektronku se jedna na obrazku c. 2? Na jake kvalitativni urovni je to oproti tomu Sovteku, co je na dalsi fotce?
20120219_121848.jpg
20120219_121831.jpg
20120219_121740.jpg
Naposledy upravil(a) aldenson dne 6.03.2012 11:23, celkem upraveno 1 x.
Blackstar HT-1R
aldenson

Příspěvek od aldenson »

A posledni cast:
20120219_121652.jpg
20120219_121632.jpg
20120219_121622.jpg
Blackstar HT-1R
aldenson

Příspěvek od aldenson »

Alternátor píše:Díky tomu, že se mi opět vysral Laney a hledám někoho na opravu, jsem to už nevydržel a pořídil si taky Blackstara HT1. Je vidět, že Blackstar asi na výstupní kontrolu nekašle, protože kombíčko je udělaný pořádně, všechno působí bytelným dojmem a konstrukci nemám co vytknout. Překvapilo mě, že i ten jednowatťák s osmičkovým reprem dokáže docela zařvat (na doma až až) a i když nemá skoro žádný korekce, z něj leze fakt hezkej zvuk. Akorát teda funkce ISF na 10 (britskej zvuk) při overdrive kanálu se mi moc nepozdává. Na clean je ok, ale při zkreslení mi to přijde hrozně zastřený, bez výšek a bez dynamiky. Ovšem při otočení doleva je situace úplně jiná. Zvuk získá výšky, dynamiku a pak už si jen stačí hrát s gainem a volume. Co se týče footswitche, tak mi nijak zvlášť nechybí. Řeším to ubráním volume krkovýho snímače a pokud chci zkreslení, jen přepnu na kobylu. Kombíčko mě opravdu mile překvapilo a docela mě mrzí, že jsem Blackstaru nevěřil víc (nebo že jsem si Laney nekoupil nový z obchodu).

Zvlastni. Ja to mam presne naopak. Mi se ISF vetsinou libi co nejvice doprava na ciste brit sound. jen obcas to nastavuju v rozmezi 1-4h. pouze na clean si to nekdy dam na 11h, kdyz chci sirsi zvuk s pevnym spodkem. Ale na drive nebo vybuzeny clean (volume i gain doprava) se mi ten US zvuk vylozene nelibi. je hodne mecity. Ale tim padem to bude asi kytarou a snimacema. Zatim sem to na jine kytare nezkousel, tak to zrejme napravim...
Blackstar HT-1R
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

No o tom to celý je. Můžeš si sám najít zvuk, co se ti líbí. Já s tím i přes názory říkající, že je to knob k ničemu, kroutím docela často, protože se moje chutě prostě mění.

Ty TAD jsou rebrandované různé značky. Jestli jsi jí našel v Blackstaru tak to bude normální Čína, akorát přeměřená. Musí být vybalancovaná, protože ty HT mrňata jedou normálně v push-pull režimu. Proti tomu ty Sovteky jsou spíš to nejlevnější, co je k dispozici. Měl jsem je v HT-5 i v HT-40. V HT-5 a první pozici HT-40 jsem měnil za 12AX7 od Tung-Solu a placebo fajn. :)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
aldenson

Příspěvek od aldenson »

Bummer píše:No o tom to celý je. Můžeš si sám najít zvuk, co se ti líbí. Já s tím i přes názory říkající, že je to knob k ničemu, kroutím docela často, protože se moje chutě prostě mění.

Ty TAD jsou rebrandované různé značky. Jestli jsi jí našel v Blackstaru tak to bude normální Čína, akorát přeměřená. Musí být vybalancovaná, protože ty HT mrňata jedou normálně v push-pull režimu. Proti tomu ty Sovteky jsou spíš to nejlevnější, co je k dispozici. Měl jsem je v HT-5 i v HT-40. V HT-5 a první pozici HT-40 jsem měnil za 12AX7 od Tung-Solu a placebo fajn. :)
Vypada to, ze o lampach neco vis. tak jsem se chtel zeptat, co bych si tam idealne mel dat? pokuc bych chtel dosahnout kulatejsiho zvuku v rozmezi clean-saturated clean a crunch. Chapu, ze barvu udava z 95% obvod zesilovace, ale verim, ze se to dobryma lampama da minimalne nezkazit.
Jo a taky jsem zjistil, ze se mi objevuje brum. Hlavne, v pripade, ze do spolecne rozdvojky pripojim laptop, coz se da pochopit. Ale pripada mi, ze na drive to pri vyssich hodnotach volume nebo brumi vice, nez by muselo. vyresi to nejaka prepetova ochrana nebo filtre a nebo zasah do komba? Diky.
Blackstar HT-1R
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

O lampách nevím zhola nic. :) Při výběru jsem doteď dbal spíš na recenze a doporučení. To o těch TAD ale zrovna vím, protože jsem je v HT-40 taky měl a když jedna odešla, tak jsem zkoumal, co jsou zač a jestli má smysl tu rozbitou posílat k p. Matouškovi na Moravu do opravy kvůli podezření, že by to nemusela být Čína ale rebrandovaná Svetlana.

Od brumu z cizích zařízení ze sítě ti pomůže třeba počítačová UPSka.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Alternátor

Já mám rád britský zkreslení, ale tady je problém, že si ho nemůžu doladit podle svýho. Například zkreslení u mý LC30 mi naprosto vyhovovalo, dokud zas nezačla zlobit, mrcha jedna. To, co HT1 vydává v základu, mi moc nesedí. Ale na clean jednoznačně ISF doprava. Taky mě docela překvapilo, kolik má to kombíčko gainu.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
aldenson

Příspěvek od aldenson »

Alternátor píše:Já mám rád britský zkreslení, ale tady je problém, že si ho nemůžu doladit podle svýho. Například zkreslení u mý LC30 mi naprosto vyhovovalo, dokud zas nezačla zlobit, mrcha jedna. To, co HT1 vydává v základu, mi moc nesedí. Ale na clean jednoznačně ISF doprava. Taky mě docela překvapilo, kolik má to kombíčko gainu.
Je to zvlastni... Podle podpisu bychom meli mit oba (velmi zhruba) podobne snimace a pritom mi se ten zvuk na US nastaveni zda hrozne mecivy. takovy moc otevrene stredovy ala 3khz na ekvalizeru, co mam na mese. Naproti tomu ten brit je takovy uzky a pekne reze ala vox. Ikdyz to prirovnani je mozna i dost ovlivnene pojmenovanim vyrobcem;-)
no a nebo se ti proste takovy zvuk libi a vyhledavas ho...
Blackstar HT-1R
Alternátor

Je to zvláštní. Teď jsem zkoušel ten emulovanej výstup se sluchátkama a tam zní jednoznačně líp britská strana... US je, přesně jak říkáš, taková umečená. Z repra ta britská zní úplně jinak, tak mi to někdo vysvětlete... :D

Edit: Co máš na tom Les Paulu za snímače?
aldenson

Příspěvek od aldenson »

Alternátor píše:Je to zvláštní. Teď jsem zkoušel ten emulovanej výstup se sluchátkama a tam zní jednoznačně líp britská strana... US je, přesně jak říkáš, taková umečená. Z repra ta britská zní úplně jinak, tak mi to někdo vysvětlete... :D

Edit: Co máš na tom Les Paulu za snímače?

Mi to ze sluchatkoveho vystupu prijde mene kulate a mlaskave a takove mene saturovane. teda hlavne vybuzeny clean channel, ktery je pro me nejdulezitejsi. je to podle me zavisle na impedanci sluchatek. pouzivam 32 i 300 ohm. Ale barva tonu se podle me nemeni.

Snimace mam BurstBucker 3 na kobyle a Classic ´57 na krku.
A ty?
Blackstar HT-1R
Alternátor

Na Fokusce nějaký ty jejich Korea Custom, nebo co to je, na Expovi keramiky 496R + 500T. Ani jedno těm tvejm moc podobný nebude. Jinak jasně, ta simulace reproboxu nikdy nebude znít tak, jako zvuk, co leze z repra. Je to tenčí a ostřejší. Nicméně ten britskej sound z ní leze, z repra mi leze něco úplně jinýho. Jako by se mi z toho ztratily vejšky a trochu to huhlá. Kdyby tam byl aspoň treble poťák, hned by se s tím dalo pracovat jinak.
aldenson

Příspěvek od aldenson »

Alternátor píše:Na Fokusce nějaký ty jejich Korea Custom, nebo co to je, na Expovi keramiky 496R + 500T. Ani jedno těm tvejm moc podobný nebude. Jinak jasně, ta simulace reproboxu nikdy nebude znít tak, jako zvuk, co leze z repra. Je to tenčí a ostřejší. Nicméně ten britskej sound z ní leze, z repra mi leze něco úplně jinýho. Jako by se mi z toho ztratily vejšky a trochu to huhlá. Kdyby tam byl aspoň treble poťák, hned by se s tím dalo pracovat jinak.

Njn, zbyva tonova clona. konecne s ni tedka vice pracuju a prichazim na zajimave zvuky...
Blackstar HT-1R
Alternátor

Tak po několikadenním sžívání se s aparátem jsem došel k těmhle závěrům: britská strana ISF je doopravdy lepší jak na clean, tak na overdrive. Akorát při zkreslení je potřeba dát víc volume, potichu je to takový přišláplnutý, nebo eventuelně trochu pootočit ISF doleva (asi tak na 3 hodiny). Bezkonkurenční je rozhodně britskej crunch na clean kanálu. Vynikající zvuk např. na ACDC. USA strana taky ujde, ale je taková tenčí a uječenější. Aparátek hlavně není žádnej zabíječ charakteru kytary/snímačů, což se třeba o spoustě trandů říct nedá. Díky ISF se dá nastavit různě barevnej zvuk a dost to vynahrazuje absenci dalších poťáků, čímž má podle mě Blackstar dost velkou výhodu nad konkurenčníma malejma lampáčema. Sečteno a podtrženo, za tyhle peníze si ani neumím představit nákup lepšího a univerzálnějšího aparátu na doma. O životnosti moc mluvit nemůžu, protože ho nemám moc dlouho a těžko posuzovat poruchovost, každopádně provední mi přijde na špičkový úrovni. Celkově si u mě tímhle kouskem udělal Blackstar dobrý jméno a až někdy budu uvažovat o nákupu profi aparátu, určitě kouknu po vyšších sériích, např Artisan.
aldenson

Příspěvek od aldenson »

Artisan zni minimalne podle recenzi na youtube zajimave. hlavne me laka ta 15w verze s routovanim preampu a power sekce ala marshall 1959. nicmene na nejakou dobu si budu muset zejmena financne nechat zajit chut. Ted resim generalku mesy a myslim, ze to taky pujde znat...
Blackstar HT-1R
symar

Příspěvek od symar »

Tak jsem se stal také šťastným majitelem této kostičky. Nemá cenu opět chválit, prostě co tu píší ostatní platí a já osobně jsem nadšený, i když se teprv s kombem sžívám. Mám jen prosbu. Dokud mám zatím ještě nějakou tu korunu, jsem si říkal, že radši zakoupím nějakou tu rezervní lampu. Jsou tam Sovtek 12AX7WA a jako konec TAD ECC 82 (přesně viz foto výše). Jelikož jsem z Prahy nechci platit poštu a chci nakoupit v GESu. Můžete mi něco doporučit? Opravdu má ta která lampa takový vliv na zvuk? Co toto http://www.ges.cz/cz/elektronka-12ax7wb ... 02163.html a toto http://www.ges.cz/cz/elektronka-12au7-e ... 02007.html? Nebo se mám držet toho co tam je, či zkusit zcela něco jiného? Díky za rady. Stará lama.
Většina z nás je divných, těch normálních je třeba se bát.
Je mi tolik. kolik mi je, manželka však tvrdí, že maximálně tak 15 a i to je prý někdy přehnané
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“