Takže poradí pls někdo zkušenějsí zda jde k Blackstar HT1R připojit footswitch (tak aby to fungovalo bez toho abych se musel "ohánět pájkou"
Díky za odpovědi.
Alternátor píše:Díky tomu, že se mi opět vysral Laney a hledám někoho na opravu, jsem to už nevydržel a pořídil si taky Blackstara HT1. Je vidět, že Blackstar asi na výstupní kontrolu nekašle, protože kombíčko je udělaný pořádně, všechno působí bytelným dojmem a konstrukci nemám co vytknout. Překvapilo mě, že i ten jednowatťák s osmičkovým reprem dokáže docela zařvat (na doma až až) a i když nemá skoro žádný korekce, z něj leze fakt hezkej zvuk. Akorát teda funkce ISF na 10 (britskej zvuk) při overdrive kanálu se mi moc nepozdává. Na clean je ok, ale při zkreslení mi to přijde hrozně zastřený, bez výšek a bez dynamiky. Ovšem při otočení doleva je situace úplně jiná. Zvuk získá výšky, dynamiku a pak už si jen stačí hrát s gainem a volume. Co se týče footswitche, tak mi nijak zvlášť nechybí. Řeším to ubráním volume krkovýho snímače a pokud chci zkreslení, jen přepnu na kobylu. Kombíčko mě opravdu mile překvapilo a docela mě mrzí, že jsem Blackstaru nevěřil víc (nebo že jsem si Laney nekoupil nový z obchodu).
Vypada to, ze o lampach neco vis. tak jsem se chtel zeptat, co bych si tam idealne mel dat? pokuc bych chtel dosahnout kulatejsiho zvuku v rozmezi clean-saturated clean a crunch. Chapu, ze barvu udava z 95% obvod zesilovace, ale verim, ze se to dobryma lampama da minimalne nezkazit.Bummer píše:No o tom to celý je. Můžeš si sám najít zvuk, co se ti líbí. Já s tím i přes názory říkající, že je to knob k ničemu, kroutím docela často, protože se moje chutě prostě mění.
Ty TAD jsou rebrandované různé značky. Jestli jsi jí našel v Blackstaru tak to bude normální Čína, akorát přeměřená. Musí být vybalancovaná, protože ty HT mrňata jedou normálně v push-pull režimu. Proti tomu ty Sovteky jsou spíš to nejlevnější, co je k dispozici. Měl jsem je v HT-5 i v HT-40. V HT-5 a první pozici HT-40 jsem měnil za 12AX7 od Tung-Solu a placebo fajn.
Je to zvlastni... Podle podpisu bychom meli mit oba (velmi zhruba) podobne snimace a pritom mi se ten zvuk na US nastaveni zda hrozne mecivy. takovy moc otevrene stredovy ala 3khz na ekvalizeru, co mam na mese. Naproti tomu ten brit je takovy uzky a pekne reze ala vox. Ikdyz to prirovnani je mozna i dost ovlivnene pojmenovanim vyrobcem;-)Alternátor píše:Já mám rád britský zkreslení, ale tady je problém, že si ho nemůžu doladit podle svýho. Například zkreslení u mý LC30 mi naprosto vyhovovalo, dokud zas nezačla zlobit, mrcha jedna. To, co HT1 vydává v základu, mi moc nesedí. Ale na clean jednoznačně ISF doprava. Taky mě docela překvapilo, kolik má to kombíčko gainu.
Alternátor píše:Je to zvláštní. Teď jsem zkoušel ten emulovanej výstup se sluchátkama a tam zní jednoznačně líp britská strana... US je, přesně jak říkáš, taková umečená. Z repra ta britská zní úplně jinak, tak mi to někdo vysvětlete...
Edit: Co máš na tom Les Paulu za snímače?
Alternátor píše:Na Fokusce nějaký ty jejich Korea Custom, nebo co to je, na Expovi keramiky 496R + 500T. Ani jedno těm tvejm moc podobný nebude. Jinak jasně, ta simulace reproboxu nikdy nebude znít tak, jako zvuk, co leze z repra. Je to tenčí a ostřejší. Nicméně ten britskej sound z ní leze, z repra mi leze něco úplně jinýho. Jako by se mi z toho ztratily vejšky a trochu to huhlá. Kdyby tam byl aspoň treble poťák, hned by se s tím dalo pracovat jinak.