po dost dlouhé pauze (víc než 15 let) začínám zase trochu hrát, hlavně kvůli tomu, abych si vyčistil hlavu po práci (programátor). Do hudebky jsem chodil 7 roků na harmoniku (myslím akordeon), na gymplu jsem chvilku hrál na synťák v kapele. Takže si chci koupit klávesy (protože harmoniku mám po dědovi
Z hlediska dynamiky mám celkem jasno, kladívková určitě není pro mě, polovyvážená mi úplně stačí. Jistý si jsem taky rozsahem, chci 5 oktáv, 88 kláves zabírá moc místa na stole a moc to připomíná klavír (a já mám radši varhany
Dost dlouho jsem přemýšlel o nějakém masterkeyboardu, jenže asi chci, abych měl možnost hrát i bez počítače. ProKeys Sono mají v sobě nějaké zvuky, žádné zázraky nečekám, ale hrát to bude. Pak se mi líbí, že to má v sobě zvukovku, která asi nebude taky hi-fi, ale určitě lepší než ta integrovaná v mojem notebooku.
Moje první otázka je: když použiju ProKeys Sono jako masterkeyboard (na takové to domácí blbnutí), tak vzhledem k tomu, že to má jen pár čudlíků, kterým jdou přiřadit MIDI kontroléry, tak budu muset v DAWku prostě jen víc klikat myší nebo je tu ještě nějaké jiné omezení?
Moje druhá otázka je: kdyby mě to blbnutí nedejbože chytlo, tak co dál? Nějaký masterkeyboard jako Axiom Pro nebo synťák? Celkem se mi líbí varianta masterkeyboard + softwarové nástroje + nějaký zvukový modul.
Předem díky za jakékoliv reakce, klidně můžete napadnout i mé axiomy (tím nemyslím Axiom od M-AUDIA, ale mé výchozí předpoklady