Výměna ENGL Screameru>Jaký box k TT50H?

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Asanoth

Výměna ENGL Screameru>Jaký box k TT50H?

Příspěvek od Asanoth »

Ahoj,
budu k vám upřímný: Ten Screamer mi svým "ENGL" zvukem už leze pěkně na nervy :D :D
Chtěl bych něco jinýho, ale něco, co stojí max stejně jako tohle kombo, zvukově je na tom kvalitativně podobně a především: má podobný "features" jako ENGL, tj. 4 kanály(bez toho hi-gain bych se asi obešel, používám ho jen ve 2 písničkách na solo), reverb(spínání FS bonus, ale není nutné) a nastavitelný boost na sóla. Výkon max 50W. Samozřejmě bazar.
Díky a nebojte se navrhovat i odvážná řešení :)
Naposledy upravil(a) Asanoth dne 13.04.2012 12:23, celkem upraveno 1 x.
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Re: Výměna ENGL Screameru

Příspěvek od bubucci »

hlava nebo kombo ?

EDIT : přečetl jsem si to ještě jednou a pořádně...a našel jsem tam to slovo kombo :oops:
Naposledy upravil(a) bubucci dne 13.03.2012 20:54, celkem upraveno 1 x.
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

trochu se bojim toho že takové možnosti pseudo 4 kanálu ti jen tak nějaký jiný aparát nedá, ale určitě jsem zvědavý co ostatní navrhnou
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Laney TT50
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Asanoth píše:Díky a nebojte se navrhovat i odvážná řešení :)
No za mě jedině VHT pittbull, za ty prachy co se dá sehnat neexistuje lepší kombo. True story. Předtím jsem měl Thundera a to bylo jako sednout z Fabie do BMW. Tuším i Yakobos tady fóra ho měl a visel na bazaru dlouho za 18k. Já jsem ho pořídil za podobný peníz.
Nedávno mi prošel rukama Hughes and Kettner Tube 50 a ten by splňoval tvoje požadavky. Na bazaru za kolem 14. Podíval bych se i po Caliber kombech od Mesy. Ty zvukově tak rychle neomrzí jako ten Engl.
Jump i boost se dají řešit krabičkama, takže bych se tím zbytečně neomezoval. Ale on i tak není nějaký extra výběr na bazaru :?
lunchie

Příspěvek od lunchie »

pises, ze lead moc nepouzivas, co hrajes za styl, urcite to pomuze pri tom, co doporucit
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Díky všem.
Hraju takovou směsku, máme snahu o progressive, řekněme v ideálním případě něco jako Rush, ale samozřejmě to do toho má daleko...

Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

hm, vzhledem k pozadavkum bych doporucil mesa mark IV - i kdyz je trochu drazsi, myslim ze bys byl dost spokojeny. navic to ma prepinani na polovicni vykon, takze se dokonce vejde i do tech 50w ;)

osobne bych se na kombo vyprdnul a koupil radeji hlavu + maly box. je to variabilnejsi a lepe se to prenasi, taky se toho da lepe zbavit kdyby te to pripadne omrzelo :)
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Hej, Ty jsi dobrej, snažím se sehnat něco levněšího než Screamer a doporučíš 3x dražší apec :D
Zítra jedu zkoušet toho Kettnera Tube 50, tak uvidíme...
Jinak, co se týče hlavy+boxu, nebyl bych vůbec proti(hlavně kvuli váze), nicméně ten cenovej rozdíl tam bude a podle mě by to znamenalo jít se zvukem hodně kvalitativně dolů.
Jinak jsem taky přemýšlel, že bych možná aj vystačil s klasicky dvoukanálem a koupil k tomu nějakej Tubescreamer, kterej má navíc switch na boost...

Kawai ES-8

Nashville NW-20C
witteck

Příspěvek od witteck »

Co zkusit R&R? Narazil jsem na ne pred par dny a uz mam od nich preamp :)

Moc se mi libi koncept jejich veci - jednoduchy a fukcni. Zvlast jejich 1U zesilovac SOLO ($1000) vypada hodne prijemne: http://rnramplification.ru/products/SOLO

Nevyhoda je, ze jsou z Ruska a sehnat jetou verzi tady v CR muze byt problem :/
[PRS CE-22] [G-lab GSC-3 switcher, Crybaby, TC Electronic G-major, Polytune] [R&R Amplification SL\LD preamp, Mesa Boogie 20/20 poweramp] [Vlasa & Black 2x12" box]
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Tak když se to nedá sehnat, jako by to nebylo :D NAvíc azbukou nevládnu.
Hlavně, nemusí to být nutně kombo, klidně hlava+box, nebo se nebráním ani efektům, kterými bych docílil těch 4 kanálů s boostem... Prioritní je pořizovací cena celku do 18k.

Kawai ES-8

Nashville NW-20C
witteck

Příspěvek od witteck »

Z podobnych (koncepcne) me jeste napada Marshall JVM serie. Na bazaru ted nejaky jsou. Treba tenhle:

http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum
[PRS CE-22] [G-lab GSC-3 switcher, Crybaby, TC Electronic G-major, Polytune] [R&R Amplification SL\LD preamp, Mesa Boogie 20/20 poweramp] [Vlasa & Black 2x12" box]
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Pánové, 18k limit se vším všudy :D
dostal jsem nabídku na výměnu za rockwell red trip duo+box 2x12(celestion v30+celestion typ??(asi taky v30)) Mám to zvažovat? popř. jakou to má cenu na bazaru? Ten box je prej taky rockwell.

Kawai ES-8

Nashville NW-20C
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

ta cena asi tak +- odpovídá, jeden red trip duo je teď na bazaru za 13 a 2x12 box s V30 je tak kolem 5 a vejš
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Tak než jsem se přerozhodl, Rockwell je pryč, ale hodně se mi líbí třeba zvuk Blackstaru, ta HT-40 na to, že je v tom Celestion 70 80 hraje podle mě parádně, ale chtěl bych něco trošičku víc konkrétního při větším zkreslení(třeba ruce, no:D), protože i při vysokym gainu hraju sedmičky, rozložený akordy atp. a chci, aby to v tom bylo slyšet...

Kawai ES-8

Nashville NW-20C
Ondskan

Příspěvek od Ondskan »

Asanoth píše:Tak než jsem se přerozhodl, Rockwell je pryč, ale hodně se mi líbí třeba zvuk Blackstaru, ta HT-40 na to, že je v tom Celestion 70 80 hraje podle mě parádně, ale chtěl bych něco trošičku víc konkrétního při větším zkreslení(třeba ruce, no:D), protože i při vysokym gainu hraju sedmičky, rozložený akordy atp. a chci, aby to v tom bylo slyšet...
Nebol by logický krok vymeniť potom v tom BlackStar repro? Keď sa ti zvuk páči. Tie 70 80 sú low end.
Gear: Godin Progrresion, Schecter C1 w/SD TB4 + SH2 and 10-52 strings, Dunlop 87B Trigger, Laney TT50H, Checha 1x12 Open Back Cab - Celestion GT75; TC Electronic G-Sharp, CarlMartin 2WAH, Korg PitchBlack, Alesis iO2 Express + Amplitube3 + Reaper
https://www.youtube.com/user/Truecrew01 (Band)
http://bandzone.cz/guitarelectrification (Project)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Repro tomu s konkrétností hodně pomůže, ale najít to pravý vhodný bude oříšek. :)
Jestli se ti líbí HT-Club, tak koukni po HT-Stage 60. To prý hraje znatelně lépe (věřil bych tomu) a měl bys i ty fičurky.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Já nevím, proč by to mělo hrát líp, není to ten samý aparát s kanálem navíc? Jako, mě jde hlavně o těch 30 kilo co to má :D

Kawai ES-8

Nashville NW-20C
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Není to to samý. Je to tříkanál s presence a resonance a dvoupásmovým ekvalizérem pro čistý kanál. PI má narozdíl od HT-Club lampový. No a taky se bude nepoměrně lépe nosit, protože má postranní madla, zatímco pouze o pár kilo lehčí HT-Club jen jedno madlo nahoře.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Co je "PI"?

Kawai ES-8

Nashville NW-20C
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“