kalfar píše:Neboj se, na tohle si časem zvykneš a už to s tebou ani nehne. Já už říkám, že nám suchej aparát nehraje, musí se nejdřív řádně prolít, aby začlo to pravé peklo!
Dělal jsem venkovní punkový festival, při zvukovce druhé kapely si mi stěžoval zpěvák, že na něj z odposlechu stříká pivo, že ho raději vyleje. Se mnou už to ani nehlo.

Kdyby pil rum, tak se mu to nestane!
Jinak myslím, že už tu bylo nejzásadnější řečeno, navíc už to má zakladatel (ne)úspěšně za sebou, ale byla by škoda to tu pohřbít, určitě tady najdou odpovědi mnozí začínající "živí performátoři."
Já můžu dodat akorát následující:
r0nn!e píše:
1. Někdy je fakt těžký naladit kytaru - rozdílné teploty mezi vozidlem vezoucím apec a podiem, na kterém se bude hrát, v kombinaci s časovým presem, můžou způsobit slušný peklo - hlavně se tím nenechat rozhodit a ladit do posledního momentu! Řekl bych, že nemůže být horší situace, než začínat set s rozladěnou kytarou.
Stalo se mi, že v autě bylo výrazně tepleji (thx sluníčko) než na stage, a bylo to s tím laděním jen-tak-tak.
2. Když něco nehraje, nevyšilovat - v klidu vyřešit. Pokud vidíte, že vám nezhasnul / neexplodoval aparát, problém bude buď obrovský, nebo úplně minimální. Pokud je problém obrovský, tak vám pomůže jen náhradní aparát, ale to je až poslední krok, který řešte až po hledání problému minimálního.
Zažil jsem, že mi těsně před zvukovkou na festu nehrál apec - měl jsem naladěno, měl jsem zapnuto (vše svítilo a zdálo se být OK), ale z bedny mi lezl jenom takovej šepot květin. No, docela mě to rozhodilo, ale po chvilce jsem zjistil, že jsem při své zapojovací rutině špatně domáčknul silovej kabel mezi bednou a zesíkem - po domáčknutí z toho byl RACHOT KVĚTIN.
Zdánlivě prkotina, ale v prvním okamžiku mě pěkně polilo.
K tomu bych dodal, že čím jednodušší výbava na podium, tím samozřejmě lepší a je tím i menší riziko průseru v "cable managementu." Pokud začínáte s hraním a potřebujete nějaký "ultra-pedalboard," mějte to řádně otestované a připravené, protože vás pak výpadek může pěkně rozhodit a to se na následném výkonu může sakra podepsat.