nevím jestli bych to zvládnul a na stránkách BaCHa jsem žádná schémata nenašel...kolik +- by si za to účtoval kytarář?
Aparát bzučí
Pravidla fóra
-
BiGSh0cK
Re: Aparát bzučí
děkuji za podrobné rozepsání bodu 2...kdybys takto rozepsal bod 1, vůbec bych se nezlobil 
nevím jestli bych to zvládnul a na stránkách BaCHa jsem žádná schémata nenašel...kolik +- by si za to účtoval kytarář?
-
BiGSh0cK
ale mě to dřív nebzučelo, takže konstrukční vada to asi nebude (nebo jak to říct-prostě že to asi normální neni
)
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
http://www.rmpickups.cz/schemata-zapojeni/
pokud jsis zalomil vstupní jack, zkontoroluj všechny drátky, tipuju že to bude tam, co chceš k bodu 1? otevřeš kytaru, propípáš jestli je spojený co má bejt spojený, podle mě je někde rozpojená zem a pak ti to brumí, pokud se dotkneš rukou spojíš to jinudy
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
BiGSh0cK píše:zdravím, mám problém s tím, že na čistý zvuk mi v kombu dost bzučí...je to asi stejně hlasité jako když přepnu na zkreslený, ale frekvence a barva je jiná...když se dotknu strun tak to přestane...vadí mi to když během hraní hraju i prázdné struny, občas se stane že v tom i praskne při přechodu na prázdnou strunu...zkusil jsem vyměnit kabel, bez výsledku...pak jsem nesl kytaru k učiteli, zapojil jsem jí do jeho komba a ničeho takového jsem si nevšiml, ikdyž jsem vytáhl velkou hlasitost...nedá se s tím něco dělat, nebo ho mám zkusit reklamovat?
vsak toto je normalne pri vsetkych aparatoch, aspon ted atranzistoroch, ci? mne aj druhemu gitaristivi to tiez bzuci, ked neuzmenis rukou cez struny, teda tak ako pises...
Normální to rozhodně není, resp. nemá to tak být. A už vůbec to nesouvisí s tím, zda hraješ přes trand nebo lampu.
Ale je fakt, že už jsem na fóru nějakej ten pátek a nevím o tom, že bych se tu někde dočetl, proč se kobylka vlastně musí zemnit.
Ale je fakt, že už jsem na fóru nějakej ten pátek a nevím o tom, že bych se tu někde dočetl, proč se kobylka vlastně musí zemnit.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
takze potom kde je problem, ak to prestane, ked polozim ruku na struny? v gitare alebo v kombe?
edit: som sa trosku v robote dnes flakal a surfoval som na nete ake mozu byt priciny bzucania/brumenia/sumenia a neviecohorobenia v kombe. no a dopatral som sa, ze pricinou moze byt prakticky hocico v sieti - od susedoveho hriankovaca az po uzemnenie v gitare... u mna doma kombo bzuci jak hovado (mam staru 2-zilovu elektriku), v skusobni (nova 3-zilova elektrika) je to v pohode, aj ked nie uplne ciste... v kazdom pripade po prilozeni ruky na struny (uzemnim?) to prestane.
ach, zlata akustika...
edit: som sa trosku v robote dnes flakal a surfoval som na nete ake mozu byt priciny bzucania/brumenia/sumenia a neviecohorobenia v kombe. no a dopatral som sa, ze pricinou moze byt prakticky hocico v sieti - od susedoveho hriankovaca az po uzemnenie v gitare... u mna doma kombo bzuci jak hovado (mam staru 2-zilovu elektriku), v skusobni (nova 3-zilova elektrika) je to v pohode, aj ked nie uplne ciste... v kazdom pripade po prilozeni ruky na struny (uzemnim?) to prestane.
ach, zlata akustika...
ten moj problem s bzucenim stale pretrvava, ale vcera, ked som hral cez sluchatka, som si vsimol, ze to kombo nebzuci pri volnych strunach... tie sluchdla to nejak uzemnuju, neviete?
-
Isachs
- Kontaktovat uživatele:
Hele ono najít bzučení může bejt dost alchymie. Ale pokud jsi zalomil jack na kytaře hledal bych problém tam. Zkusil bych rozebrat ten jack, jde nornálně sundat povolením matičky okolo vstupního otvoru a pak šroubků. Vomrkni jestli jsou dotykové plechy dobře ohnutý a jestli kabel dobře sedí. A pak jestli není uraženej kabel a tak.
Ale jinak mě třeba šuměl apec kvůli zářivkám
. Když se vyply přestalo to. Přišel jsem na to náhodou nechtěným vypnutím.
Hodně štěstí a pic.
Ale jinak mě třeba šuměl apec kvůli zářivkám
Hodně štěstí a pic.
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka 
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
a je nejaka pravdepodobnost, ze problem je v kombe? lebo ked napichnem elektro-akustiku, tak to nebzuci a ani v skusobni ako som pisal...
ide o to, ze na to mam este zaruku, ale neviem ako by som jednoznacne diagnostikoval pricinu (ak je pricina vobec v kombe)... ale najskor to bude asi v gitare, pozrem ten vstup
ide o to, ze na to mam este zaruku, ale neviem ako by som jednoznacne diagnostikoval pricinu (ak je pricina vobec v kombe)... ale najskor to bude asi v gitare, pozrem ten vstup
Bože.... to jsou keci... nikdo tomu nerozumíte a pořád radíte... jestli ti aparát bzučí a při dotiku strun přestane, tak máš špatné uzemění celého baráku!!! Opravit to můžeš tak, že si necháš venku do země zakopat další zemnící desku!!! Zdarec
Hele chlapi, a je to skutečně z aparatury? Nestojíte vedle včelího úlu? Když to furt bzučí........., pardon, nedalo mi to.
Většina z nás je divných, těch normálních je třeba se bát.
Je mi tolik. kolik mi je, manželka však tvrdí, že maximálně tak 15 a i to je prý někdy přehnané
poslednemu vdaka za produktivny prispevok...
Naposledy upravil(a) Ivan dne 3.05.2012 9:02, celkem upraveno 1 x.
To je pro mě zajímavý zjištění.mtjteam píše:Bože.... to jsou keci... nikdo tomu nerozumíte a pořád radíte... jestli ti aparát bzučí a při dotiku strun přestane, tak máš špatné uzemění celého baráku!!! Opravit to můžeš tak, že si necháš venku do země zakopat další zemnící desku!!! Zdarec
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
ale nieco na tom bude, mne to blbene fakt len doma - v baraku a prispustam, ze tam mam to zemnenie na h***o... ako som pisal - v skusobni je to OK. ale samozrejme pricin moze byt viacBummer píše:To je pro mě zajímavý zjištění.mtjteam píše:Bože.... to jsou keci... nikdo tomu nerozumíte a pořád radíte... jestli ti aparát bzučí a při dotiku strun přestane, tak máš špatné uzemění celého baráku!!! Opravit to můžeš tak, že si necháš venku do země zakopat další zemnící desku!!! ZdarecTo je pak asi v řiti celá bytovka a zemnící vodič tam postrádá smysl, že?