P90 + humbucker, problem (vyřešeno)
Pravidla fóra
P90 + humbucker, problem (vyřešeno)
Zdravim, potřebuju akutní pomoc. Dělal jsem teď se svojí kytarou (tele deluxe s 2x reverend p-90) malej projekt, kterej spočíval mimojiné ve výměně kobylkové p-90 za SeymourDuncan SH-4.
Ve zkratce - prostě jsem to zapojil přes obyčejnej přepínač na series/parallel/split přepínání, nic na zapojení krkovýho snímače jsem neměnil.
Kámen úrazu je v tom, že u krkový p90 a paralelního zapojení humbuckeru nastal neskutečnej volume drop a z aparátu nevychází takřka vůbec nic, jenom šum a občas náznak tónu. Serie a split pozice humbuckeru hrajou normalne.
Je jasné, že je chyba někde v zapojení, ale já nevím, kde ji hledat, protože jsem do něj vlastně skoro žádnej zásah neudělal.
Budu vděčnej za jakoukoli radu. Díky
Ve zkratce - prostě jsem to zapojil přes obyčejnej přepínač na series/parallel/split přepínání, nic na zapojení krkovýho snímače jsem neměnil.
Kámen úrazu je v tom, že u krkový p90 a paralelního zapojení humbuckeru nastal neskutečnej volume drop a z aparátu nevychází takřka vůbec nic, jenom šum a občas náznak tónu. Serie a split pozice humbuckeru hrajou normalne.
Je jasné, že je chyba někde v zapojení, ale já nevím, kde ji hledat, protože jsem do něj vlastně skoro žádnej zásah neudělal.
Budu vděčnej za jakoukoli radu. Díky
Naposledy upravil(a) IzzyH dne 26.03.2012 20:56, celkem upraveno 1 x.
Re: P90 + humbucker, problem
Někde je zkrat, musel jsi něco podrbat u káblíku od krku. Nebo přehřát přepínač, nebo poťák od krkového.
Já nejsem žádnej moc expert přes elektro, ale zkrat bych v tom neviděl. Ten signal z toho jde (jak z krku, tak paralelu u sh4), ale je skoro uplně potlačenej. Spíš si říkám, jestli tam neni chyba v impedanci, nebo něčem podobném. Nebo ve špatném stínění kabelů /zemi. Taky si řikám jestli bych neměl zkusit celý zapojení překopat. Udělat to - snímače ->přepínač -> 1 vol 1 tone-> out; místo - snímače -> 2 tone 2 vol -> přepínač -> out.
Když to jelo se 4 potama předtím..
Foto pomůže.
Foto pomůže.
já už to vyřešil, změna zapojení opravdu pomohla - krk už funguje, paralela humbuckeru sice ne, ale to může bejt tim, že jsem špatně pochopil schema zapojeni přepínače, nebo jsem použil špatnej přepínač.
každopádně snímače v mezipoloze se zdaj bejt trošku mimo fázi, ale tusim, ze neni v mych silach s tim neco udelat.
každopádně snímače v mezipoloze se zdaj bejt trošku mimo fázi, ale tusim, ze neni v mych silach s tim neco udelat.
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Asi mas dlouhej kablik a tak zvuk musi cestovat delsi vzdalenostIzzyH píše:snímače v mezipoloze se zdaj bejt trošku mimo fázi
Hodně budem někde...
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Co je to za pitomost?SUK píše:Asi mas dlouhej kablik a tak zvuk musi cestovat delsi vzdalenost
spíš jsou někde přehozeny kabely. taky to muze bejt duvod proc nefunguje paralelni zapojeni humbuckeru - ty civky se proste navzajem tlumi. ale teda nejde mi dohlavy, jak se to mohlo stat.
stejný problém: snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/s ... ml#p513702
stejné řešení.
stejné řešení.
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Humor neni to zvire s klepetama. A nakonec, vzasade jinej duvod, proc by to melo byt mimo fazi ani bejt asi nemuze. Nebo te napada jinej duvod, jak by se signal mohl zpozdit?jakub.kubaaa píše:Co je to za pitomost?SUK píše:Asi mas dlouhej kablik a tak zvuk musi cestovat delsi vzdalenost
Hodně budem někde...
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Signál se rozhodně nezpozdí díky o několik centimetrů delším kabelům a určitě by se tomu neříkalo fázový posun.
Izzy, vyfoť to klubko zmijí, cos vytvořil v kytaře, a ukaž to.
Šuku, ty seš vážně pako.
Šuku, ty seš vážně pako.
Dík za pomoc
ja si díky tomu vlaknu, co si sem daval, už nastudoval vše potřebný a právě jsem si uvědomil, že jsem asi fakt prohodil dratky (nejspis u humbuckeru). Takže až mě ten zvuk omrzí, tak to spravim
Fotku bych sem radsi nedaval, protoze jsem hrozně nepořádnej a děsně bych se ztrapnil
Dík za help.. téma tím teda asi uzavírám..
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
Re: P90 + humbucker, problem (vyřešeno)
Aby tohle fungovalo, tak potřebuješ ON/ON/ON přepínač. S žádným "obyčejným" to nejde.IzzyH píše:... prostě jsem to zapojil přes obyčejnej přepínač na series/parallel/split přepínání...
Takže ON-ON-ON znamená, že v prostřední poloze jsou spojený jakoby oba kontakty u obou pólů, kdežto u ON-OFF-ON žádnej? Já myslel, že to značení je jenom formální, protože jsem ten ON/ON/ON na žádnym obchodě neviděl, jinak bych ho samozřejmě koupil.rain píše:Aby tohle fungovalo, tak potřebuješ ON/ON/ON přepínač. S žádným "obyčejným" to nejde.IzzyH píše:... prostě jsem to zapojil přes obyčejnej přepínač na series/parallel/split přepínání...
On-on-on jsou ve střední poloze kontakty na sřídačku.