Rocky, pokud bys náhodou chtěl laminátové tělo a šroubovaný krk, něco ve stylu valcovských res-o-glas kytar ale s moderními prvky, můžu ti to navrhnout, rozkreslit a podrobně rozepsat výrobní postup a materiály, takže by sis jen podle šablon vybrousil kopyto, vylaminoval formu, navakuoval poloviny, vyloupnul je a sešrouboval to do podoby kytary. Mě tahle technologie hrozně láká, ale mám toho rozjetého moc, není čas, nejsou peníze a navíc bych pro další kytaru neměl kloudné využití.
Vaše kutilské sny
-
woro90-1
Re: Vaše kutilské sny
Basslab to dělá na ztraceném kopytě?
Čekal bych že používají nějakou sofistikovanější metodu, třeba dvoudílné formy, ne to, co je kolikrát i leteckým modelářům tak trochu blbé...
Rocky, pokud bys náhodou chtěl laminátové tělo a šroubovaný krk, něco ve stylu valcovských res-o-glas kytar ale s moderními prvky, můžu ti to navrhnout, rozkreslit a podrobně rozepsat výrobní postup a materiály, takže by sis jen podle šablon vybrousil kopyto, vylaminoval formu, navakuoval poloviny, vyloupnul je a sešrouboval to do podoby kytary. Mě tahle technologie hrozně láká, ale mám toho rozjetého moc, není čas, nejsou peníze a navíc bych pro další kytaru neměl kloudné využití.
- Rocky_MK
- Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
- Kontaktovat uživatele:
Woro, díky moc za ochotu, ale to je jenom nápad, který zřejmě nebudu ani realizovat, pokud ovšem v budoucnu nebudu vědět co s časem a s prachama ( nehrozí
). Každopádně díky za ochotu, možná tě někdy využiju.
Ale budu rád, když někdy vůbec postavím toho Stratolesa, nebo vůbec něco.
Ale budu rád, když někdy vůbec postavím toho Stratolesa, nebo vůbec něco.
- johnyluthier
joo... kdyby bylo vic penez tak zacnu nakupovat vsechno naradi na stewmacu a prestanu myslet alternativne...
no, ale muj sen je dostat po vysoky nejakej super flek u Taylor Guitars a budu si uzivat pekne v kalifornii 
- kocour
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Jeden můj sen z katalogu Stewmac jsem dostal k vánocům a konečně můžu srovnávat prohnutí krku přesně na setiny milimetru:joo... kdyby bylo vic penez tak zacnu nakupovat vsechno naradi na stewmacu a prestanu myslet alternativne...

Další sen by byl "vozit dříví do lesa" a tak si ho asi brzy splním "home made":

To znamená, že myslím alternativně
Mezitím tam možná bude zemětřesení, nebo pořád pršet.....no, ale muj sen je dostat po vysoky nejakej super flek u Taylor Guitars a budu si uzivat pekne v kalifornii
-kcr-
PS: Jak dalece jsi tady? http://violinschool.eu/index.html
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
- johnyluthier
jo... na ten krkomikrometr sem taky koukal
no... na tohle by bylo alternativni reseni mikrometrickej budik na soustruznicky vychyleniny ze sometu a nejaka drevena rampa ala obrazek
jo, homemade s hlubokou kapsou znamena alternativne a clovek si pak aspon pripada produktivnejsi
dneska sem napriklad dosil rolovaci kapsicku na jehlovy pilniky ala japonsko
http://imageshack.us/photo/my-images/40 ... 11697.jpg/
a na kolene mam ted zrovna rozdelany neco na podobnej zpusob na dlata
no a ve skole sem ted ve druhaku, dodelavam prvni kytaru a doma pripravuju vsechno jako sablonky, stroje co jeste nemam, formu, lis a tak podobne na vyrobu sopranovyho ukulele s vlastnim navrhem (cely letni prazdniny sem prosedel nad rysovacim prknem
)
http://imageshack.us/photo/my-images/40 ... 11697.jpg/
a na kolene mam ted zrovna rozdelany neco na podobnej zpusob na dlata
no a ve skole sem ted ve druhaku, dodelavam prvni kytaru a doma pripravuju vsechno jako sablonky, stroje co jeste nemam, formu, lis a tak podobne na vyrobu sopranovyho ukulele s vlastnim navrhem (cely letni prazdniny sem prosedel nad rysovacim prknem
-
woro90-1
Promiň že ti do toho kecám když už je hotovo, ale příští udělej s velkým přesahem který zahneš dovnitř proti vypadávání nástrojů. Navíc je to drží na obou koncích, což se u pilníčků bez rukojetí rozhodně hodí. A skvělý materiál na podobné věci jsou staré džíny. Já jsem si z nich ušil třeba několik pouzder na foukací harmoniky s různým uchycením na pásek, na krk, na batoh... Pokud má někdo z příbuzných či přátel šicí stroj, je to rozhodně plus.
- johnyluthier
diky woro... no, napadlo me to taky, ale ty pilnicky sou ruzne dlouhy a kdybych to udelal, tak bud ty nejmensi tam nedosahnou nebo ty nejdelsi tam nenacpu... az budu delat neco se stejnema delkama tak si na tebe urcite vzpomenu... a ve starejch dzinach pracuju, nosim je doma nebo do lesa
ty uz upotrebeni maji
ale nejaka dzinovina se tu nekde taky mozna vali... chce to prohledat supliky
a ona tadyta husta jutovina taky pekne drzi kdyz se nejak tak aby se nereklo zaposije aby se neparala, tak si neni na co stezovat...
a mamka ma sici stroj, ale ja mam docela strach ze si tam prisiju prsty... a i kdyz mi nabizela ze mi to zasije sama, tak sem rekl ze ne... ja mam totiz rad ten pocit, ze sem to udelal cely sam, i kdyz ze stroje by to vypadalo o hodne lip, nez z mejch pazouru 
-
woro90-1
Prsty si nepřišiješ, rovné švy jdou snadno; když to děláš správně, nemáš vlastně ani kudy dostat prsty do nebezpečné situace
Věř mi, šil jsem si v noci před odjezdem na fesťák fungl nový obal na stan, spotřeboval jsem na to snad kilometr nitě. Kulaté konce, mohutný mosazný zip, výztuhy z popruhu, popruhy na nošení, madélka za zipem - a všechny švy dvakrát jištěné, aby to mohlo dvakrát prdnout a kompletně se rozpárat a pořád to šlo donést. Tuhá, nepropustná, oplastovaná batohovina. Dokázal jsem to já, dokážeš to taky
Různé délky nevadí, uděláš přesah o tolik, kolik je rozdíl mezi nejdelším a nejkratším pilníkem + kousek navíc a zahneš to o nejdelší. Podívej se na jakoukoli sadu klíčů
Vždycky se někdo zbavuje nějakých starých džín, ze kterých vytloustnul a nikomu z rodiny nejsou
Abych nebyl úplně OT, přidám co jsem zapomněl napsat - mým velikým kutilským snem je umět všechno stejně dobře jako o tom umím kecat
Různé délky nevadí, uděláš přesah o tolik, kolik je rozdíl mezi nejdelším a nejkratším pilníkem + kousek navíc a zahneš to o nejdelší. Podívej se na jakoukoli sadu klíčů
Vždycky se někdo zbavuje nějakých starých džín, ze kterých vytloustnul a nikomu z rodiny nejsou
Abych nebyl úplně OT, přidám co jsem zapomněl napsat - mým velikým kutilským snem je umět všechno stejně dobře jako o tom umím kecat
ak sa ešte niekedy rozhodnem stavať nejaký nástroj, tak to bude asi niečo ako Rickenbacker 4001 . . . a medzi gitarami je tých kutilských snov viac, od LP až po nejakú archtop lubovku podľa vzoru gretsch série 6120, ale to už je asi ozaj len sen 
Akustické ozvěny jiných materiálů
Zdar,
dělám v leteckém průmyslu a už před časem jsem si udělal z duralu (slitina hliníku=velmi lehký materiál) Didjaridu,jelikož mě zajímalo,jak bude mít zabarvený zvuk (u dřevěných rid záleží i na druhu dřeva-každý druh přidává trochu jiné zabarvení,protože rezonuje trochu na jiné frkvenci ).Dá se s ní udělat několik zajímavějších zvuků/tónů a při přidání hrdelní rezonance se celá jednoduše řečeno rozřinčí =)...má ostřejší zvuk a vylepšený dozvuk - fyz. a mech.vlastnosti duralu umožňují rezonance na trochu jiné šířce kmitočtu a mají specifický dozvuk (materiál "zvoní") díky delšímu útlumu vlnění ,ten nám zajistí zesílení rozkladu vlnění nižších/vyšších harmonických.
Pozdej jsem udělal další dvě tyto Aluridy nebo Duralidy
o jiných rozměrech a s ruznymy chemicko-tepelnymi dokončovacími metodami.Při dodržení určitých podmínek (sry,ty už neprozradím jen tak) se tyto akustické vlastnosti ještě více zvýrazní...
!!!!! ale aby bylo k původnímu tématu o kutilských snech taky něco řečeno,tak chystám osobní projekt a takovou sebeprověrku : VÝROBA AKUSTICKÉ KYTARY Z KOVU S FRÉZOVANÝM TĚLEM A OZVUČNICÍ
Je to téměř celé technologicky zpracované,realné a možné,mám to kde udělat a na čem a to všechno svépomocí.... ale doba je taková jaká je a momentálně nejsem schopen dovolit si koupit materiál - material co má nevyraznejší akustické efekty stojí asi 700-900kč/kg a jelikož to tělo musí být vyfrézované z jednoho kusu,je třeba asi 35-45 kg plného materiálu ze kterého na konci zustane něco kolem 2-2,5 kg
a jako bonus bych musel ještě zaplatit za finální chemickotepelné zpracování a to by stálo nějakou tisícovku taky =)....
Kdyby měl někdo hodně peněz a chtěl by mě třeba ten materiál zafinancovat,tak já mu tu kytaru udělám.... Snem je udělat to a slyšet to hrát...je možné,že to nijak super nebude,ale kdyby jo,tak bych to rád s potenciálním investorem i patentoval a o případné zisky se s ním dělil na polovinu.. xDDDD
dělám v leteckém průmyslu a už před časem jsem si udělal z duralu (slitina hliníku=velmi lehký materiál) Didjaridu,jelikož mě zajímalo,jak bude mít zabarvený zvuk (u dřevěných rid záleží i na druhu dřeva-každý druh přidává trochu jiné zabarvení,protože rezonuje trochu na jiné frkvenci ).Dá se s ní udělat několik zajímavějších zvuků/tónů a při přidání hrdelní rezonance se celá jednoduše řečeno rozřinčí =)...má ostřejší zvuk a vylepšený dozvuk - fyz. a mech.vlastnosti duralu umožňují rezonance na trochu jiné šířce kmitočtu a mají specifický dozvuk (materiál "zvoní") díky delšímu útlumu vlnění ,ten nám zajistí zesílení rozkladu vlnění nižších/vyšších harmonických.
Pozdej jsem udělal další dvě tyto Aluridy nebo Duralidy
!!!!! ale aby bylo k původnímu tématu o kutilských snech taky něco řečeno,tak chystám osobní projekt a takovou sebeprověrku : VÝROBA AKUSTICKÉ KYTARY Z KOVU S FRÉZOVANÝM TĚLEM A OZVUČNICÍ
Je to téměř celé technologicky zpracované,realné a možné,mám to kde udělat a na čem a to všechno svépomocí.... ale doba je taková jaká je a momentálně nejsem schopen dovolit si koupit materiál - material co má nevyraznejší akustické efekty stojí asi 700-900kč/kg a jelikož to tělo musí být vyfrézované z jednoho kusu,je třeba asi 35-45 kg plného materiálu ze kterého na konci zustane něco kolem 2-2,5 kg
Kdyby měl někdo hodně peněz a chtěl by mě třeba ten materiál zafinancovat,tak já mu tu kytaru udělám.... Snem je udělat to a slyšet to hrát...je možné,že to nijak super nebude,ale kdyby jo,tak bych to rád s potenciálním investorem i patentoval a o případné zisky se s ním dělil na polovinu.. xDDDD
co zkusit tvar s přídavky na obrábění odlít? => daleko méně odpadu a forma by nemusela být extrémně drahá
homemade Jasanová 
Vox AmPlug - JS
Vox AmPlug - JS
- viwalda
- Bandzone: sklad by walda
mím ani ne moc žhavým snem je kompletně renovovat jolanu galaxis, co mám pod postelí v krabici, vytáhl jsem jí a politoval jsem ji chuděru, ale tímpádem člověk aby snil o penězích a pak může něco dělat.
Chci jí nalakovat a vyměnit snímače, ale nevím, co platit dříve........
Chci jí nalakovat a vyměnit snímače, ale nevím, co platit dříve........
vwld...el.kytara WASHBURN wl14+RM pickups(krk:colour sound+kobyla:custom alnico)+PRS SE 24 custom+GODIN A6 ultra+dreadnougt IBANEZ pf 20...
BOSS RC 20 looper+DIGITECH Timebender..TC ELECTRONIC corona chorus..RADIAL London Bones dist. ..HOT CAKE dual(replika Matěj Dupal)..MICHALÍK wah/volume..ROLAND cube 40XL...
SHURE PG58..TC HELICON voiceton..ZOOM H1...kabeláž:WIDARA cables xxl ,homemade aj...trsátka G. Dennis 0,88...sluchadla AKG K403...
http://bandzone.cz/skladbywalda
http://bandzone.cz/zor
BOSS RC 20 looper+DIGITECH Timebender..TC ELECTRONIC corona chorus..RADIAL London Bones dist. ..HOT CAKE dual(replika Matěj Dupal)..MICHALÍK wah/volume..ROLAND cube 40XL...
SHURE PG58..TC HELICON voiceton..ZOOM H1...kabeláž:WIDARA cables xxl ,homemade aj...trsátka G. Dennis 0,88...sluchadla AKG K403...
http://bandzone.cz/skladbywalda
http://bandzone.cz/zor
- kocour
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Krásný sen,mozex píše:....ale aby bylo k původnímu tématu o kutilských snech taky něco řečeno,tak chystám osobní projekt a takovou sebeprověrku : VÝROBA AKUSTICKÉ KYTARY Z KOVU S FRÉZOVANÝM TĚLEM A OZVUČNICÍ
Je to téměř celé technologicky zpracované,realné a možné .....
Kdyby měl někdo hodně peněz a chtěl by mě třeba ten materiál zafinancovat,tak já mu tu kytaru udělám.... Snem je udělat to a slyšet to hrát...je možné, že to nijak super nebude,ale kdyby jo,tak bych to rád s potenciálním investorem i patentoval a o případné zisky se s ním dělil na polovinu.. xDDDD
ale musím tě bohužel z něho probudit, pokud jde o financování a patentovou ochranu.
El. kytary z hliníku už dávno existují, např.
http://www.youtube.com/watch?feature=en ... 1cg2CaigB8
http://www.metalcarver.com/guitar/index.htm
http://www.gearbuilder.de/forum/m-1247660927/s-60/
A potenciálni investoři se s vynálezcem obvykle dělí o zisk v poměru 99,99 : 0,01
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Spíš tak 80 : 20, když nejsou vydřiduši a moc se po nich nechcekocour píše: A potenciálni investoři se s vynálezcem obvykle dělí o zisk v poměru 99,99 : 0,01![]()
- kcr-
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
woro90-1
Proč to chceš frézovat, když to bude akustika? Nebylo by lepší to lisovat z plechu jako dobro?
- Rocky_MK
- Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
- Kontaktovat uživatele:

MilanT mě navnadil, ještě jednou díky za rozšíření obzorů. Mě se to pojetí hrozně líbí. Slepím to ze dvou dvaadvacítek a nebo ze tří osmnáctek, plánování si nechám na později...ale vedle skvělého oldschool grunge super punk vintage mojo retro gangsta stylu se mi hlavně líbí, že to jde udělat úplně jednoduše a řekl bych, že se to obejde bez frézování podobných procesů (postupné odvrtávání)...
človeče, tele z OSB
tak to by mi teda nikdy nenapadlo
ale vypadá to vážne cool !!
OSB deska je hodně pevný, tuhý a odolný (nejen vůči vlhkosti) materiál díky kolmé orientaci třísek v jednotlivých vrstvách. Vždyť se z toho stavějí domy. Je to asi 95% dřeva a zbytek je pojivo.
Jako projekt na kytaru je to zajímavé, ale asi ne tak snadné jak se na první pohled zdá. Největší úskalí bych viděl v opracování hran. Ty třísky si v řezu dělají co chtějí a je to pořád chlupatý. To tele na fotce je ale opracováno špičkově. Asi to chce neustále napouštět lakem a přebrušovat.
Všechny fotky jsou z http://www.tdpri.com

Pickguard z OSB:

Šroubovaný spoj tělo-krk -

V případě lepeného spoje bych asi mezi OSB vpašoval plnohodnotné dřevo:

Pár zajímavých detailů:

Zajímavá povrchová úprava OSB kytary - http://www.tdpri.com/forum/tele-home-de ... d-osb.html
Semi hollow body:

Zvuk kytary:
Jako projekt na kytaru je to zajímavé, ale asi ne tak snadné jak se na první pohled zdá. Největší úskalí bych viděl v opracování hran. Ty třísky si v řezu dělají co chtějí a je to pořád chlupatý. To tele na fotce je ale opracováno špičkově. Asi to chce neustále napouštět lakem a přebrušovat.
Všechny fotky jsou z http://www.tdpri.com

Pickguard z OSB:

Šroubovaný spoj tělo-krk -
V případě lepeného spoje bych asi mezi OSB vpašoval plnohodnotné dřevo:

Pár zajímavých detailů:

Zajímavá povrchová úprava OSB kytary - http://www.tdpri.com/forum/tele-home-de ... d-osb.html
Semi hollow body:
Zvuk kytary:
s tým opracovaním máš pravdu, to musí byť babračka
..postavit si silentku (: