Caggan píše:pardon, otazka z tohohle topicu byla minimalne jednou pozměněna, a moc sem to endaval
co se týče textu, tak ten jsem jen umazal, pak jsem přidal obrázek. ale i s obrázkem jsi to pak taky nepobral. ale jestli ses snažil najít rozdíl mezi těmi singly, tak je to jasné.
Ale teď jsem zvědavý, jestli následující řádky pobere vůbec někdo.
MrDuck píše:jak je snímač uchycenej pružně,tak začne normálně v tý kytaře vibrovat
To je zajímavé, ale někakého toho fyzikálního pohledu je jasné, že v případě rezonance se můžou rozkmitat struny nebo i snímač.
Když říkáš, že to může udělat takovou neplechu, tak asi bude nejlepší si upnout snímače použitím zápustného šroubu + 2 matice - tedy žádná pružinka a při tom výškově nastavvitelné) - asi si to tak časem udělám.
Když budu hodně velký detailistický fyzik-diletant, tak výstupní signál by měl být silnější, čím je pevněji uchycen snímač k tělu.
V případě jedné struny je snímač unášen tam kam zrovna struna kmitá, když je tedy uchycen pevně, bude větší ampituda.
Tahle celá věc, když se zamyslíte, by neměla ani nijak souviset s kmitáním celého těla (když pomineme setrvačnou sílu strum).
Jak je právě zvuk ovlivněm větším rozkmitáním celého těla, to je otázka.
Zajímala by mě ale hlavně tato věc.
Otázka: Jakým způsobem vlastně dřevo ovlivňuje zvuk (výstupní signál):
a) přímo tím, že na něm prostě ty snímače visí (pak tu musí být jakási zhovadilá forma piezo-efektu)
b) ovlivnění charakteru zvuku strun dřevem a jejich prostřednictvím se pak teprv přenese charakteristický zvuk do snímače.
Myslím, že za dobu existence elektrické kytary by toto mělo být dávno objasněno.
Jestli platí za a), tak dle selského rozumu by mělo platit, že uchycení snímačů musí mít ještě podstatnější vliv, než druh dřeva (když snímač nebude spojen s tělem, tak zvuk nebude ovlivněn.
Tak a teď se předveďte páni technici.