edit:
ok už to mám, spravil so mto po svojom a myslím že jednoduhšie
spravil som si obdlžníky rozmeru A4 a naskladal na výkres a podľa toho tlačil pomocou funkcie "window"
aj tak díky za obsiahle vysvetlenie :]
Totéž platí i pro TurboCAD, i když jsem jeho 3D verzi zatím pro konstrukci kytar nepotřeboval a nemám o tom páru. Mám sice Google Sketchup 8, ale ještě jsem neměl dost času se do toho pořádně zahloubat.Ardy píše: ....Kreslím v MicroStation od fm. Bentley. Dlouhá léta.Bohužel je tento produkt nutno luxusně zaplatit. Jedinnou možností je 30-ti denní verze kdy běží bez jakých-koli omezení,šikovným postačí a o dalších možnostech se zmiňovat nebudu
.Po 30ti dnech už nejde spustit vůbec pokud nebude zaregistrován.
Tento soft výborně zvládá spousty formátů.Importuje velkou škálu obrázků který se dají efektně velikostně upravovat na předem přesně nakreslenou menzuru,polohu kobylky atd..Velmi jednoduché zadávání souřadnic.Kreslí se v 1:1 a tiskové ulohy už jdou libovolně v měřítku.3D není problém.Lze kreslit i v tomto rozměru.Odkojenci AutoCadu asi spokojeni nebudou.V ledasčem je to jiný.Ovšem *.dwg čte tento soft velmi dobře a je schopen v tomto formátu i velmi dobře pracovat.Není nutno měnit formát výkresu.
Tak trochu poreferujV současné době mám dost rozpracovanou dokumentaci k Les Paul.Komplet v souřadnicích.![]()
Narážím ovšem na nedostatek informací a tak trochu laboruji:)
Odměřovat pokud možno z nástroje, který máme k dispozici. Škoda, že si málokdo dá práci, změřit aspoň základní rozměry svých kytar a podělit se o ně.Sem děsnej detailista a pokud někde nenajdu alespoň kóty sem z toho nervózní. A odměřovat z *.pdf - toho moc zastáncem nejsem
K tomu asi jen jedna kóta nestačí. I bez investice do plánu za nějakých 20 dolarů, stačí si "pohrát" s detaily, které jsou ohraničeny MENZUROU, počtem pražců, tlouštkou korpusu a profilem krku, jakož i roztečí strun e1-E 6 na kobylce a ořechu. Pro Les Paul to přímo není, ale SG je podobný případ:Nikde jsem nenašel kótu kolik má být uložen krk na LP.Taky to může být jedno.To ale nevím
Prozatím, bez souřadnic:Pro snímače ovšem musím navrhnout díry do korpusu.Tj. chci mít v cajku šablonu.Osově to je daný, to mám.A zase stejný problém.Stačili by kóty,rádius,případně souřadnice.Zase jsem nikde nic nenašel.A odměřovat zase nechci.
52,5 mm jako např. GOTOH:S kobylkou je to to samé.Souřadniciově to mám vynešený.Ale tady se domnívám že Tune matic jsou stejný co se roztečí týče.
PS: Dle Tvýho jinýho trejdu: Platí - spoustě chyb se vyvaruješ přesnou dokumentací a tvorbou šablon.s tím nezbývá nic neč souhlasit.

Otázka pre kocoura .kocour píše:Hi, hoši,... v TPV, kde spíš jde o konstrukci přípravků, forem, šablon apod
tak konečně mám účinně řezající pilku - japonskou Handiwork za 14 EUR a náhradní list za 7 EUR ze Shopu DICTUM. Ale zatím jsem jen předběžně v přípravku udělal jen 1 mm hluboké zářezy obyčejnou čepovkou, u které jsem oboustranně sbrousil rozvod z 0,9 na 0,6 mm. Nařezávám přesně kolmo, podle skalpelem narýsovaných poloh pražců. Ta sbroušená čepovka se, potvora, po 1 mm hloubky zakousne, takže prohloubení udělám pilkou Handiwork až po zabroušení radiusu hmatníku. Na radius si musím také udělat zaoblený hranol, "Sanding Block". Už hledám nějaký sud nebo jiný předmět s vnějším průměrem 2x12" (610 mm), nebo i trochu více. Potom si to otisknu do epoxidu a dolepím na to dřevěný hranol. Fungovat to musí stejně jako "Sanding Blocks"
kcr