Zapojení reproduktorů a boxů

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Mirus
Kontaktovat uživatele:

Re: Zapojení reproduktorů a boxů

Příspěvek od Mirus »

Zdravím. Mám (respektive budu mít-na cestě) .. předzesilovač AMT R1 http://www.audiotek.cz/product-40415-am ... end-amp-r1 .. z něj povedu kabel do koncáku http://www.thomann.de/cz/the_tamp_e400.htm ..a do boxu SWR 2x12 Workingman´s (250W , 8ohm) .. tohle bude hrát ok , z koncáku půjde 8 ohm z jednoho kanálu do boxu. Ale..

Co když chci k tomu přidat mp3/přehrávač .. MŮŽU společně s kytarou vést do koncáku do jednoho kanálu kabel? Myslím to tak , že jeden kabel od kytary , druhej od mp3 , oba spojím redukcí , a píchnu do 1 kanálu. Bude to ten 1 kanál brát jako celek , a zesílí ho , a pošle do boxu taky s odporem 8 Ohm jak v případě jen kytary zapojené?

Díky , snad mě chápete ..
Washburn WV40 Vindicator >> AMT R1 Mesa Rec Preamp >> SWR Workingmans´s 2x12 cab
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

no pokud se ten signál už nebude nijak upravovat (zkreslovat , modulovat ) tak to pude . ale chtělo by to spojit v nějakým mixu napřed . aby si natvrdo nepřipojil MP3 a kytaru . to by asi dělalo bordel
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
Mirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirus »

No právě , mix nemám , ale signál se dál upravovat nebude , jen se kytara s mp3 zesílí. Vyzkouším příští týden,snad to nebude dělat bordel ..
Washburn WV40 Vindicator >> AMT R1 Mesa Rec Preamp >> SWR Workingmans´s 2x12 cab
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

no zkusto ale myslim že to asi dobrotu dělat nebude . MP3 a ten kytarovej preamp každý to má jinou impedanci a jinou úroven signálu ( hlasitost) . Jestli to umíš s pájkou tak tady je schema na supr jednoduchej mix . výrobní náklady sou cca 100kč .

http://www.eleccircuit.com/wp-content/u ... 2n3819.jpg
Obrázek
Mirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirus »

Díky za odpověď .. každopádně vyzkouším , a pokud to nebude dobrý , nejspíš utratím výplatu jednoho dne v práci za nějakej levnej mixák od Behringeru .. takovej http://www.dj-obchod.eu/mixazni-pulty-1 ... ozi_seznam nevypadá špatně , navíc vypadá , že má i rovnou vstup na mp3 vstup cinchama , a i kytaru do toho píchnout , a poslat do jednoho kanálu do koncáku .. tak jsi to myslel?
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

tak tak . jeden kanál MP3 druhej kytara zmixovat a poslat do koncovýho stupně
Obrázek
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Ahoj,
mám kombo ENGL Screamer 50( 8ohm repro V12 silver) a hlavu Laney TT50. Můžu jen tak pracovně než pořídím box zapojit ten kabel z repráku engla do Laney a pokud ano, co všechno může/musí bejt zapnutý?
Díky, nerad bych něco odpálil :)
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Asanoth píše:Ahoj,
mám kombo ENGL Screamer 50( 8ohm repro V12 silver) a hlavu Laney TT50. Můžu jen tak pracovně než pořídím box zapojit ten kabel z repráku engla do Laney a pokud ano, co všechno může/musí bejt zapnutý?
Díky, nerad bych něco odpálil :)
Kombo nemusíš vůbec zapínat a na hlavě zvolit 8ohm výstup. Akorát si nejsem jistý, jestli ti dostane ten kabel od repra do hlavy :?
Peťan V.

Příspěvek od Peťan V. »

Zdarec,

pořídil jsem si jen tak na doma a celkově kdyby náhodou kombo Peavey ValveKing 112. Origo reprák stojí za prd, to je známá věc, a doma se mi válí Celestion Heritage 30W 16Ohm (zesák komba má taky 16Ohm). Problém je v tom, že kombo má 50W a reprák 30W, takže kdybych tomu ohulil, tak by byl reprák pravděpodobně poslán do věčných lovišť.
Takže mám dotaz, když zapojím výkonovou brzdu od Hota s útlumem nějakých 91 nebo 75 %, vydrží to ten reprák? Teoreticky (má teorie vychází naprosto z ničeho :-D ) by to měl vydržet, ale jen tak to zkoušet nechci bez názoru jiných "znalých" odborníků ... tak co Vy na to? :-) ... vydží nebo ne?
Naposledy upravil(a) Peťan V. dne 14.04.2012 11:16, celkem upraveno 1 x.
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Vydrží.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Peťan V.

Příspěvek od Peťan V. »

OK, dneska večer si donesu ze zkušebny brzdu a jdu montovat :wink:
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
Mirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirus »

Zdravim

Výše řešený problém je vyřešen , dokoupil jsem malý mix. pult a hotovo. Ale chci se zeptat , kam připojovat efekty? Normální , ať už mulťáky , procesory , né preampy.

Mám kytaru > preamp AMT R1 > mix
.......třeba mp3 > mix ..=> koncovej zesilovač

Kam mám zapojit efekty , když bych nechtěl použít zrovna preamp AMT R1. Nejspíš taky před mix , zvuk se z kytary upraví , v mixu smixuje s mp3 popřípadně i bez ní , a pošl do koncáku na zesílení , ne ? Já jen , ještě nemám doma ten koncák , ale jestli mi to bude hrát když budu hrát defakto jen kytara > efekt > mix > koncák. Bez preampu.

Dík
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

hrát ti to bude ale jen čistá kytara s efektem
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Mirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirus »

No jasně , na to se ptám , že když budu hrát kytara > efekt (dejme tomu nějaký chorus) > mix > koncák. Tak mi bude hrát čistá kytara s chorusem , ne ? Mě celkově zajímá , jestli teda je možnost hrát stylem EFEKT + KONCOVEJ ZESÍK.. ? Píšeš že ano ? :wink:
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

no jde o to jakou vstupní citlivost bude mít ten zesík, pokud je dělaný na kytarovou úroveň nebo linkovou, a taky jde o to jestli ten efekt zachovává kytarovou úroveň nebo má na výstupu linkovou úroveň :wink:
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Lory píše:v rozdilu mezi trandakem a elektronkou jde hlavne o to, ze trandak neodpalis, kdezto u elektronky zkratis zivotnost elektronky nebo rovnou odkouris vystupni trafo...
jinak polovicni vykon je jasnej :)
Mohl bys vysvětlit, proč by tazatel měl zkrátit životnost té které elektronky, či zničit výstupák tím, že ke svému aparátu s výstupem pro 4 ohmy připojí box s impednací 8 ohm?
Lory
Bandzone: http://bandzone.cz/loryhopokusy

Příspěvek od Lory »

Zkus mrknout treba sem...
http://cs.wikibooks.org/wiki/P%C5%99%C3 ... _box%C5%AF

mmjuz píše:
Lory píše:v rozdilu mezi trandakem a elektronkou jde hlavne o to, ze trandak neodpalis, kdezto u elektronky zkratis zivotnost elektronky nebo rovnou odkouris vystupni trafo...
jinak polovicni vykon je jasnej :)
Mohl bys vysvětlit, proč by tazatel měl zkrátit životnost té které elektronky, či zničit výstupák tím, že ke svému aparátu s výstupem pro 4 ohmy připojí box s impednací 8 ohm?
---
kytara 1, kytara 2, kytara 3, kombo 1, kombo 2, krabicka 1, krabicka 2, kabely, trsatka
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Elektronkové (lampové) zesilovače mají mnohem plošší výkonovou křivku než tranzistorové. Výstupní trafo v koncovém zesilovači transformuje impedanci mezi anody lamp v poměru odmocniny impedance. Optimální pro 50W je cca 4kOhmy mezi anodami. Takže (je-li trafo pro 8 Ohmů) připojím-li místo 8mi 16, budou lampy méně zatížené (5,6 kOhm.), poteče jimi menší proud, ale v poměru se zvedne střední napětí mezi anodami (nebezpečí proražení výstupního transformátoru (VT), příp. průraz na patici, potažmo elektronkách - nelogicky anoda hned vedle žhavení).
Ona jsou to pokud vím přímo mmjuzova slova odtud z fóra.

EDIT: Aha, tak možná ne. Našel jsem jen reakci
mmjuz píše:Zajímalo by mě, kdo tuto debilní větu zveřejnil.
:D
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Lory
Bandzone: http://bandzone.cz/loryhopokusy

Příspěvek od Lory »

tož přiznávám, že jsem z toho teď lejen :D
Bummer píše:
Elektronkové (lampové) zesilovače mají mnohem plošší výkonovou křivku než tranzistorové. Výstupní trafo v koncovém zesilovači transformuje impedanci mezi anody lamp v poměru odmocniny impedance. Optimální pro 50W je cca 4kOhmy mezi anodami. Takže (je-li trafo pro 8 Ohmů) připojím-li místo 8mi 16, budou lampy méně zatížené (5,6 kOhm.), poteče jimi menší proud, ale v poměru se zvedne střední napětí mezi anodami (nebezpečí proražení výstupního transformátoru (VT), příp. průraz na patici, potažmo elektronkách - nelogicky anoda hned vedle žhavení).
Ona jsou to pokud vím přímo mmjuzova slova odtud z fóra.

EDIT: Aha, tak možná ne. Našel jsem jen reakci
mmjuz píše:Zajímalo by mě, kdo tuto debilní větu zveřejnil.
:D
---
kytara 1, kytara 2, kytara 3, kombo 1, kombo 2, krabicka 1, krabicka 2, kabely, trsatka
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

No vono by tomu možná trochu pomohlo, kdyby to někdo znalý uvedl na pravou míru. :)

Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“