Zapojení reproduktorů a boxů
Pravidla fóra
Re: Zapojení reproduktorů a boxů
Zdravím. Mám (respektive budu mít-na cestě) .. předzesilovač AMT R1 http://www.audiotek.cz/product-40415-am ... end-amp-r1 .. z něj povedu kabel do koncáku http://www.thomann.de/cz/the_tamp_e400.htm ..a do boxu SWR 2x12 Workingman´s (250W , 8ohm) .. tohle bude hrát ok , z koncáku půjde 8 ohm z jednoho kanálu do boxu. Ale..
Co když chci k tomu přidat mp3/přehrávač .. MŮŽU společně s kytarou vést do koncáku do jednoho kanálu kabel? Myslím to tak , že jeden kabel od kytary , druhej od mp3 , oba spojím redukcí , a píchnu do 1 kanálu. Bude to ten 1 kanál brát jako celek , a zesílí ho , a pošle do boxu taky s odporem 8 Ohm jak v případě jen kytary zapojené?
Díky , snad mě chápete ..
Co když chci k tomu přidat mp3/přehrávač .. MŮŽU společně s kytarou vést do koncáku do jednoho kanálu kabel? Myslím to tak , že jeden kabel od kytary , druhej od mp3 , oba spojím redukcí , a píchnu do 1 kanálu. Bude to ten 1 kanál brát jako celek , a zesílí ho , a pošle do boxu taky s odporem 8 Ohm jak v případě jen kytary zapojené?
Díky , snad mě chápete ..
Washburn WV40 Vindicator >> AMT R1 Mesa Rec Preamp >> SWR Workingmans´s 2x12 cab
no pokud se ten signál už nebude nijak upravovat (zkreslovat , modulovat ) tak to pude . ale chtělo by to spojit v nějakým mixu napřed . aby si natvrdo nepřipojil MP3 a kytaru . to by asi dělalo bordel
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

No právě , mix nemám , ale signál se dál upravovat nebude , jen se kytara s mp3 zesílí. Vyzkouším příští týden,snad to nebude dělat bordel ..
Washburn WV40 Vindicator >> AMT R1 Mesa Rec Preamp >> SWR Workingmans´s 2x12 cab
no zkusto ale myslim že to asi dobrotu dělat nebude . MP3 a ten kytarovej preamp každý to má jinou impedanci a jinou úroven signálu ( hlasitost) . Jestli to umíš s pájkou tak tady je schema na supr jednoduchej mix . výrobní náklady sou cca 100kč .
http://www.eleccircuit.com/wp-content/u ... 2n3819.jpg
http://www.eleccircuit.com/wp-content/u ... 2n3819.jpg

Díky za odpověď .. každopádně vyzkouším , a pokud to nebude dobrý , nejspíš utratím výplatu jednoho dne v práci za nějakej levnej mixák od Behringeru .. takovej http://www.dj-obchod.eu/mixazni-pulty-1 ... ozi_seznam nevypadá špatně , navíc vypadá , že má i rovnou vstup na mp3 vstup cinchama , a i kytaru do toho píchnout , a poslat do jednoho kanálu do koncáku .. tak jsi to myslel?
tak tak . jeden kanál MP3 druhej kytara zmixovat a poslat do koncovýho stupně

Ahoj,
mám kombo ENGL Screamer 50( 8ohm repro V12 silver) a hlavu Laney TT50. Můžu jen tak pracovně než pořídím box zapojit ten kabel z repráku engla do Laney a pokud ano, co všechno může/musí bejt zapnutý?
Díky, nerad bych něco odpálil
mám kombo ENGL Screamer 50( 8ohm repro V12 silver) a hlavu Laney TT50. Můžu jen tak pracovně než pořídím box zapojit ten kabel z repráku engla do Laney a pokud ano, co všechno může/musí bejt zapnutý?
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Kombo nemusíš vůbec zapínat a na hlavě zvolit 8ohm výstup. Akorát si nejsem jistý, jestli ti dostane ten kabel od repra do hlavyAsanoth píše:Ahoj,
Zdarec,
pořídil jsem si jen tak na doma a celkově kdyby náhodou kombo Peavey ValveKing 112. Origo reprák stojí za prd, to je známá věc, a doma se mi válí Celestion Heritage 30W 16Ohm (zesák komba má taky 16Ohm). Problém je v tom, že kombo má 50W a reprák 30W, takže kdybych tomu ohulil, tak by byl reprák pravděpodobně poslán do věčných lovišť.
Takže mám dotaz, když zapojím výkonovou brzdu od Hota s útlumem nějakých 91 nebo 75 %, vydrží to ten reprák? Teoreticky (má teorie vychází naprosto z ničeho
) by to měl vydržet, ale jen tak to zkoušet nechci bez názoru jiných "znalých" odborníků ... tak co Vy na to?
... vydží nebo ne?
pořídil jsem si jen tak na doma a celkově kdyby náhodou kombo Peavey ValveKing 112. Origo reprák stojí za prd, to je známá věc, a doma se mi válí Celestion Heritage 30W 16Ohm (zesák komba má taky 16Ohm). Problém je v tom, že kombo má 50W a reprák 30W, takže kdybych tomu ohulil, tak by byl reprák pravděpodobně poslán do věčných lovišť.
Takže mám dotaz, když zapojím výkonovou brzdu od Hota s útlumem nějakých 91 nebo 75 %, vydrží to ten reprák? Teoreticky (má teorie vychází naprosto z ničeho
Naposledy upravil(a) Peťan V. dne 14.04.2012 11:16, celkem upraveno 1 x.
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
Vydrží.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
OK, dneska večer si donesu ze zkušebny brzdu a jdu montovat 
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
Zdravim
Výše řešený problém je vyřešen , dokoupil jsem malý mix. pult a hotovo. Ale chci se zeptat , kam připojovat efekty? Normální , ať už mulťáky , procesory , né preampy.
Mám kytaru > preamp AMT R1 > mix
.......třeba mp3 > mix ..=> koncovej zesilovač
Kam mám zapojit efekty , když bych nechtěl použít zrovna preamp AMT R1. Nejspíš taky před mix , zvuk se z kytary upraví , v mixu smixuje s mp3 popřípadně i bez ní , a pošl do koncáku na zesílení , ne ? Já jen , ještě nemám doma ten koncák , ale jestli mi to bude hrát když budu hrát defakto jen kytara > efekt > mix > koncák. Bez preampu.
Dík
Výše řešený problém je vyřešen , dokoupil jsem malý mix. pult a hotovo. Ale chci se zeptat , kam připojovat efekty? Normální , ať už mulťáky , procesory , né preampy.
Mám kytaru > preamp AMT R1 > mix
.......třeba mp3 > mix ..=> koncovej zesilovač
Kam mám zapojit efekty , když bych nechtěl použít zrovna preamp AMT R1. Nejspíš taky před mix , zvuk se z kytary upraví , v mixu smixuje s mp3 popřípadně i bez ní , a pošl do koncáku na zesílení , ne ? Já jen , ještě nemám doma ten koncák , ale jestli mi to bude hrát když budu hrát defakto jen kytara > efekt > mix > koncák. Bez preampu.
Dík
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
hrát ti to bude ale jen čistá kytara s efektem
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
No jasně , na to se ptám , že když budu hrát kytara > efekt (dejme tomu nějaký chorus) > mix > koncák. Tak mi bude hrát čistá kytara s chorusem , ne ? Mě celkově zajímá , jestli teda je možnost hrát stylem EFEKT + KONCOVEJ ZESÍK.. ? Píšeš že ano ? 
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
no jde o to jakou vstupní citlivost bude mít ten zesík, pokud je dělaný na kytarovou úroveň nebo linkovou, a taky jde o to jestli ten efekt zachovává kytarovou úroveň nebo má na výstupu linkovou úroveň 
St.Anley Tube Amps
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Mohl bys vysvětlit, proč by tazatel měl zkrátit životnost té které elektronky, či zničit výstupák tím, že ke svému aparátu s výstupem pro 4 ohmy připojí box s impednací 8 ohm?Lory píše:v rozdilu mezi trandakem a elektronkou jde hlavne o to, ze trandak neodpalis, kdezto u elektronky zkratis zivotnost elektronky nebo rovnou odkouris vystupni trafo...
jinak polovicni vykon je jasnej
-
Lory
- Bandzone: http://bandzone.cz/loryhopokusy
Zkus mrknout treba sem...
http://cs.wikibooks.org/wiki/P%C5%99%C3 ... _box%C5%AF
http://cs.wikibooks.org/wiki/P%C5%99%C3 ... _box%C5%AF
mmjuz píše:Mohl bys vysvětlit, proč by tazatel měl zkrátit životnost té které elektronky, či zničit výstupák tím, že ke svému aparátu s výstupem pro 4 ohmy připojí box s impednací 8 ohm?Lory píše:v rozdilu mezi trandakem a elektronkou jde hlavne o to, ze trandak neodpalis, kdezto u elektronky zkratis zivotnost elektronky nebo rovnou odkouris vystupni trafo...
jinak polovicni vykon je jasnej
---
kytara 1, kytara 2, kytara 3, kombo 1, kombo 2, krabicka 1, krabicka 2, kabely, trsatka
kytara 1, kytara 2, kytara 3, kombo 1, kombo 2, krabicka 1, krabicka 2, kabely, trsatka
Ona jsou to pokud vím přímo mmjuzova slova odtud z fóra.Elektronkové (lampové) zesilovače mají mnohem plošší výkonovou křivku než tranzistorové. Výstupní trafo v koncovém zesilovači transformuje impedanci mezi anody lamp v poměru odmocniny impedance. Optimální pro 50W je cca 4kOhmy mezi anodami. Takže (je-li trafo pro 8 Ohmů) připojím-li místo 8mi 16, budou lampy méně zatížené (5,6 kOhm.), poteče jimi menší proud, ale v poměru se zvedne střední napětí mezi anodami (nebezpečí proražení výstupního transformátoru (VT), příp. průraz na patici, potažmo elektronkách - nelogicky anoda hned vedle žhavení).
EDIT: Aha, tak možná ne. Našel jsem jen reakci
mmjuz píše:Zajímalo by mě, kdo tuto debilní větu zveřejnil.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
-
Lory
- Bandzone: http://bandzone.cz/loryhopokusy
tož přiznávám, že jsem z toho teď lejen
Bummer píše:Ona jsou to pokud vím přímo mmjuzova slova odtud z fóra.Elektronkové (lampové) zesilovače mají mnohem plošší výkonovou křivku než tranzistorové. Výstupní trafo v koncovém zesilovači transformuje impedanci mezi anody lamp v poměru odmocniny impedance. Optimální pro 50W je cca 4kOhmy mezi anodami. Takže (je-li trafo pro 8 Ohmů) připojím-li místo 8mi 16, budou lampy méně zatížené (5,6 kOhm.), poteče jimi menší proud, ale v poměru se zvedne střední napětí mezi anodami (nebezpečí proražení výstupního transformátoru (VT), příp. průraz na patici, potažmo elektronkách - nelogicky anoda hned vedle žhavení).
EDIT: Aha, tak možná ne. Našel jsem jen reakcimmjuz píše:Zajímalo by mě, kdo tuto debilní větu zveřejnil.
---
No vono by tomu možná trochu pomohlo, kdyby to někdo znalý uvedl na pravou míru.