Vyuka pres video

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
anmelden

Re: Vyuka pres video

Příspěvek od anmelden »

úplně obyčejnej youtube. úplně obyčejnej google.

Už si tu kytaru vem do ruky a piluj. Na koordinaci brnkání a přehmatávání si zkus od Limp Bizkit- Behind Blue Eyes. Na téhle jsem začal. Je jednoduchá, tak zkoušej. Prsty tě hold bolet budou. Ale po 2 týdnech každodenního hraní ti bříška na prstech vytvrdnou. NEKOUSEJ SI JE!!

a abys neřekl tady máš ladičku (std E ladění)

http://www.youtube.com/watch?v=gzKCgwvv-vw
Cort X-2, Schecter SGR C-1 (R.M. Custom+F4HN), Jackson JS22-7Q (SH-8 Invader, SH-4)
I N C O L L A P S E...https://www.youtube.com/watch?v=5Aqy1dUiz1c
lamer co neumi hrat

Příspěvek od lamer co neumi hrat »

briska mam tvrda (hraju tyden) ale porad se mi delaj ty drazky od strun a jestli se ty drazky budou delat i dalsi mesic,rok atd tak to potes..... :roll: .....
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

lamer co neumi hrat píše:briska mam tvrda (hraju tyden) ale porad se mi delaj ty drazky od strun a jestli se ty drazky budou delat i dalsi mesic,rok atd tak to potes..... :roll: .....
Budou... navic muzes k tomu pridat dalsich par problemu a to nejsou jen drazky v prstech ^^
lamer co neumi hrat

no snad to nejak zvladnu :D

ps: vsichni pisou ze mam mit uvolnenou levacku,nehrat krecovite ale jak mam mit uvolnenou ruku a zaroven tlacit na krk jak xxxxx abych dostahl normalniho zvuku ? opakuji prsty mam uz tvrde
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

lamer co neumi hrat píše: edit: tak jsem si chtel stahnout nejakou ladicku a pruser: nemam mikrak
Hmm, co takhle audio signál z webkamery? Nebo si nám sem chtěl nahrávat němé filmy?
lamer co neumi hrat píše: ps: vsichni pisou ze mam mit uvolnenou levacku,nehrat krecovite ale jak mam mit uvolnenou ruku a zaroven tlacit na krk jak xxxxx abych dostahl normalniho zvuku ? opakuji prsty mam uz tvrde
Je rozdíl mezi tím hrát křečovitě a používat svalstvo ruky pro to, k čemu je určené.
Pochopitelně klíčem je mít dobře seřízenou kytaru. A než se na to zeptáš, tak použij hledání, protože o tom tu jsou stovky threadů.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
lamer co neumi hrat

K nataceni jsem chtel pouzit mobil (nataci v HD a ma i celkem kvalitni zvuk)
Eizor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eizor »

lamer co neumi hrat píše:K nataceni jsem chtel pouzit mobil (nataci v HD a ma i celkem kvalitni zvuk)
má i vodotrysk?
tady hraju teď KOSMONOPOL
hokop

Příspěvek od hokop »

Na Android marketu je free ladička.. Tuším gstrings se to menuje a je to docela použitelný.
Ibanez RG 350, Laney LX20
lamer co neumi hrat

Eizor píše:
lamer co neumi hrat píše:K nataceni jsem chtel pouzit mobil (nataci v HD a ma i celkem kvalitni zvuk)
má i vodotrysk?
Jestli je to narazka na tu kvalitu zvuku tak jsem zapomel napsat ,,na mobilni pomery,,....nejlepsi bude kdyz zira sem poslu video a uslysite
anmelden

Příspěvek od anmelden »

a ty nemáš sluch? že by sis to naladil podle ucha? naladím nějak zhruba, a potom jemně doladím podle sluchu tak aby ti horní E zmáčknuté na 5. pražci znělo stejně jako prázdná struna A. Postup se opakuje až po G strunu která musí při zmáčknutí na 4. pražci zní stejně jako struna B na prázdném. B opět musím znít na 5. pražci stejně jako dolní e na prázdném.
Cort X-2, Schecter SGR C-1 (R.M. Custom+F4HN), Jackson JS22-7Q (SH-8 Invader, SH-4)
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

lamer: Myslím, žes to hochu vzal za špatnej konec. Když nemáš prachy na lekce a čas na dojíždění a nevěříš ladičce, tak napiš odkud jsi a třeba se najde někdo zkušenější s kloudnou ladičkou, kdo bude ze stejnýho města příp. obce (abys nemusel dojíždět), kdo Ti zadarmo nebo za pivko poradí a ukáže, jak na to. Věř, že i takový se najdou a není jich málo. Z videa natočenýho nějakým mobilem stejně každej pozná houby a nejspíš se dozvíš něco ve stylu, měl bys zlepšit všechno a hlavně cvičit cvičit a cvičit a to ti stejně nic nedá. Hlavně přestat hledat důvody, proč to nejde a začít hledat možnosti, jak by to šlo. Zdar.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
anmelden

Příspěvek od anmelden »

Z toho jak to sem píšeš asi máš k hudbě nějaký vztah a ke kytaře taky. Jenže výsledky se dostavujou až potom co do toho něco vložíš (čas, peníze, energii). Takže jak říká J.J
J.J. píše:Hlavně přestat hledat důvody, proč to nejde a začít hledat možnosti, jak by to šlo.
použij svůj důvtip a invenci a pusť se do toho, co tě baví. A časem uvidíš markantní zlepšení :) A nenechávej všechno na to, že ti někdo poradí. Zkus si poradit sám :)
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Mám pocit, že čím větší možnosti doba přináší (milióny online videí, moře zajímavých článků a popisů technik, výbavy, ... tisíce lidích ochotných poradit na fórech) tím jsou uživatelé tupější, rozmazlenější a nenažranější.

Když jsem se učil na kytaru, musel jsem si vystačit s jednou knížkou. Nebylo s kým zkonzultovat držení (nechápal jsem třeba, jak mám držet kytaru na levém koleni - byla to učebnice klasiky), že si rozedřu prsty do krve, to jsem tak nějak předpokládal. I kdyby ty možnosti byly, nepsal bych po každé hodině strávené u kytary, co se mi zrovna přihodilo a jaké bebínko se mi objevilo na prstíku.

Fak jsem občas znechucenej. Míň piš, míň pročítej fóra a hlavně cvič! A potom se ptej.

P.S.
Občas bych uvítal, kdyby šly některé témata označit tak, aby byly neviditelné.
lamer co neumi hrat

Asi 5 dni mam problem s prsty. Delaji se mi v nich drazky (briska uz mam tvrda) treba kdyz hraju na kytaru 1 minutu tak se mi v nich udelaji drazky ze mi pak nejdou zahrat akordy jako E,A. No a vcera kdyz jsem hral (cca 20min) tak jsem mel drazky jeste 15 hodin z toho 20ti minutoveho hrani. No a po tech 15h kdyz jsem vzal kytaru tak ani ne do minuty mi opet drnceli struny kvuli ten ****** drazkam. Samozdrejme jsem na ten krk tlacil jak k**** jestli to pomuze a h***o leda.

Kdyz jsem hral pred tydnem tak jsem takove problemy nemel akorat s tim ze me bolely prsty.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

ze si prsty zvyknou, to se tu psalo uz asi 100x, takze je zbytecne to psat znovu.

(jestli s tim chces neco delat mezitim, zkus menit drzeni a uhel prstu na hmatniku...)
lamer co neumi hrat

Jak zvyknou ? Myslis ze si zvyknu na to tlacit 2h na hmatnik jak k**** ? h***o leda a uz me to pekne s**e !!!!
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Promiň, ale z tvých časových dat, časových prodlev, drážek na prstech a vyhvězdičkovaných slov mě napadá, jestli by ses neměl věnovat činnosti jiné než je strunný drnkací nástroj.
Co třeba strunný bicí nástroj? Tím myslím klavír nebo piano. Tam drážky mít nebudeš a strun se budeš dotýkat prostřednictvím kladívek.
Nesmíš se na mě zlobit, ale tady ti fakt nikdo bolavé prsty nepofouká.
Já začal na kytaru před dvěma lety ve svých 47 letech a pořád překonávám různé bolesti jednak díky špatnému samoukování a jednak díky svému věku. Ale prostě mě to baví a neřeším kraviny.
Darkover
Bandzone: http://www.bandzone.cz/desmodusrockmetal/
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Darkover »

Na hmatník, resp. na struny, není třeba tlačit jak k****!

A když tě to tak s**e, tak se na to vys*r. Ono to možná bude nejlepší s takovýmhle přístupem. :wink:
*ESP-LTD EC-401VF*
*Rockwell Biohazard 60W*
*Home-made reprobox 2xV30*
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

lamer co neumi hrat:
Nabádám tě k tomu, aby ses vyhýbal snaze psát sprosté výrazy. I přes skutečnost, že systém je automaticky vycenzuruje. Nic to však nemění na faktu, že se vyjadřuješ neslušně a takový způsob komunikace většina lidí nepřijme a nebude se s tebou dál bavit. Představa, že tohle by jsi vykládal svému učiteli kytary, popř. někomu ochotnému, který by měl trpělivost tě učit (a třeba zadarmo)... to raději ani si nepředstavovat.

Pokoře a trpělivosti se věnuj ze všeho nejvíce!
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

lamer co neumi hrat píše:Asi 5 dni mam problem s prsty. Delaji se mi v nich drazky (briska uz mam tvrda) treba kdyz hraju na kytaru 1 minutu tak se mi v nich udelaji drazky ze mi pak nejdou zahrat akordy jako E,A. No a vcera kdyz jsem hral (cca 20min) tak jsem mel drazky jeste 15 hodin z toho 20ti minutoveho hrani. No a po tech 15h kdyz jsem vzal kytaru tak ani ne do minuty mi opet drnceli struny kvuli ten ****** drazkam. Samozdrejme jsem na ten krk tlacil jak k**** jestli to pomuze a h***o leda.

Kdyz jsem hral pred tydnem tak jsem takove problemy nemel akorat s tim ze me bolely prsty.
Ono to mas obecne takhle i s telem.Kdyz zacnes posilovat tak taky hned nebezis do posilovny zvedat 20Kg jednorucky ale zacinas pomalu, telo se musi zvyknout.To stejny i s prstama, dej im taky cas, musi taky i odpocivat.Kdyz posilujes taky te dalsi den boli telo.Drazky na prstech se delaji i me po osmi letech hrani, jediny co jsem se poradne naucil za tu dobu je nelamat to pres koleno.Hrat tak aby te nic nebolelo, neomezovalo a aby to bylo prijemny a prirozeny.
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“