Problém se zvukem na elektroakustice
Pravidla fóra
Problém se zvukem na elektroakustice
Ahojte.Mám elektroakustické jumbo Fender CJ290SCE a mám problém že když kytaru napojím na zosilovač tak tenká struna e skoro není slyšet...je velký rozdíl oproti ostatním strunám v hlasitosti.....jinak kytara má pod kobilkou piezoel.snímač(takový drátek)po celé delce....zkoušel jsem i jiné struny a kouknout na ten snímač ale bohužel.....Nevíte nekdo v čem by mohl být problém!!!! 
Re: Problém se zvukem.
Mohl povyskocit sedlovy prazec ... a u tenke struny nelezi na snimacim platku. Nebo je v kobylce (nebo na prazci) nejaky problem (triska, zarez), ze prazec nedoleha. Nebo je snimaci platek posunuty. Kdyz povolis struny a vyndas sedlovy prazec, melo by to byt jasnejsi.
kytara je skoro nová.....sedlový pražec je jako kobylka?
a není tam plátek ale spíš takový kulatý drátek tlusčí jako že ten snímač pod kobylkou....
a není tam plátek ale spíš takový kulatý drátek tlusčí jako že ten snímač pod kobylkou....
No ... sedlovy prazec je v kobylce (nebo kobylkou muzeme nazyvat cele to ustrojstvo), ale jde jen o terminologii, podstata zustava stejna. Proste ten bily element musi celou vahou strun tlacit na ten dratek (co mu rikam snimaci platek) ... a nic mu v tom nesmi branit.roliks píše:sedlový pražec je jako kobylka?
edit: a pod dratkem to musi byt taky rovne, zrovnatak jako spodek toho bileho elementu, ale to uz sem psal...
já jej mám teď vyndaný tedy tu kobylku a myslím že je to o.k.jedine žeby byl ten přítlak slabší ale nevím z jakého důvodu....
a kdyz to tam nandavas zpatky, nedrhne to trochu na strane tenky struny? jde to tam volne? a pod snimacem neni zadnej problem?
edit: a jestli tam nic neni ... a kytara je skoro nova ... byl by problem to donest na reklamaci? treba by to vyresila vymena nejake z tech soucastek.
edit: a jestli tam nic neni ... a kytara je skoro nova ... byl by problem to donest na reklamaci? treba by to vyresila vymena nejake z tech soucastek.
Naposledy upravil(a) Paris dne 11.04.2012 14:39, celkem upraveno 1 x.
ten snímač nevím jak vyndat a podívat se pod nej ale říkám skoro nová kytara.....koukám na to a nenalezl jsem nic co by mohlo tomu vadit.....a ten drátek je stejne funkční po celé délce????jestli třeba není nejak porušenej ale ta struna zní ale hodne tišeji než ostatní a je to v reprácích znát....
viz edit o reklamaci. pokud maji v prodejne k dispozici nejakeho kytarare, urcite si s tim poradi.
Naposledy upravil(a) Paris dne 11.04.2012 14:43, celkem upraveno 1 x.
- ...EDGE...
Uz vidim ty kecy ze to je normalni u levnych kytar... Nic takoveho jim hlavne prosimte nezer.
promiň nevím kde myslíš....jsem tady nový a ješte se neorientuju....
ten snímač jsem vyndal na té strane struny e byl jej zastrčen ale pod ním taky v poho.....
ten snímač jsem vyndal na té strane struny e byl jej zastrčen ale pod ním taky v poho.....
no ona to nebyla moc levná kytara......
myslim tohle:roliks píše:promiň nevím kde myslíš....jsem tady nový a ješte se neorientuju....
no jo moc se mi s ní do krámu nechce ale když to nevyřeším tak asi budu muset....
a co třeba ladění(rovnání) krku má na to taky nejaký vliv?
to asi ne. jedine, co by jeste mohlo byt, to by byl nejaky problem v elektronice (treba nejaka vada v ekvalizeru), ale to se mi nezda ... to bys to asi popisoval trochu jinak.
-
Lory
- Bandzone: http://bandzone.cz/loryhopokusy
to bych vyloucil...Paris píše:to asi ne. jedine, co by jeste mohlo byt, to by byl nejaky problem v elektronice (treba nejaka vada v ekvalizeru), ale to se mi nezda ... to bys to asi popisoval trochu jinak.
jestli platek i snimac dolehaji spravne do zlabu po cele delce, videl bych to na zniceny snimac... to, ze je tenka struna slyset alespon slabe, bych videl v tom, ze je snimana ze "sousedni pozice"...
---
kytara 1, kytara 2, kytara 3, kombo 1, kombo 2, krabicka 1, krabicka 2, kabely, trsatka
kytara 1, kytara 2, kytara 3, kombo 1, kombo 2, krabicka 1, krabicka 2, kabely, trsatka
a ten drátek musí být nejak extra nataženej a nebo muže být i volne jako že je tam jen uloženej a trošku i zvlnenej to je jedno?že jako není totálne nataženej...
-
Lory
- Bandzone: http://bandzone.cz/loryhopokusy
mozna blba rada, ale zkus ten "dratek" rukou pritlacit na korpus, kytaru zapoj a pote nehtem podel dratu poklepavej do korpusu... a poslouchej reakci v zesilovaci...roliks píše:a ten drátek musí být nejak extra nataženej a nebo muže být i volne jako že je tam jen uloženej a trošku i zvlnenej to je jedno?že jako není totálne nataženej...
nevim, presne, jak to piezo vevnitr vypada ale z principu si myslim, ze je to krystal po cele delce vlozen mezi dve elektrody... a ten krystal resp. ta piezo-hmota nekde prdla..
---
tak jsem ten snímač vrádil lehce do té drážky a nepřitiskl jsem jej pak jsem vrátil kobylku a domáčkl a natáhnul struny a zdá se mi že se to zlepšilo ale zkouším to jen přez sluchadka ale na reprácích to bylo slyšet hodne....ty bohužel u sebe nemám ale je videt zlepšení tak asi se to nejak posunulo a je to lepší....
Koukni na ten bílý plátek na kterém leží struny, polož ho na rovnou plochu (stůl, sklo) a podívej se jestli dobře leží po celé ploše (podívej se jestli je spodní strana rovná jak podélně tak příčně. Pak pro jistotu zkontroluj dno drážky v kobylce (nazvedni ten drátek) a koukni jestli tam není nějaký otřep a profoukni tu drážku (můžou tam být piliny) pak ten ohebný drátek polož do drážky (měl by dosahovat až do konce drážky u tenké e struny) Pak nasaď ten plastový plátek a nalaď nejdřív dvě prostřední struny (důležité) a pak dolaď ostatní struny. Problém je na 99% v usazení celého systému, nesmí tam být žádná nerovnost. 
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/