Problém se zvukem na elektroakustice

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
roliks

Problém se zvukem na elektroakustice

Příspěvek od roliks »

Ahojte.Mám elektroakustické jumbo Fender CJ290SCE a mám problém že když kytaru napojím na zosilovač tak tenká struna e skoro není slyšet...je velký rozdíl oproti ostatním strunám v hlasitosti.....jinak kytara má pod kobilkou piezoel.snímač(takový drátek)po celé delce....zkoušel jsem i jiné struny a kouknout na ten snímač ale bohužel.....Nevíte nekdo v čem by mohl být problém!!!! :(
Paris
Rádce

Re: Problém se zvukem.

Příspěvek od Paris »

Mohl povyskocit sedlovy prazec ... a u tenke struny nelezi na snimacim platku. Nebo je v kobylce (nebo na prazci) nejaky problem (triska, zarez), ze prazec nedoleha. Nebo je snimaci platek posunuty. Kdyz povolis struny a vyndas sedlovy prazec, melo by to byt jasnejsi.
roliks

Příspěvek od roliks »

kytara je skoro nová.....sedlový pražec je jako kobylka?
a není tam plátek ale spíš takový kulatý drátek tlusčí jako že ten snímač pod kobylkou....
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

roliks píše:sedlový pražec je jako kobylka?
No ... sedlovy prazec je v kobylce (nebo kobylkou muzeme nazyvat cele to ustrojstvo), ale jde jen o terminologii, podstata zustava stejna. Proste ten bily element musi celou vahou strun tlacit na ten dratek (co mu rikam snimaci platek) ... a nic mu v tom nesmi branit.

edit: a pod dratkem to musi byt taky rovne, zrovnatak jako spodek toho bileho elementu, ale to uz sem psal...
roliks

Příspěvek od roliks »

já jej mám teď vyndaný tedy tu kobylku a myslím že je to o.k.jedine žeby byl ten přítlak slabší ale nevím z jakého důvodu....
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

a kdyz to tam nandavas zpatky, nedrhne to trochu na strane tenky struny? jde to tam volne? a pod snimacem neni zadnej problem?

edit: a jestli tam nic neni ... a kytara je skoro nova ... byl by problem to donest na reklamaci? treba by to vyresila vymena nejake z tech soucastek.
Naposledy upravil(a) Paris dne 11.04.2012 14:39, celkem upraveno 1 x.
roliks

Příspěvek od roliks »

ten snímač nevím jak vyndat a podívat se pod nej ale říkám skoro nová kytara.....koukám na to a nenalezl jsem nic co by mohlo tomu vadit.....a ten drátek je stejne funkční po celé délce????jestli třeba není nejak porušenej ale ta struna zní ale hodne tišeji než ostatní a je to v reprácích znát....
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

viz edit o reklamaci. pokud maji v prodejne k dispozici nejakeho kytarare, urcite si s tim poradi.
Naposledy upravil(a) Paris dne 11.04.2012 14:43, celkem upraveno 1 x.
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Uz vidim ty kecy ze to je normalni u levnych kytar... Nic takoveho jim hlavne prosimte nezer.
roliks

Příspěvek od roliks »

promiň nevím kde myslíš....jsem tady nový a ješte se neorientuju....

ten snímač jsem vyndal na té strane struny e byl jej zastrčen ale pod ním taky v poho.....
roliks

Příspěvek od roliks »

no ona to nebyla moc levná kytara......
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

roliks píše:promiň nevím kde myslíš....jsem tady nový a ješte se neorientuju....
myslim tohle:
edit: a jestli tam nic neni ... a kytara je skoro nova ... byl by problem to donest na reklamaci? treba by to vyresila vymena nejake z tech soucastek.
roliks

Příspěvek od roliks »

no jo moc se mi s ní do krámu nechce ale když to nevyřeším tak asi budu muset....
roliks

Příspěvek od roliks »

a co třeba ladění(rovnání) krku má na to taky nejaký vliv?
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

to asi ne. jedine, co by jeste mohlo byt, to by byl nejaky problem v elektronice (treba nejaka vada v ekvalizeru), ale to se mi nezda ... to bys to asi popisoval trochu jinak.
Lory
Bandzone: http://bandzone.cz/loryhopokusy

Příspěvek od Lory »

Paris píše:to asi ne. jedine, co by jeste mohlo byt, to by byl nejaky problem v elektronice (treba nejaka vada v ekvalizeru), ale to se mi nezda ... to bys to asi popisoval trochu jinak.
to bych vyloucil...

jestli platek i snimac dolehaji spravne do zlabu po cele delce, videl bych to na zniceny snimac... to, ze je tenka struna slyset alespon slabe, bych videl v tom, ze je snimana ze "sousedni pozice"...
---
kytara 1, kytara 2, kytara 3, kombo 1, kombo 2, krabicka 1, krabicka 2, kabely, trsatka
roliks

Příspěvek od roliks »

a ten drátek musí být nejak extra nataženej a nebo muže být i volne jako že je tam jen uloženej a trošku i zvlnenej to je jedno?že jako není totálne nataženej...
Lory
Bandzone: http://bandzone.cz/loryhopokusy

Příspěvek od Lory »

roliks píše:a ten drátek musí být nejak extra nataženej a nebo muže být i volne jako že je tam jen uloženej a trošku i zvlnenej to je jedno?že jako není totálne nataženej...
mozna blba rada, ale zkus ten "dratek" rukou pritlacit na korpus, kytaru zapoj a pote nehtem podel dratu poklepavej do korpusu... a poslouchej reakci v zesilovaci... :D

nevim, presne, jak to piezo vevnitr vypada ale z principu si myslim, ze je to krystal po cele delce vlozen mezi dve elektrody... a ten krystal resp. ta piezo-hmota nekde prdla.. :)
---
kytara 1, kytara 2, kytara 3, kombo 1, kombo 2, krabicka 1, krabicka 2, kabely, trsatka
roliks

Příspěvek od roliks »

tak jsem ten snímač vrádil lehce do té drážky a nepřitiskl jsem jej pak jsem vrátil kobylku a domáčkl a natáhnul struny a zdá se mi že se to zlepšilo ale zkouším to jen přez sluchadka ale na reprácích to bylo slyšet hodne....ty bohužel u sebe nemám ale je videt zlepšení tak asi se to nejak posunulo a je to lepší....
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Koukni na ten bílý plátek na kterém leží struny, polož ho na rovnou plochu (stůl, sklo) a podívej se jestli dobře leží po celé ploše (podívej se jestli je spodní strana rovná jak podélně tak příčně. Pak pro jistotu zkontroluj dno drážky v kobylce (nazvedni ten drátek) a koukni jestli tam není nějaký otřep a profoukni tu drážku (můžou tam být piliny) pak ten ohebný drátek polož do drážky (měl by dosahovat až do konce drážky u tenké e struny) Pak nasaď ten plastový plátek a nalaď nejdřív dvě prostřední struny (důležité) a pak dolaď ostatní struny. Problém je na 99% v usazení celého systému, nesmí tam být žádná nerovnost. :D
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“