Ladící kolíky - výměna rady č.2
Pravidla fóra
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Šroubek bych tam určitě dal. Eliminuješ tím to, že kvůli tahu strun se ti může ta mechanika pootočit. Ta její část co je v hlavě kytary je hladlá a mohla by klouzat. Schválně si zkus na nějaké kytarře ten šroubek odděla s normálně nataženou strunou. A pokud to nebude dostatečně utažený tou maticí co je okolo hřídelky tak se ti to otočí.
Nevím jak je udělaná ta tvoje mechanika, ale možná jsou po obvodě té části co je v hlavě nějaké vroubky a proto se neprotočí.
Nevím jak je udělaná ta tvoje mechanika, ale možná jsou po obvodě té části co je v hlavě nějaké vroubky a proto se neprotočí.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
no ta tvoje mechanika bude mit pravdepodobne takovy maly vystupek, ktery jde do hlavy krku...
a ty, za ktere to menis, maji misto toho sroubek.. ano jde tady hlavne o to protaceni, kdyz to neni poradne utazene matkou.
jinak ta vymena je otazka tak max na 10 minut...
odsrubuj stare, napevno tam dej ty svoje, utahni poradne matky (predtim mrkni, jestli to mas hezky v rovine), nejakym minivrtakem si udelej diry do tech ocek a pak tam soupni sroubky... mozna bys to mohl zasroubovat i bez toho vrtani, ale bojim se, aby to drevo neprasklo - radsi to predvrtej - ale ne nejakym hovadem, necim co bude mit odpovidajici prumer! .
ja kdyz jsem menil mechaniky na squierovi za mechaniky fender, tak to bylo vetsi psycho... squier ma jeden vystupek uprostred, fender dva po strananch... takze pekne stolni vrtacku, rozmerit si to a nanejvys s pulmilimetrovou presnosti vyvrtat 12 dir 1,5mm az pote tam sla ta mechanika vubec dat.
tohle je oproti tomu ulejvarna
a ty, za ktere to menis, maji misto toho sroubek.. ano jde tady hlavne o to protaceni, kdyz to neni poradne utazene matkou.
jinak ta vymena je otazka tak max na 10 minut...
odsrubuj stare, napevno tam dej ty svoje, utahni poradne matky (predtim mrkni, jestli to mas hezky v rovine), nejakym minivrtakem si udelej diry do tech ocek a pak tam soupni sroubky... mozna bys to mohl zasroubovat i bez toho vrtani, ale bojim se, aby to drevo neprasklo - radsi to predvrtej - ale ne nejakym hovadem, necim co bude mit odpovidajici prumer! .
ja kdyz jsem menil mechaniky na squierovi za mechaniky fender, tak to bylo vetsi psycho... squier ma jeden vystupek uprostred, fender dva po strananch... takze pekne stolni vrtacku, rozmerit si to a nanejvys s pulmilimetrovou presnosti vyvrtat 12 dir 1,5mm az pote tam sla ta mechanika vubec dat.
tohle je oproti tomu ulejvarna
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ladící kolíky - výměna rady č.2
nazdar.když sem si teď naposled měnil struny, tak sem si všiml, že ladící kolík od D struny je dost volný, drží pevně jenom, když se ta struna natáhne. Kámošovi to dělají všechny kolíky a říká, že to je normální že to tak má být
..já bych neřekl.Je vhodný na výměnu nebo co s ním mám udělat?
Jestli tím kolíkem myslíš tu část, která prochází skrz hlavu a zpřední části hlavy se na ni namotávají struny, tak ta má bez zatížení tahem struny vůli snad u každých olejových mechanik, se kterýma jsem se zatím setkal. Trochu se ten kolík hýbe i u nových zamykacích Gotoh mechanik, který jsem si před čtrnácti dny koupil u Sivčáka a s laděním není problém. Takže podle mě je to normoš.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
ok..mě jenom bylo divné že mi to dělá jenom jedna z šesti
Jsem si téměř jistej, že to nedělá jen ta jedna, ale ty ostatní půjdou asi víc ztuha. Příště to schválně vyzkoušej a uvidíš, že ty ostatní maj vůli taky, i když třeba menší.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
zkoušel jsem to u všech ty ostatní se ani nehly co jsem zkoušel a ta jedna tam uplně létala
-
woro90-1
Pokud se viklá hodně, otevři to a dotáhni šroub, který to drží. Viděl jsem ho jednou dokonce vytřesený úplně ven, takže mechanika nemechanikovala. Také se může viklat celá mechanika, to spraví dotažení matice, která ji drží v hlavě (pokud není chycená jen šroubky zespoda a nemá v hlavě jen naraženou průchodku).