opravdu je nikde nevidím. přesto dík za typ... odzkoušet se chystám g12t, V30. nevíte, jak to hraje s greenbacky?kubog píše:G12H30 ale to sa naprd zhana bedna s tym. Jedine kupit prazdnu a vymenit, alebo kupit osadenu a strelit repra na bazare.
aparáty MARSHALL - naše zkušenosti s jednotlivými modely
Pravidla fóra
Re: aparáty MARSHALL - naše zkušenosti s jednotlivými modely
-
Johny_Hard
já měl pouze kopii 2204 a měl jsem k tomu kopii boxu MC212 a repro Celestion Classic LEAD, nakopával jsem BadMonkey, se zvukem jsem byl spokojeny, box jsem prodal z důvodu jeho váhy a nevyužil jsem ho nikdy naplno, tedka bych uvažoval o G12T-75.
s g12t jsem to zkoušel ve 412. taky dobrý. jak to bude hrát ve 212, nevím. každopádně g12 s 212 vynechat nemůžu...Johny_Hard píše:já měl pouze kopii 2204 a měl jsem k tomu kopii boxu MC212 a repro Celestion Classic LEAD, nakopával jsem BadMonkey, se zvukem jsem byl spokojeny, box jsem prodal z důvodu jeho váhy a nevyužil jsem ho nikdy naplno, tedka bych uvažoval o G12T-75.
dík
Já používám uzavřenou 212 s G12T75 ( ranné 80s) s JMP 2203 - v podstatě totožný zesák. Na koncerty jsem bral jenom tuhle bednu, na zkušebně používám ještě otevřenou 212 s greenbackama. S oběma to hraje perfektně, s každou jinak, s žádnou líp nebo hůř, nejlíp s oběma
Greenback je trochu agresivnější, barevnější, T75 zase hutnější a víc hrne (což je dáno i konstrukcí beden). Osobně se mi k tomuhle zesáku nelíbí 100dB repráky - ta hlasitost je pak uplně zabijácká. A s V30 to navíc hraje blbě
Aspoň pro mě. Takže to chce vyzkoušet. Obecně, pokud chceš 212, bych vzal starou 1936 ze serie JCM 900 s T75. Ty dnešní repráky, ani bedny už nehrajou moc dobře. Časem třeba vyzkoušet jeden greenback do páru.
pro me je to treba s V30 uplne v klidu. ale proti gustu zadny disputat. jinak bedny s H30 se normanle delaji, bud ta 1960HW (4x12 handwired) - to je super bedna, nebo se mi hrozne libi 2061CX - 2x12 velikosti 4x10 s reprakama uhlopricne - mel jsem ji chvili pujcenou a hrala paradne.
me osobne se to libi se vsema, ale ty Tcka se mi uz tak nelibi sejmute v mixu - prijde mi ze trochu mazou.
hodne zajimava je imho kombinace VHT boxu (p50 nebo p100 repraky, oboje vychazi z eminence) a osmistovky - hodne surovej, neobvyklej zvuk. ne kazdej to ale zkousne
me osobne se to libi se vsema, ale ty Tcka se mi uz tak nelibi sejmute v mixu - prijde mi ze trochu mazou.
hodne zajimava je imho kombinace VHT boxu (p50 nebo p100 repraky, oboje vychazi z eminence) a osmistovky - hodne surovej, neobvyklej zvuk. ne kazdej to ale zkousne
dík moc za postřehy. greenback jsem měl, ale s jcm 800 neznám. s některými hlavami hrál skvěle. nejvíc se mi líbíl s peavey 50/50. oproti V30 to bylo úplně někde jinde. naopak třeba ESHáško mi s greenbackem totálně nesedlo. ta hlava snesla pouze V30, ale stálo to zas za to! chtěl jsem si usnadnit práci, ale vidím, že to budu muset odzkoušet všechno jako vždy
doufám, že nevyhraje greenback. ledničku moc stěhovat nechci. tady bych pak zvážil 212 v kombinaci s g12T, jak jste psali
for latam:
po 212 ze série jcm 800 jsem koukal už dlouho. 412 se občas objeví, ale 212 jsem ještě na bazaru neviděl. dá se zehnat za rozumnou cenu = bez předražené dopravy bůhví odkud?
for latam:
po 212 ze série jcm 800 jsem koukal už dlouho. 412 se občas objeví, ale 212 jsem ještě na bazaru neviděl. dá se zehnat za rozumnou cenu = bez předražené dopravy bůhví odkud?
Naposledy upravil(a) reason dne 20.04.2012 11:34, celkem upraveno 1 x.
Kamarád vlastní box 2x12 JCM 800, ale silně pochybuju že se jí bude zbavovat. S jeho osmikilem hraje naprosto parádně 
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....
....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
reason: Ono JCM 800 bývá osazená buď T75 nebo G1265. V případě osazení T75 bych rozdíl mezi jcm 800 a jcm 900 neřešil - bude to to stejné.
do tech 800 boxu se jeste davaly G12M70, ne moc rozsireny repro - podle me nehraje spatne, par let jsem hral na starou marshall bednu ktera jima byla osazena. skvele se imho hodi na dobarvovani k V30 nebo T75
díky dobří lidé
stejně jste draci, když hrajete na marshally...
history likes a hi-gain

history likes a hi-gain
-
Johny_Hard
marshall je marshall .......
jinak můžu tu popsat malé srovnání jcm 800 2204 s jcm 900 sl-x 2500. vše je podle mého ucha. souhlasit s tím samozřejmě nemusíte.
to, co umí jcm 800, umí i sl-x (plus kopec gainu nahoru), ale jako by o třídu níž (u jednoho možného zvuku u obou hlav celkem zásadní). 8stovka má teplejší lampový tón a vynikající dynamiku - neodpustí nic (u sl-x jsem byl ale také velmi spokojen). sl-x má sice mraky gainu, ale pro mě působí ve vyšších hodnotách moc chemicky a uměle - pro mě naprosto nepoužitelné. každopádně dá se to řešit dokopnutím vhodnou krabkou (stejně jako u 8kila), takže žádná bezvýchodná situace. crunch zní u sl-x přirozeně, slušně tlačí. sl-x má také jump na sólo. skvělá funkce
klidně si dovedu představit, že bych na sl-x znovu hrál. hi-gain bych řešil stejně jako u jcm 800 - dokopnutím. pokud uvážím rozdíl v ceně (cca 10tis.), není co řešit. pokud vezmu v potaz kvality 8stovky, tak horší hodnocení sl-x není ve srovnání s konkurencí v podobné cenové hladině nic zásadního. sl-x je výborný apec. 8kilo z něj asi nikdy nebude, ale jinak umí. když si ho "doděláte"...
to, co umí jcm 800, umí i sl-x (plus kopec gainu nahoru), ale jako by o třídu níž (u jednoho možného zvuku u obou hlav celkem zásadní). 8stovka má teplejší lampový tón a vynikající dynamiku - neodpustí nic (u sl-x jsem byl ale také velmi spokojen). sl-x má sice mraky gainu, ale pro mě působí ve vyšších hodnotách moc chemicky a uměle - pro mě naprosto nepoužitelné. každopádně dá se to řešit dokopnutím vhodnou krabkou (stejně jako u 8kila), takže žádná bezvýchodná situace. crunch zní u sl-x přirozeně, slušně tlačí. sl-x má také jump na sólo. skvělá funkce
klidně si dovedu představit, že bych na sl-x znovu hrál. hi-gain bych řešil stejně jako u jcm 800 - dokopnutím. pokud uvážím rozdíl v ceně (cca 10tis.), není co řešit. pokud vezmu v potaz kvality 8stovky, tak horší hodnocení sl-x není ve srovnání s konkurencí v podobné cenové hladině nic zásadního. sl-x je výborný apec. 8kilo z něj asi nikdy nebude, ale jinak umí. když si ho "doděláte"...
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Tento týden jsem vyměnil můj 4x12 VHT za 2x12 VHT a je to velikost 4x10 osazená 2x12 P50e reprem diagonálně a oproti tradičnímu osazení je rearloaded. Kolega má 8kilo, tak to můžu v nedělu ozkoušet...Kinx píše:pro me je to treba s V30 uplne v klidu. ale proti gustu zadny disputat. jinak bedny s H30 se normanle delaji, bud ta 1960HW (4x12 handwired) - to je super bedna, nebo se mi hrozne libi 2061CX - 2x12 velikosti 4x10 s reprakama uhlopricne - mel jsem ji chvili pujcenou a hrala paradne.
Doplnim to srovnani 2203 a SL-X protoze jsem vlastnil pomerne dlouhou dobu oba...V jadru maj podobnej charakter ale SL-X je hodne temnejsi a zkratka vic "modern" kdezto 2203 ma ty 8stovkovy jasny stredy...U obouch lituju ze jsem je prodal
...
LTD&Dean guitars/Bare Knuckle Pickups/Mesa/Randall&Salvation Mods/DL cabs&cables
to si řekl dobře s tou modernou. souhlas. pokud to uvážím z tohoto úhlu pohledu, pak se nám otvírají další možnosti, které nebyly řečeny... je fakt, že někdo ten temnější projev uvítá. proč ne, že jo?! sl-x má své kvality. o tom žadnáwolf píše:Doplnim to srovnani 2203 a SL-X protoze jsem vlastnil pomerne dlouhou dobu oba...V jadru maj podobnej charakter ale SL-X je hodne temnejsi a zkratka vic "modern" kdezto 2203 ma ty 8stovkovy jasny stredy...U obouch lituju ze jsem je prodal...
včera jsem dostal nabídku na výměnu 2204 za 1987x. finančně bych tratný nebyl. docela o to uvažuji. háček je v tom, že dráty a spoje v šasi jsou zahnědlé. těmto věcem nerozumím, ale vždy se na amp dívám i ze spodu. vím, že mi nikdo takhle na dálku na 100% neřekne, že je to nebo není to v pohodě, takže jenom jedna otázka. musí být "střeva" lesklé nebo je to normální - OBECNĚ!!! má smysl to dál řešit nebo to nechat plavat?
dík
dík
-
karantena009
A má někdo zkušenosti s MARSHALL AS 100D?
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Měl jsem ho pár let ve 50W verzi a většinu času mi ležel jen tak doma. Moc se nevyznám v zesilovačích pro elektroakustiky, ale nedávno jsem ho vzal na jam a tam jsem na něj hrál. Není to vůbec špatné kombo a zvuk byl moc dobrý. Krásně vyvážený a čitelný. Dost se na tom ale podepsala i elektroakustika, která sama o sobě hrála moc dobře.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
nakonec jsem zůstal u 8kila. přišlo mi krapet hutnější než 1987x. hraju i metal, takže potřebuji o něco málo tvrdší zvuk. každopádně amp byl v pořádku. spoje byly zaoxidované. tak moc jsem to nikdy neviděl