aparáty MARSHALL - naše zkušenosti s jednotlivými modely

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
reason

Re: aparáty MARSHALL - naše zkušenosti s jednotlivými modely

Příspěvek od reason »

kubog píše:G12H30 ale to sa naprd zhana bedna s tym. Jedine kupit prazdnu a vymenit, alebo kupit osadenu a strelit repra na bazare.
opravdu je nikde nevidím. přesto dík za typ... odzkoušet se chystám g12t, V30. nevíte, jak to hraje s greenbacky?
Johny_Hard

Příspěvek od Johny_Hard »

já měl pouze kopii 2204 a měl jsem k tomu kopii boxu MC212 a repro Celestion Classic LEAD, nakopával jsem BadMonkey, se zvukem jsem byl spokojeny, box jsem prodal z důvodu jeho váhy a nevyužil jsem ho nikdy naplno, tedka bych uvažoval o G12T-75.
reason

Příspěvek od reason »

Johny_Hard píše:já měl pouze kopii 2204 a měl jsem k tomu kopii boxu MC212 a repro Celestion Classic LEAD, nakopával jsem BadMonkey, se zvukem jsem byl spokojeny, box jsem prodal z důvodu jeho váhy a nevyužil jsem ho nikdy naplno, tedka bych uvažoval o G12T-75.
s g12t jsem to zkoušel ve 412. taky dobrý. jak to bude hrát ve 212, nevím. každopádně g12 s 212 vynechat nemůžu...

dík
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Já používám uzavřenou 212 s G12T75 ( ranné 80s) s JMP 2203 - v podstatě totožný zesák. Na koncerty jsem bral jenom tuhle bednu, na zkušebně používám ještě otevřenou 212 s greenbackama. S oběma to hraje perfektně, s každou jinak, s žádnou líp nebo hůř, nejlíp s oběma :) Greenback je trochu agresivnější, barevnější, T75 zase hutnější a víc hrne (což je dáno i konstrukcí beden). Osobně se mi k tomuhle zesáku nelíbí 100dB repráky - ta hlasitost je pak uplně zabijácká. A s V30 to navíc hraje blbě :) Aspoň pro mě. Takže to chce vyzkoušet. Obecně, pokud chceš 212, bych vzal starou 1936 ze serie JCM 900 s T75. Ty dnešní repráky, ani bedny už nehrajou moc dobře. Časem třeba vyzkoušet jeden greenback do páru.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

pro me je to treba s V30 uplne v klidu. ale proti gustu zadny disputat. jinak bedny s H30 se normanle delaji, bud ta 1960HW (4x12 handwired) - to je super bedna, nebo se mi hrozne libi 2061CX - 2x12 velikosti 4x10 s reprakama uhlopricne - mel jsem ji chvili pujcenou a hrala paradne.

me osobne se to libi se vsema, ale ty Tcka se mi uz tak nelibi sejmute v mixu - prijde mi ze trochu mazou.

hodne zajimava je imho kombinace VHT boxu (p50 nebo p100 repraky, oboje vychazi z eminence) a osmistovky - hodne surovej, neobvyklej zvuk. ne kazdej to ale zkousne :)
reason

Příspěvek od reason »

dík moc za postřehy. greenback jsem měl, ale s jcm 800 neznám. s některými hlavami hrál skvěle. nejvíc se mi líbíl s peavey 50/50. oproti V30 to bylo úplně někde jinde. naopak třeba ESHáško mi s greenbackem totálně nesedlo. ta hlava snesla pouze V30, ale stálo to zas za to! chtěl jsem si usnadnit práci, ale vidím, že to budu muset odzkoušet všechno jako vždy :lol: doufám, že nevyhraje greenback. ledničku moc stěhovat nechci. tady bych pak zvážil 212 v kombinaci s g12T, jak jste psali

for latam:
po 212 ze série jcm 800 jsem koukal už dlouho. 412 se občas objeví, ale 212 jsem ještě na bazaru neviděl. dá se zehnat za rozumnou cenu = bez předražené dopravy bůhví odkud?
Naposledy upravil(a) reason dne 20.04.2012 11:34, celkem upraveno 1 x.
rene

Příspěvek od rene »

Kamarád vlastní box 2x12 JCM 800, ale silně pochybuju že se jí bude zbavovat. S jeho osmikilem hraje naprosto parádně :)
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

reason: Ono JCM 800 bývá osazená buď T75 nebo G1265. V případě osazení T75 bych rozdíl mezi jcm 800 a jcm 900 neřešil - bude to to stejné.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

do tech 800 boxu se jeste davaly G12M70, ne moc rozsireny repro - podle me nehraje spatne, par let jsem hral na starou marshall bednu ktera jima byla osazena. skvele se imho hodi na dobarvovani k V30 nebo T75
reason

Příspěvek od reason »

díky dobří lidé
reason

Příspěvek od reason »

stejně jste draci, když hrajete na marshally...

history likes a hi-gain :!: :P
Johny_Hard

Příspěvek od Johny_Hard »

marshall je marshall .......
reason

Příspěvek od reason »

jinak můžu tu popsat malé srovnání jcm 800 2204 s jcm 900 sl-x 2500. vše je podle mého ucha. souhlasit s tím samozřejmě nemusíte.

to, co umí jcm 800, umí i sl-x (plus kopec gainu nahoru), ale jako by o třídu níž (u jednoho možného zvuku u obou hlav celkem zásadní). 8stovka má teplejší lampový tón a vynikající dynamiku - neodpustí nic (u sl-x jsem byl ale také velmi spokojen). sl-x má sice mraky gainu, ale pro mě působí ve vyšších hodnotách moc chemicky a uměle - pro mě naprosto nepoužitelné. každopádně dá se to řešit dokopnutím vhodnou krabkou (stejně jako u 8kila), takže žádná bezvýchodná situace. crunch zní u sl-x přirozeně, slušně tlačí. sl-x má také jump na sólo. skvělá funkce

klidně si dovedu představit, že bych na sl-x znovu hrál. hi-gain bych řešil stejně jako u jcm 800 - dokopnutím. pokud uvážím rozdíl v ceně (cca 10tis.), není co řešit. pokud vezmu v potaz kvality 8stovky, tak horší hodnocení sl-x není ve srovnání s konkurencí v podobné cenové hladině nic zásadního. sl-x je výborný apec. 8kilo z něj asi nikdy nebude, ale jinak umí. když si ho "doděláte"...
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Kinx píše:pro me je to treba s V30 uplne v klidu. ale proti gustu zadny disputat. jinak bedny s H30 se normanle delaji, bud ta 1960HW (4x12 handwired) - to je super bedna, nebo se mi hrozne libi 2061CX - 2x12 velikosti 4x10 s reprakama uhlopricne - mel jsem ji chvili pujcenou a hrala paradne.

me osobne se to libi se vsema, ale ty Tcka se mi uz tak nelibi sejmute v mixu - prijde mi ze trochu mazou.

hodne zajimava je imho kombinace VHT boxu (p50 nebo p100 repraky, oboje vychazi z eminence) a osmistovky - hodne surovej, neobvyklej zvuk. ne kazdej to ale zkousne :)
Tento týden jsem vyměnil můj 4x12 VHT za 2x12 VHT a je to velikost 4x10 osazená 2x12 P50e reprem diagonálně a oproti tradičnímu osazení je rearloaded. Kolega má 8kilo, tak to můžu v nedělu ozkoušet...
wolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf »

Doplnim to srovnani 2203 a SL-X protoze jsem vlastnil pomerne dlouhou dobu oba...V jadru maj podobnej charakter ale SL-X je hodne temnejsi a zkratka vic "modern" kdezto 2203 ma ty 8stovkovy jasny stredy...U obouch lituju ze jsem je prodal :? ...

LTD&Dean guitars/Bare Knuckle Pickups/Mesa/Randall&Salvation Mods/DL cabs&cables
reason

Příspěvek od reason »

wolf píše:Doplnim to srovnani 2203 a SL-X protoze jsem vlastnil pomerne dlouhou dobu oba...V jadru maj podobnej charakter ale SL-X je hodne temnejsi a zkratka vic "modern" kdezto 2203 ma ty 8stovkovy jasny stredy...U obouch lituju ze jsem je prodal :? ...
to si řekl dobře s tou modernou. souhlas. pokud to uvážím z tohoto úhlu pohledu, pak se nám otvírají další možnosti, které nebyly řečeny... je fakt, že někdo ten temnější projev uvítá. proč ne, že jo?! sl-x má své kvality. o tom žadná :!:
reason

Příspěvek od reason »

včera jsem dostal nabídku na výměnu 2204 za 1987x. finančně bych tratný nebyl. docela o to uvažuji. háček je v tom, že dráty a spoje v šasi jsou zahnědlé. těmto věcem nerozumím, ale vždy se na amp dívám i ze spodu. vím, že mi nikdo takhle na dálku na 100% neřekne, že je to nebo není to v pohodě, takže jenom jedna otázka. musí být "střeva" lesklé nebo je to normální - OBECNĚ!!! má smysl to dál řešit nebo to nechat plavat?

dík
karantena009

Příspěvek od karantena009 »

A má někdo zkušenosti s MARSHALL AS 100D?
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Měl jsem ho pár let ve 50W verzi a většinu času mi ležel jen tak doma. Moc se nevyznám v zesilovačích pro elektroakustiky, ale nedávno jsem ho vzal na jam a tam jsem na něj hrál. Není to vůbec špatné kombo a zvuk byl moc dobrý. Krásně vyvážený a čitelný. Dost se na tom ale podepsala i elektroakustika, která sama o sobě hrála moc dobře.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
reason

Příspěvek od reason »

nakonec jsem zůstal u 8kila. přišlo mi krapet hutnější než 1987x. hraju i metal, takže potřebuji o něco málo tvrdší zvuk. každopádně amp byl v pořádku. spoje byly zaoxidované. tak moc jsem to nikdy neviděl
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“