Tak nevím...
jednak přímo tady je odpovědí několik a v celém fóru se taky dá nalézt, proč je 30 - 50W málo.
Zatím nás přesvědčuješ o tom, že hraješ "jenom trochu" a bedýnky na padesát wattů budou stačit.
50 W čeho - RMS, sinus, peak ?
Při jaké citlivosti ?
Já Ti tady vysvětluju, že PA bedny s takovým výkonem nikdo, aspoň trochu seriózní, nedělá - protože to je k ničemu.
Asi jsem měl napsat, že předpokládám RMS, protože v tom dnes drtivá většina výrobců výkony zesilovačů a příkony beden udává.
Hračky, o kterých píšeš najdeš u konráda a v podobných hobby obchodech.
Tady se scházejí zvukaři, většina z nich opravdu někdy něco zvučila, mají svoje zkušenosti a proto nejsou žádné odpovědi, které by potvrdily tvoji představu.
Nikdo nechce radit něco, čemu sám nevěří...
Ona ta alternatíva moc není, protože moc nefunguje.
Tady neplatí hifi chiméry a kabel vyrobený z mědi tavené za měsíčního úplňku to nespasí, stejně, jako vyfukováním cigaretového kouře do umyvadla s vodou nevznikne zlato.
Něco, co chceme nazvat PA, musí splňovat určité standardy a mezi ně (mimo jíné) 50W RMS boxy už nějaký ten pátek prostě nepatří.
Příjde mi, že nechceš moc přemýšlet, takže si kup a vyzkoušej cokoliv, co uznáš sám za vhodné a časem to vykrystalizuje.
Ono je nám všem, kteří jsme si prošli vyhazováním peněz za laciné věci, líto, radit někomu to samé, když víme, kam to vede