Zdravím všechny. Potřebuju kombo pro akustiku + zpěv, menší akce (hospody, malé sály do 50 lidí, někdy i venku), folk, country.,
Trochu jsem hledal- našel jsem BEHRINGER ACX 1800, a FENDER ACOUSTASONIC 150.
Ten Behringer mi připadá podezřele levnej na ten výkon a výbavu. Máte někdo s nimi zkušenosti? A nebo poraďte. (tak do 15 000,-). Ještě tápám mezi MARSHALL AS 100D a CRATE CA 125 DG.
Díky předem Pk.
Jaké kombo pro akustiku+mic do 15000?
Pravidla fóra
-
karantena009
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Jaké kombo pro akustiku+mic do 15000?
Kup si malý mixák a nějaký aktivní reprobox. Třeba RCF ART 312A.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
levne akusticke komba nehrajou kvuli malemu levnemu (=spatnemu) repraku.
Industry standard je Roland AC60, Marshall AS50. Lepsi jsou treba AER (to je ale nad 15)
ukazka nejmensich kombicek (ktere ale zadani budou stacit)
http://www.youtube.com/watch?v=z6K2o8i8dSg
aktivni monitor je obvykle lepsi reseni kdyz je treba vyssi vykon a nejsou nutne efekty (ktere jsou standardne u vetsich akukomb, a samozrejme je to o to drazsi) Casto mivaji i vic vstupu se zakladni hlasitosti a EQ (tim padem neni nutny mixacek) RCF je uz hodne dobry sound, jsou i levnejsi.
Nejlepsi je zajit si se svoji kytarou do obchodu a vyzkouset si to, protoze jejich projev je dost rozdilny (napr. me osobne Roland a Marshall nenadchly, mam Phil Jones AG100 ale to zas nema vstup na zpev). Mistni ucastnik mmjuz dela lampove kombicka, ktere hrajou taky pekne.
Dnes uz je vyber opravdu pestry a tech hledisek, krome zvuku a vykonu muze byt vic (rozmery, vybavenost, vzhled
Industry standard je Roland AC60, Marshall AS50. Lepsi jsou treba AER (to je ale nad 15)
ukazka nejmensich kombicek (ktere ale zadani budou stacit)
http://www.youtube.com/watch?v=z6K2o8i8dSg
aktivni monitor je obvykle lepsi reseni kdyz je treba vyssi vykon a nejsou nutne efekty (ktere jsou standardne u vetsich akukomb, a samozrejme je to o to drazsi) Casto mivaji i vic vstupu se zakladni hlasitosti a EQ (tim padem neni nutny mixacek) RCF je uz hodne dobry sound, jsou i levnejsi.
Nejlepsi je zajit si se svoji kytarou do obchodu a vyzkouset si to, protoze jejich projev je dost rozdilny (napr. me osobne Roland a Marshall nenadchly, mam Phil Jones AG100 ale to zas nema vstup na zpev). Mistni ucastnik mmjuz dela lampove kombicka, ktere hrajou taky pekne.
Dnes uz je vyber opravdu pestry a tech hledisek, krome zvuku a vykonu muze byt vic (rozmery, vybavenost, vzhled
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
-
karantena009
chtěl jsem se právě vyhnout kombinaci mix-repro, kvůli jednoduchosti zapojování, atd. (tahat s sebou co nejmíň věcí....)
Přímo do aktiv. bedny to je zase bez efektů--ideální je to kombo, alespoň trošku slušně hrající, klidně i dražší., kolem 100W. At se mám při vybírání od čeho odrazit.
Teď sem se díval na recenze AER Compact 60 - i když cenově trochu jinde (nejsem přece tak bohatý, abych kupoval lev............. ) je fakt tak dobrej? Utáhne při té velikosti střední sál? Pak by to splnilo moje očekávání, i když za víc. Asi si budu muset zajet do Prahy a někde vyzkoušet (tady to asi nikde mít nebudou). Ještě jestli dobře hraje kytara+mic. To jsem se nikde nedočetl (všude testují jenom s kytarou.)
Přímo do aktiv. bedny to je zase bez efektů--ideální je to kombo, alespoň trošku slušně hrající, klidně i dražší., kolem 100W. At se mám při vybírání od čeho odrazit.
Teď sem se díval na recenze AER Compact 60 - i když cenově trochu jinde (nejsem přece tak bohatý, abych kupoval lev............. ) je fakt tak dobrej? Utáhne při té velikosti střední sál? Pak by to splnilo moje očekávání, i když za víc. Asi si budu muset zajet do Prahy a někde vyzkoušet (tady to asi nikde mít nebudou). Ještě jestli dobře hraje kytara+mic. To jsem se nikde nedočetl (všude testují jenom s kytarou.)
já ted řeším uplně stejnej problém, akorát bych chtěl ještě z toho komba vést (ne na každé akci) zvuk ven do aktivních reproboxů... nejvíc se mi líbí ten MARSHALL AS100D. co myslíte? má hodně efektů a slyšel jsem naživo ten menší 50 a přišlo mi to dobrý pro spojení kytara+zpěv.
ten fender je ale taky ve hře...
behringer bych nebral, mám od b.doma pár kousků a větší peníze bych do týhle značky nedával...
ten fender je ale taky ve hře...
behringer bych nebral, mám od b.doma pár kousků a větší peníze bych do týhle značky nedával...
- citizen.one
Budu prodávat Rolanda AC60 (vcetne brasny na prenaseni v samozrejme vynikajícím stavu) kdybyste mel nekdo zájem. více na SZ.
AER je pravda jeste o kus jinde, na druhou stranu tohle me celkem prekvapilo, jak to na tu velikost hraje...
mel jsem i Genz Benz Shenandoah (nebo jak se to pise), a kdybych si mel vybrat z pragmatickeho hlediska, tak bych sel do AC60.
AER je pravda jeste o kus jinde, na druhou stranu tohle me celkem prekvapilo, jak to na tu velikost hraje...
mel jsem i Genz Benz Shenandoah (nebo jak se to pise), a kdybych si mel vybrat z pragmatickeho hlediska, tak bych sel do AC60.
Řeším podobný problém ... mám dobré zkušenosti s akukombíčkama od Ibanezu.
Teď hodlám otestova Ibanez T80N ... je to novinka, výkon a parametry vypadají dobře, cena přijatelná.
Samozřejmě třeba AER je vyšší třída a to nikdy Ibanez, co se týká "kvality" zvuku, nepřekoná.
Teď hodlám otestova Ibanez T80N ... je to novinka, výkon a parametry vypadají dobře, cena přijatelná.
Samozřejmě třeba AER je vyšší třída a to nikdy Ibanez, co se týká "kvality" zvuku, nepřekoná.
Tak a už ho mám doma !mikejz píše:Řeším podobný problém ... mám dobré zkušenosti s akukombíčkama od Ibanezu.