Jaké kombo pro akustiku+mic do 15000?

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
karantena009

Jaké kombo pro akustiku+mic do 15000?

Příspěvek od karantena009 »

Zdravím všechny. Potřebuju kombo pro akustiku + zpěv, menší akce (hospody, malé sály do 50 lidí, někdy i venku), folk, country.,
Trochu jsem hledal- našel jsem BEHRINGER ACX 1800, a FENDER ACOUSTASONIC 150.
Ten Behringer mi připadá podezřele levnej na ten výkon a výbavu. Máte někdo s nimi zkušenosti? A nebo poraďte. (tak do 15 000,-). Ještě tápám mezi MARSHALL AS 100D a CRATE CA 125 DG.
Díky předem Pk.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Jaké kombo pro akustiku+mic do 15000?

Příspěvek od Nero »

Kup si malý mixák a nějaký aktivní reprobox. Třeba RCF ART 312A.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

levne akusticke komba nehrajou kvuli malemu levnemu (=spatnemu) repraku.
Industry standard je Roland AC60, Marshall AS50. Lepsi jsou treba AER (to je ale nad 15)
ukazka nejmensich kombicek (ktere ale zadani budou stacit)
http://www.youtube.com/watch?v=z6K2o8i8dSg

aktivni monitor je obvykle lepsi reseni kdyz je treba vyssi vykon a nejsou nutne efekty (ktere jsou standardne u vetsich akukomb, a samozrejme je to o to drazsi) Casto mivaji i vic vstupu se zakladni hlasitosti a EQ (tim padem neni nutny mixacek) RCF je uz hodne dobry sound, jsou i levnejsi.
Nejlepsi je zajit si se svoji kytarou do obchodu a vyzkouset si to, protoze jejich projev je dost rozdilny (napr. me osobne Roland a Marshall nenadchly, mam Phil Jones AG100 ale to zas nema vstup na zpev). Mistni ucastnik mmjuz dela lampove kombicka, ktere hrajou taky pekne.
Dnes uz je vyber opravdu pestry a tech hledisek, krome zvuku a vykonu muze byt vic (rozmery, vybavenost, vzhled ;)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
karantena009

Příspěvek od karantena009 »

chtěl jsem se právě vyhnout kombinaci mix-repro, kvůli jednoduchosti zapojování, atd. (tahat s sebou co nejmíň věcí....)
Přímo do aktiv. bedny to je zase bez efektů--ideální je to kombo, alespoň trošku slušně hrající, klidně i dražší., kolem 100W. At se mám při vybírání od čeho odrazit.
Teď sem se díval na recenze AER Compact 60 - i když cenově trochu jinde (nejsem přece tak bohatý, abych kupoval lev............. ) je fakt tak dobrej? Utáhne při té velikosti střední sál? Pak by to splnilo moje očekávání, i když za víc. Asi si budu muset zajet do Prahy a někde vyzkoušet (tady to asi nikde mít nebudou). Ještě jestli dobře hraje kytara+mic. To jsem se nikde nedočetl (všude testují jenom s kytarou.)
Lukmignon

Příspěvek od Lukmignon »

já ted řeším uplně stejnej problém, akorát bych chtěl ještě z toho komba vést (ne na každé akci) zvuk ven do aktivních reproboxů... nejvíc se mi líbí ten MARSHALL AS100D. co myslíte? má hodně efektů a slyšel jsem naživo ten menší 50 a přišlo mi to dobrý pro spojení kytara+zpěv.
ten fender je ale taky ve hře...

behringer bych nebral, mám od b.doma pár kousků a větší peníze bych do týhle značky nedával...
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

Budu prodávat Rolanda AC60 (vcetne brasny na prenaseni v samozrejme vynikajícím stavu) kdybyste mel nekdo zájem. více na SZ.

AER je pravda jeste o kus jinde, na druhou stranu tohle me celkem prekvapilo, jak to na tu velikost hraje...

mel jsem i Genz Benz Shenandoah (nebo jak se to pise), a kdybych si mel vybrat z pragmatickeho hlediska, tak bych sel do AC60.
mikejz

Příspěvek od mikejz »

Řeším podobný problém ... mám dobré zkušenosti s akukombíčkama od Ibanezu.
Teď hodlám otestova Ibanez T80N ... je to novinka, výkon a parametry vypadají dobře, cena přijatelná.
Samozřejmě třeba AER je vyšší třída a to nikdy Ibanez, co se týká "kvality" zvuku, nepřekoná.
mikejz

Příspěvek od mikejz »

mikejz píše:Řeším podobný problém ... mám dobré zkušenosti s akukombíčkama od Ibanezu.
Teď hodlám otestova Ibanez T80N ... je to novinka, výkon a parametry vypadají dobře, cena přijatelná.
Samozřejmě třeba AER je vyšší třída a to nikdy Ibanez, co se týká "kvality" zvuku, nepřekoná.
Tak a už ho mám doma ! ;-)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“