Jaký činel je vhodný ke hraní rukou

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
Crossmelmen

Jaký činel je vhodný ke hraní rukou

Příspěvek od Crossmelmen »

Zdravím, začínám s hraním na djembe a moc se mi libí, např. k přechodovému efektu, využití činelu. Nevím ovšem, jaká velikost či typ se zrovna pro tento druh hraní hodí. Poradil by někdo? :wink:

Mám na mysli např. nějaký takový, jako je v této písni: :arrow:

Kód: Vybrat vše

http://www.youtube.com/watch?v=LYhrYHmUPn0&feature=related
"Život je krásný, né že by byl, ale já ho tak vidím!"
Kajda
Rádce

Re: Jaký činel je vhodný ke hraní rukou

Příspěvek od Kajda »

To je činel typu splash a velikost bych doporučila 10 palců. Osobně mám ráda splashe od firmy Anatolian, které jsou i cenově příznivé :wink:
Mapex Orion, Paiste 2002, double Mapex Falcon
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Ano ano, je to parádní splash a stejně jako slečna kolegyně i já bych na tvém místě koukla do nabídky Anatolian. profi kvalita za hodně slušný sumičky!! :idea:

na tom videu má ten borec asi opravdu 10" ale já bych se nebála ani jít třeba i výš, třeba do 12".... ono úder rukou do činelu přece jen není tak znělý a tak to nebude v žádném případě hlasitější než to djembe (ale třeba i bongo, cajon,... nebo podobný nástroj)!
V každm případě ale opravdu hledej typ SPLASH..... je to specifické kvůli kratšímu dozvuku. Například nějaký menší crash už by ti tak dbře neposloužil, neb by přezníval!! :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Crossmelmen

Příspěvek od Crossmelmen »

Děkuju vám moc, myslím že jsem to pochopil, koupím nesjpíš 12" Anatolian neb ta 10"ka mi příjde docela malá, ještě jednou díky za vyčerpávající info :wink:
"Život je krásný, né že by byl, ale já ho tak vidím!"
Kajda
Rádce

Příspěvek od Kajda »

Jj, do dvanáctky se člověk aspoň i lépe trefí ... :wink: 8)
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Včera jsem si na zkoušce vzpoměla na tuhle debatu a zkusila pomlátit rukou své činely :wink:
Výsledek: všechny Anatolian splashe co aktuálně mám k dispozici (8, 10 a několik 12") dělají "hluk" po ráně rukou fakt překvapivě skoro stejný!!! :roll: :lol:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Kajda
Rádce

Příspěvek od Kajda »

Takže:
Kajda píše:Jj, do dvanáctky se člověk aspoň i lépe trefí ... :wink: 8)
:lol:
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Kdysi dávno jsem hostoval v jedné folkové kapelce, Porta, kotlíci a tak :D
Měl jsem tam nějaká bonga, perkuse, tamburíny a také činel. Musím potvrdit, kolegyně mají pravdu, určitě bych doporučil 12" splash. A to klidně i dva, každý přece zní nějak jinak :wink:
Jen bych upozornil na to, že je potřeba věnovat větší péči o činely než obvykle. Prostě pot z rukou jim nedělá moc dobře :? .
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“