Zdar.
Tak jak jsem slíbil, podávám hlášení z dnešního řešení odstraňování brumu pomocí oddělovacího trafa.
Situace nejprve vypadala nadějně. Po zapojení trafa mezi výstup mixu a vstup zesilovače se z reprobeden linulo nádherné ticho (po použití mikrofonu se samozřejmě ticho již nelinulo

). Vše fungovalo dle mých představ, zvuk jak křišťál, po brumu ani stopy.
Následně jsme ještě s kolegou pájeli nějaké kabely. Pak jsme ještě pro klid duše přistoupili ke druhé ověřovací zkoušce a ejhle, brum se opět dostavil. Kontrolovali jsme vše a nepřišli na to, proč se nám to prve podařilo vyřešit a podruhé zase ne.
Pak brum najednou ustal. Problém byl ovšem v tom, že zhasnul celý mixpult. Zkoušel jsem jej znovu zapnout a vypnout, vytahal jsem z něj všechny nepotřebné kable a nechal jen napájecí šňůru. Při následujícím pokusu zapnout jej, mix zapraskal, zasmrděl a umřel

.
Hleděli jsme na to jak z jara, a nechápali. Prošli jsme si zpětně všechny kroky a nepřišli na nic, co by mohlo způsobit shoření jakékoliv součástky v mixu (usuzuji nejspíš na shořelý impulsní zdroj).
Takže Soundcraft EFX8 mám již v krabici připraven k poslání zpět Thomannovi na reklamaci.
Jediné, co mi vrtá hlavou je důvod, proč se tak stalo. Napadlo mě, jestli na to může mít vliv připojení toho trafa na výstup z mixu, kdy při druhém pokusu bylo nejspíš zapojeno opačně. Nicméně se jedná o trafo 1:1 a navíc i kdybych na signálový výstup připojil nevím co, nemůže to přece takhle zhavarovat? Nebo ne?
No nic, uvidíme co na to soudruzi z NDR.
Zdar a víc štěstí při řešení brumových problémů.