Po dvou letech s Fender Deluxe je potřeba se posunout o stupínek výše a proto bych si chtěl koupit nový kombo či hlavu + box. Rád bych Class A (30W), a optimální rozpočet je 22.000 Kč, samozřejmě počítám spíše s bazarovým nákupem.
* Zatím jsem víceméně zkoušel (s kapelou ve zkušebně) VOX AC30 CC a jsem zklamanej hlavně z nedostatku basů, myslím že tomu chyběly i středy oproti Deluxe a zvuk se tak dobře nepojil s basou, zkrátka zkreslení (RAT) nemá tak pevnej základ v basech a nižších středech a je z toho spíše chlupatá plochá pilka. Na VOX se mi ale líbí artikulace a hlavně čistej zvuk je mi charakterově bližší... al eobčas se z toho stane divná kaše. Podle info od qwera, které poskytnul mému kámošovi, od kterého mám VOXíka půjčenýho se dá laborovat s kondíkem? kterej filtruje basy, čili by se tomu dalo výrazně pomoci, samozřejmě můžu tak trochu počítat i s dalšími upgrade do budoucna (repro, výstupní trafo) a vtom případě by VOX určitě byl vážnej kandidát. Líbí se mi tremolo i reverb, obojí bych využil.
* Dalším ampem v hledáčku je Orange TH30, buď hlava + box nebo klidně to kombo s 1x12 (asi by mi to stačilo). Přiznám se že na Orange jsem vlastně vůbec nikdy nehrál, ale tady mi je hodně sympatický to, že lze výkon přpnat ve 3-ch stupních, no těch 7W by mi fakt hodně pomohlo na při domácím točení, jelikož točím fakt hodně a veškeré studiové vybaevní mám doma, zároveň ale se sousedy okolo. Možná by mi stačil i Dual Terror bez FX smyčky, protože sem zvyklej hrát to jednokanálu a kreslit krabičkama, ale zrovna Orange mi připadá, že boduje hlavně v tom zkresleném zvuku? Tady bych navíc musel počítat s investicí do reverbu...
* Jako třetí reálný apec jsem si poznamenal KOCH Studiotone XL (http://www.thomann.de/cz/koch_amps_stud ... _combo.htm), moc se mi líbí vybavením i zvukově, kombíčko je takový prťavý, ale to bych asi překousnul, hlava + box v tomhle případě by byl ideál, ale přiznávám že vlastně jen kvůli vzhledu, mě jinak 1x12 vcelku vyhovuje. Nicméně KOCHa si nemůžu dovolit novýho a na bazaru i ten co tam zrovna teď visí je novej asi za 1050 EUR, zrovna jsem mluvil s prodejcem, je to noroš z obchodu, čili tady je to fakt už malinko přes limit.
** No a pak jsou tady značky, který už moc neznám, jako třeba EGNATER. Též jsem vyloučil RIVERU, kterou sem ale původně fakt chtěl a možná by to nebylo blbý a taky MESU. Jsou to A/B a řekněme že sem přišel na chuť přirozeněji znějícímu Ačku, hlavně ve vyšších frekvencích...
Předem díky všem, kteří přispějí cennými radami.
O komentáře typu "Kup si TO a TO, je to masakr" fakt nestojím.
PS: Hrajeme takovej jemnější grunge http://bandzone.cz/citizen37
PS2: Fender Deluxe mě docela baví se zkreslením, ale nelíbí se mi clean, je takovej špinavej a děravej, nevím jak to popsat, jinak mi popravdě ani moc nevadí, lidi mi to chválej. To ještě tak pro úplnost...