Odstránenie Tonovej clony

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

Re: Odstránenie Tonovej clony

Příspěvek od ITIetalista »

:lol: čo už... napadla ma taká vec, že roztavím plast alebo gumu a vyformujem do tvaru tej diery a naklepem to zľahka dnu :lol: to bude lepšie ako tá nálepka 8)
keď mám nasúvaci knob na volume dám tam aj šrobovací? alebo musím kúpiť aj potak?
konkrétne: http://shop.sollerguitars.com/product_i ... 14-bk.html
This account don't exist longer.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Je to t vůj boj, jestli chceš tavit gumu, ale prosím nechtěj rady, jak to udělat.
To bych spíš tenhle špunt vybrousil z dřevěné tyčky a čelo nastříkal stejnou barvou jako je tělo kytary. Záleží na tvém vkusu a manuální zručnosti. To můžeš rovnou koupit kousek samolepící tapety stejného odstínu, vystřihnout kolečko a nalepit to tam. Rozhodně to bude vypadat líp než nějaká roztavená guma.
Knoby se zajišťovacím šroubkem můžeš samozřejmě použít. Ale sežeň si se stejným průměrem díry jako je průměr tisícíhranu potenciometru. Ale i tak se ti možná podaří docílit lehkého vyosení a knob ti bude šmajdat.
Knob se snaž nasadit tak, aby ti ten zajišťovací šroubek šel do vyfrézované drážky v osičce poťáku. Tu osičku tím trochu roztáhneš a bude to tam držet. Všechno ale s citem, není to šroub co drží kolo u auta.
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

MilanT píše:Je to t vůj boj, jestli chceš tavit gumu, ale prosím nechtěj rady, jak to udělat.
To bych spíš tenhle špunt vybrousil z dřevěné tyčky a čelo nastříkal stejnou barvou jako je tělo kytary. Záleží na tvém vkusu a manuální zručnosti. To můžeš rovnou koupit kousek samolepící tapety stejného odstínu, vystřihnout kolečko a nalepit to tam. Rozhodně to bude vypadat líp než nějaká roztavená guma.
Knoby se zajišťovacím šroubkem můžeš samozřejmě použít. Ale sežeň si se stejným průměrem díry jako je průměr tisícíhranu potenciometru. Ale i tak se ti možná podaří docílit lehkého vyosení a knob ti bude šmajdat.
Knob se snaž nasadit tak, aby ti ten zajišťovací šroubek šel do vyfrézované drážky v osičce poťáku. Tu osičku tím trochu roztáhneš a bude to tam držet. Všechno ale s citem, není to šroub co drží kolo u auta.
dobrý nápad s tým drevom... poviem učiteľovi strojníctva nech mi urobí z dreva taký "valček". potom by som to mohol trochu opáliť na ohni aby to chytilo načernalú farbu potom natriem čiernou farbou (mám doma farbu na modely) a za-lakujem lakom na nechty :D prípadne to aj natriem čiernym lakom isto dajaká kamarátka bude mať čierny lak na nechty :D
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Proč mám pořád pocit, že si z nás robíš srandu a my (tedy alespoň já) ti na to skáčeme?
Proč bys opaloval dřevo aby chytlo načernalou barvu, když ho budeš natírat na černo?
Nebo si fakt myslíš, že ve finále černé kytary se nejdřív hážou do ohně nebo opalují letlampou a pak se moří nebo lakují na černo? Bílou kytaru bys nejdřív vyválel ve vápně nebo nechal vybělit na sluníčku?
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

MilanT píše:Proč mám pořád pocit, že si z nás robíš srandu a my (tedy alespoň já) ti na to skáčeme?
Proč bys opaloval dřevo aby chytlo načernalou barvu, když ho budeš natírat na černo?
Nebo si fakt myslíš, že ve finále černé kytary se nejdřív hážou do ohně nebo opalují letlampou a pak se moří nebo lakují na černo? Bílou kytaru bys nejdřív vyválel ve vápně nebo nechal vybělit na sluníčku?
snad si deláš srandu? .. to opálenie ohňom som myslel opravdu... podľa mňa to bude lepšie s opálenim ako len s lakovaním... nebude presvitať farba dreva a nebudem to musieť lakovať 3 krát.. (kvôli nasiaknutiu laku do dreva.)
určite sa gitary nehážou do ohně ani nevápnujú ale majú nato kvalitné laky a nelakujú to lakom na nechty :lol:
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Obrázek
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

A nezapomeň do toho potom dát pár ran kladivem - kytara potom bude mít pevnější zvuk
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
MilanT

Příspěvek od MilanT »

ITIetalista píše:snad si deláš srandu? .. to opálenie ohňom som myslel opravdu...
Máš pravdu, dělal jsem si srandu a omlouvám se.
Jenom to s tím opalováním nepřežeň ať nedopadneš jako kubog - co-se-nikam-jinam-neveslo/fotografie-va ... ml#p514272
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

MilanT píše:
ITIetalista píše:snad si deláš srandu? .. to opálenie ohňom som myslel opravdu...
Máš pravdu, dělal jsem si srandu a omlouvám se.
Jenom to s tím opalováním nepřežeň ať nedopadneš jako kubog - co-se-nikam-jinam-neveslo/fotografie-va ... ml#p514272
:lol: chudák ako mohol nechať gitaru na slnku tak dlho... to mu vôbec nechýbala? :lol:
v lete sa vám ozvem ako to dopadlo :lol: samozrejme aj tú fotku tu hodím pred a po operácií "Púštna búrka" :lol: :mrgreen:
skôr na to nemám času musím robiť do školy plošák a ani snímač nezoženiem musím počkať kým sa tomu v hudobninách nazbiera niečo na objednávku...
snaď nedopadne horšie ako kubog-ová gitara :lol:
PS: nebudem potom búchať normálnym kladivom ale gumeným nechcem ju poškrabať.
a ďalšie komentáre dovtedy písať nemusíte až keď hodím fotky...
anmelden

Příspěvek od anmelden »

Tohle nepochopím.
Kupuju si kytaru na kterou se mi hraje pohodlně. A když vím že mě tam bude s**t tónový poťák, tak si najdu jinou kytaru která ho mít nebude. Já na tu kytaru hraju asi 2 roky a doteď mi na ní nic nevadilo. A tónovka si uplatnění najde vždy, většinou nemáš čas se sehnout ke kombu a ubrat na sólo výšky. Pootočím a jede se dál.
A teď si ještě chceš dělat bordel s vyndáváním, chceš to zalít roztavenou gumou nebo plastem (WTF :shock: ), a pak do toho všeho dát aktivní EMG. Mě poser :roll:.

Edit: To, že tam chceš dát aktivy není špatně, ale opravdu nechápu PROČ proboha živého chceš vyndávat tónovej poťák z kytary za 4000. Hraje se ti na to blbě? Tak to prodej kámošovi za 1500,- (dávej mu lekce kytary za 50,- na hodinu) a místo EMG 81/85 za 5000,- si radši dolož ještě 2 klacky a kup si něco co ti bude vyhovovat.
Cort X-2, Schecter SGR C-1 (R.M. Custom+F4HN), Jackson JS22-7Q (SH-8 Invader, SH-4)
I N C O L L A P S E...https://www.youtube.com/watch?v=5Aqy1dUiz1c
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

anmelden píše:Tohle nepochopím.
Kupuju si kytaru na kterou se mi hraje pohodlně. A když vím že mě tam bude s**t tónový poťák, tak si najdu jinou kytaru která ho mít nebude. Já na tu kytaru hraju asi 2 roky a doteď mi na ní nic nevadilo. A tónovka si uplatnění najde vždy, většinou nemáš čas se sehnout ke kombu a ubrat na sólo výšky. Pootočím a jede se dál.
A teď si ještě chceš dělat bordel s vyndáváním, chceš to zalít roztavenou gumou nebo plastem (WTF :shock: ), a pak do toho všeho dát aktivní EMG. Mě poser :roll:.

Edit: To, že tam chceš dát aktivy není špatně, ale opravdu nechápu PROČ proboha živého chceš vyndávat tónovej poťák z kytary za 4000. Hraje se ti na to blbě? Tak to prodej kámošovi za 1500,- (dávej mu lekce kytary za 50,- na hodinu) a místo EMG 81/85 za 5000,- si radši dolož ještě 2 klacky a kup si něco co ti bude vyhovovat.
nič sa predávať nebude a keby som kupoval novú gitaru stejne by som kúpil podobnú ale bez tónovej clony a s EMG tak to mám jedno či si to udelám alebo kúpim a predelám na tom... som rozhodnutý v lete dám fotky... tvoj komentár pre mňa nemá žiadnu cenu tak isto ako tónova clona... a EMG dám ako som písal EMG81(keď budú peniaze)/EMG Select (začiatkom leta)
PS: mne sa na nej hrá pohodlne keď dám preč knob po kobylkovým snímačom...
Hegrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hegrik »

tak na jednu stranu píšeš že jsou všichni neochotní a neporadí. na druhou zase píšeš že příspěvek nade mnou pro tebe nemá žádnou hodnotu tak se pak rozhodni co chceš...
anmelden

Příspěvek od anmelden »

ITIetalista píše:PS: mne sa na nej hrá pohodlne keď dám preč knob po kobylkovým snímačom...
Tak to není tónový ale volume ty cipe... :roll: :roll: :roll:

PS: sry za vulgaritu ale tohle mě dostává...chce dát pryč tónovej poťák který mu ve hře absolutně nemůže vadit, a přitom mu vadí poťák který upravuje hlasitost...
Cort X-2, Schecter SGR C-1 (R.M. Custom+F4HN), Jackson JS22-7Q (SH-8 Invader, SH-4)
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

anmelden píše:
ITIetalista píše:PS: mne sa na nej hrá pohodlne keď dám preč knob po kobylkovým snímačom...
Tak to není tónový ale volume ty cipe... :roll: :roll: :roll:
ja viem, že je to volume ale ja tie dve potaky prehodím, teda ten tone vyhodím :lol: a dole ostane Volume...
anmelden

Příspěvek od anmelden »

ty seš fakt magor....kup si klasické Flying V s jedním snímačem a Volume knobem a nemusíš nic řešit....

http://kytary.cz/cort-vx-2v-bk/HN103279/

Tohle má knoby uspořádané tak aby jsi nemusel nic měnit...navíc už má EMG snímače...jsou to pasivy ale HZ jsou všeobecně celkem pochvalované..
anmelden

Příspěvek od anmelden »

Ale co já se tu zbytečně hádám...tvoje anketa nemá smysl, a obecně i naše dobře míněné rady taky ne...dělej jak umíš, zdupej co můžeš, chyť se za nos a v létě přijď s tím jaká to byla zhovadilost...
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Hegrik píše:tak se pak rozhodni co chceš...
Jenomže on byl už rozhodnutý dávno tu tónovku vypreparovat a na její místo dát hlasitost, jen chtěl číst souhlasné a pochvalné příspěvky.
A kdo má jiný názor, tak ten pro něj nemá hodnotu.
anmelden

Příspěvek od anmelden »

v tom případě jaký smysl má ta anketa a otázka NECHAT TÓNOVKU NEBO NE?... :roll:
Naposledy upravil(a) anmelden dne 17.05.2012 19:54, celkem upraveno 1 x.
haas12345
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od haas12345 »

Celkem blbý, když někomu zavazí 2 poťáky a co teprv, když má 4 :shock:
anmelden

Příspěvek od anmelden »

haas12345 píše:Celkem blbý, když někomu zavazí 2 poťáky a co teprv, když má 4 :shock:
:)) chlapec ještě asi neviděl Lp :lol:
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“