keď mám nasúvaci knob na volume dám tam aj šrobovací? alebo musím kúpiť aj potak?
konkrétne: http://shop.sollerguitars.com/product_i ... 14-bk.html
dobrý nápad s tým drevom... poviem učiteľovi strojníctva nech mi urobí z dreva taký "valček". potom by som to mohol trochu opáliť na ohni aby to chytilo načernalú farbu potom natriem čiernou farbou (mám doma farbu na modely) a za-lakujem lakom na nechtyMilanT píše:Je to t vůj boj, jestli chceš tavit gumu, ale prosím nechtěj rady, jak to udělat.
To bych spíš tenhle špunt vybrousil z dřevěné tyčky a čelo nastříkal stejnou barvou jako je tělo kytary. Záleží na tvém vkusu a manuální zručnosti. To můžeš rovnou koupit kousek samolepící tapety stejného odstínu, vystřihnout kolečko a nalepit to tam. Rozhodně to bude vypadat líp než nějaká roztavená guma.
Knoby se zajišťovacím šroubkem můžeš samozřejmě použít. Ale sežeň si se stejným průměrem díry jako je průměr tisícíhranu potenciometru. Ale i tak se ti možná podaří docílit lehkého vyosení a knob ti bude šmajdat.
Knob se snaž nasadit tak, aby ti ten zajišťovací šroubek šel do vyfrézované drážky v osičce poťáku. Tu osičku tím trochu roztáhneš a bude to tam držet. Všechno ale s citem, není to šroub co drží kolo u auta.
snad si deláš srandu? .. to opálenie ohňom som myslel opravdu... podľa mňa to bude lepšie s opálenim ako len s lakovaním... nebude presvitať farba dreva a nebudem to musieť lakovať 3 krát.. (kvôli nasiaknutiu laku do dreva.)MilanT píše:Proč mám pořád pocit, že si z nás robíš srandu a my (tedy alespoň já) ti na to skáčeme?
Proč bys opaloval dřevo aby chytlo načernalou barvu, když ho budeš natírat na černo?
Nebo si fakt myslíš, že ve finále černé kytary se nejdřív hážou do ohně nebo opalují letlampou a pak se moří nebo lakují na černo? Bílou kytaru bys nejdřív vyválel ve vápně nebo nechal vybělit na sluníčku?

Máš pravdu, dělal jsem si srandu a omlouvám se.ITIetalista píše:snad si deláš srandu? .. to opálenie ohňom som myslel opravdu...
MilanT píše:Máš pravdu, dělal jsem si srandu a omlouvám se.ITIetalista píše:snad si deláš srandu? .. to opálenie ohňom som myslel opravdu...
Jenom to s tím opalováním nepřežeň ať nedopadneš jako kubog - co-se-nikam-jinam-neveslo/fotografie-va ... ml#p514272
nič sa predávať nebude a keby som kupoval novú gitaru stejne by som kúpil podobnú ale bez tónovej clony a s EMG tak to mám jedno či si to udelám alebo kúpim a predelám na tom... som rozhodnutý v lete dám fotky... tvoj komentár pre mňa nemá žiadnu cenu tak isto ako tónova clona... a EMG dám ako som písal EMG81(keď budú peniaze)/EMG Select (začiatkom leta)anmelden píše:Tohle nepochopím.
Kupuju si kytaru na kterou se mi hraje pohodlně. A když vím že mě tam bude s**t tónový poťák, tak si najdu jinou kytaru která ho mít nebude. Já na tu kytaru hraju asi 2 roky a doteď mi na ní nic nevadilo. A tónovka si uplatnění najde vždy, většinou nemáš čas se sehnout ke kombu a ubrat na sólo výšky. Pootočím a jede se dál.
A teď si ještě chceš dělat bordel s vyndáváním, chceš to zalít roztavenou gumou nebo plastem (WTF), a pak do toho všeho dát aktivní EMG. Mě poser
.
Edit: To, že tam chceš dát aktivy není špatně, ale opravdu nechápu PROČ proboha živého chceš vyndávat tónovej poťák z kytary za 4000. Hraje se ti na to blbě? Tak to prodej kámošovi za 1500,- (dávej mu lekce kytary za 50,- na hodinu) a místo EMG 81/85 za 5000,- si radši dolož ještě 2 klacky a kup si něco co ti bude vyhovovat.
Tak to není tónový ale volume ty cipe...ITIetalista píše:PS: mne sa na nej hrá pohodlne keď dám preč knob po kobylkovým snímačom...
ja viem, že je to volume ale ja tie dve potaky prehodím, teda ten tone vyhodímanmelden píše:Tak to není tónový ale volume ty cipe...ITIetalista píše:PS: mne sa na nej hrá pohodlne keď dám preč knob po kobylkovým snímačom...![]()
![]()
Jenomže on byl už rozhodnutý dávno tu tónovku vypreparovat a na její místo dát hlasitost, jen chtěl číst souhlasné a pochvalné příspěvky.Hegrik píše:tak se pak rozhodni co chceš...
haas12345 píše:Celkem blbý, když někomu zavazí 2 poťáky a co teprv, když má 4