Bicí naživo ze synthu

Dotazy, rady, zkušenosti ...
Odpovědět
Asanoth

Bicí naživo ze synthu

Příspěvek od Asanoth »

Ahoj,
možná budu potřebovat na 2-3 akce zařídit bicí bez bubeníka. Hodilo by se mi co nejjednodušší řešení, ale zas aby to nějak znělo. Chápu, že to tak jako tak nebude ono, ale lepší synth než nic :) Mohl by mi prosím někdo poradit jak na to? Ideálně něco, co by bylo možné byť oklikou zkompatibilizovat s GP, protože v něm mám většinu bicích napsanejch...
Díky moc
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Bicí naživo ze synthu

Příspěvek od Nero »

Ze syntezátoru? Já mám trochu jinou představu o tom, co synth dělá...

Šel bych cestou automatického bubeníka - buď samostatného zařízení, nebo bych přitáhl notebook a píchnul ho do PA. To je nejjednodušší - MIDI stopu z GP bys "spojil" s VSTi bicími, měl bys s tím minimum práce a docela solidní zvuk.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

"Synthem" jsem měl na mysli něco, co neni z masa :) Chápu, že to není uplně exaktní a člověka, jemuž se ježí vlasy na zátylku když někdo napíše "Odpor" místo "Impedance" to může lehce rozhodit :D :D

Nicméně, to s tím VST by mě zajímalo, něco takovýho jsem zamýšlel, ale nevím moc jak to zrealizovat v praxi... Mám teda jen integrovanou zvukovku, jestli to něco řeší.

Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
kalfar

Příspěvek od kalfar »

To je další věc, integrovanou zvukovku určitě nee. Zvukaři jsou zvyklí, že se do všeho dá píchnout alespoň velký jack, takže by bylo dobré se poohlídnout po nějakém slušnějším zařízení.
Zvukař z Podkrkonoší
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Nejdou do GuitarPro nahrát reálné zvuky? Myslím, že se to tu řešilo. Zkus pohledat.

Jinak bych vyexportoval z GP bicí stopu v MIDI a prohnal to nějakým VSTi - budeš k tomu tedy potřebovat hostitelský program (DAW).

VSTi najdeš spousty, třeba placený EZ Drummer nebo freeware SuperDrumFX (http://www.superdrumfx.com/index.php?language=2) který má celkem použitelné banky.

Zvukovka - určitě by to chtělo něco s velkým jackem, ale myslím, že postačí i přechodka. Zvukovku si zkus třeba půjčit u známých, ale já osobně USB zvukovkám nevěřím a možná by kvůli spolehlivosti bylo lepší nahrát bicí do MP3 přehrávače a pouštět z něho.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Na GP bych se nespoléhal, i kdyby to šlo. Stáhnul bych si Reaper a třeba nějakou časově omezenou demo verzi slušných VSTi bubnů a vyřešeno.

Samozřejmě by byla lepší nějaká solidní zvukovka, ale v nejhorším případě by se to asi přežilo i s tou integrovanou. Jen bych měl v záloze patřičnou kabeláž / redukce, kdyby zvukař neměl (případně zvukaře kontaktovat dopředu a domluvit se).
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Ok, díky, nakonec se mi povedlo sehnat bubeníka, ale tohle se stejně bude hodit na nahrávání :)

Kawai ES-8

Nashville NW-20C
Odpovědět

Zpět na „Ozvučování a osvětlování“