Jaký aparát na Heavy Metal 80 léta

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Kubeš

Jaký aparát na Heavy Metal 80 léta

Příspěvek od Kubeš »

Ahoj. Jsem uplný začátečník, přecházím z basy na kytaru a potřeboval bych poradit jaký aparát by jste doporučili na styl heavy metal, hard rock - Iron Maiden, Accept, Running Wild, Judas Priest atd.

Adepty mám :Marshall JMP 1 s koncem 2x20 nebo 9100
JCM800 2203, 2204
JCM900 SLX
ENGL E650 RITCHIE BLACKMORE

Díky
rene

Re: Jaký aparát na Heavy Metal 80 léta

Příspěvek od rene »

Většina lidí ti doporučí Marshall osmikilo, ale heavy metal je styl kde můžeš spolehlivě použít veliký kvantum aparátů, podstatný je aby to byla lampa, pokud možno ne ta nejlacinější na trhu a šikovný prsty. Z těch aparátů cos vypsal ti poslouží všechny velice dobře, akorát každej bude znít ( překvapivě :)) trochu jinak, holt si je musíš odzkoušet.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
Kubeš

Příspěvek od Kubeš »

rene píše:Z těch aparátů cos vypsal ti poslouží všechny velice dobře, akorát každej bude znít ( překvapivě :)) trochu jinak, holt si je musíš odzkoušet.
A co se týče toho preampu JMP 1? Dal by se předřadit třeba před tu 8mistovku? A mělo by to vubec význam nebo je to blbost? Zajímalo by mě jaké z něj jdou vytáhnout zvuky. Neměl jsem možnost ho slyšet a asi si ho pletu s efektem.
AntaresX9

Příspěvek od AntaresX9 »

Taky je otázka po zvuku který kapely třeba jdeš a jakej máš přesně rozpočet
Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

heavik 80tych let zvlada naprosto s prehledem a bez vetsiho krouceni mark od mesy, mark IIC az mark V (napr metallica a pulka americkych kapel z te doby) :) lepsi jsou na to verze s EQ, ale EQ ve smycce udela taky dobrou sluzbu. stejne vyuzit lze i napr caliber 50.
Kubeš

Příspěvek od Kubeš »

AntaresX9 píše:Taky je otázka po zvuku který kapely třeba jdeš a jakej máš přesně rozpočet
Za mě určitě IM, Accept, ale hrajem i nějaký věci od Evanescence.

Rozpočet - budu prodávat kompletně celý full stack Trace Eliot + kombo H&K Kickbass 300, takže počítám že bych měl na aparát + - 30 000.
Plus budu potřebovat bednu tu bych chtěl 1960 zkosenou s G-12T-75W.

no a nevím jestli mám uvažovat i nad multiefektem nebo pedalboard
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

tu bednu dneska koupis na bazaru kolem osmi tacu, nebude vypadat jako nova ale bude naprosto funkcni (v naproste vetsine pripadu). zminovany mesy, DSL marshall, devitikila nebo s trochou stesti JMP-1 + konec koupis taky kolem 22tacu.

multak vs. krabicky - na to je tu dost temat, multak je casto levnejsi ale je to o pristupu (napr pokud pouzivas jen chorus a delay dvakrat za koncert tak b\ych asi multak neporizoval).
AntaresX9

Příspěvek od AntaresX9 »

On by možná šel i nějakej Engl klidně z toho se dá vytahnout taky pěknej heavy metalovej zvuk (používaj například Hammerfall). Na a jinak asi nějaký ty Marshally třeba ty DSL jak zmiňoval Kinx z toho bude zvuk IM jako řemen
Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
rene

Příspěvek od rene »

V úvahu bych vzal i nějakou Riveru i když se shánějí složitěji. Na ně hrávali např Skid Row, což je 80. heavy jak poleno :wink:
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
lunchie

Příspěvek od lunchie »

a co ADA-MP1/2 preamp + nejaky konec. Ten pre-amp se da sehnat za par penez
Kubeš

Příspěvek od Kubeš »

Mě právě celkem láká JMP-1, už proto že ho kytaristi v IM používají. Ale netuším co všechno ten preamp vlastně umí za zvuky a jestli by se dal připojit třeba k hlavě JCM800 nebo jestli je blbost to takhle kombinovat.

Teď je na bazaru v racku s koncem Marshall 9200 za 28500,- ale ten koncák je hrozně silnej. Samotnej preamp by prodal za 13 000,-
haas12345
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od haas12345 »

Dle mě je lepší když si koupíš preamp koupit pak konec, ale tak nic ti samozřejmě nebrání hnát preamp do hlavy... Ten Marshall 9200 se hodně používá, tuším, žeho má v rigu i Dave Mustaine z Megadeth, má ho tam i Dave Murray z IM i Adrian Smith...
Kubeš

Příspěvek od Kubeš »

Mě u toho konce straší ten výkon a počet lamp (následná výměna). Jinak se chci zeptat na cenu toho preampu - 13000,- je OK?
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

hnat preamp do hlavy je blbost. neprakticky a zbytecny. 13000 za JMP-1 je ok. u toho 9200 pokud vim navic muzes nechat bezet klidne jen jednu stranu, ty dva kanaly jsou na sobe nezavisle - muzes teda napred vymenit jedny a pak druhy lampy :)
haas12345
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od haas12345 »

Jo pravda,na to sem úplně zapomněl no, může se nechat hrát jenom jedna půlka a ta druhá může být vyplá...
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Kdybys chtěl, nabízím Laney TT-50, je to zvuk docela do Marshallu, ale míň oposlouchanej, 3 kanály každý se svojím eq a reverbem(2 mají použitelný zkreslení na heavymetal), boost na sóla, to všechno i přes footswitch hraje to rozhodně líp než vícekanály od Marshallu a oproti jednokanálům to nebudeš muset tavit abys z toho dostal zkreslení a nejsou potřeba žádný krabičky... Kdyžtak SZ.
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Kubeš

Příspěvek od Kubeš »

Díky za nabídku, ale já se budu fakt držet kolejí Marshall, Engl. Dneska jsem byl u kytaráře na seřízení basy a ten mi doporučoval hlavu Engl E335 SCREAMER 50. ěco na tom asi je, ještě se na ty ENGLY musím podívat. Trochu mě nalomil z angličana na němce.
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

doporučím ti jedno, pokud budeš chtít brát engla, vyzkoušej si to, je to jinej zvuk než marshall, dobrej, ale jinej a nemusí ti sednout :wink:
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Kubeš

Příspěvek od Kubeš »

Jj je to fakt. Pouším si na youtube nějaký ukázky a je to takovej hodně tvrdej zvuk.
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

já teď stavěl hlavu co vychází z engla, můžeš se mrknout, tady je pár ukázek zvuků, jsou tam pokusy i o nějakej ten heavy sound - http://www.youtube.com/watch?v=9nUnu43SCuA
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“