open back kombo

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Kubis

open back kombo

Příspěvek od Kubis »

Ahoj, zajimalo by mě jaky je zvukovy rozdil mezi komby otevrenymi zezadu a klasickymi.
Díky
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Tak vetsinou to zalezi na tobe, jeslti si to otevres ci ne...ale jsou i z vyroby nezakryte...rozdil??? Basy lip unikaji zadem...takze mas takovej stredovejsi zvuk...cili kdyz mas i u PC basovej reprak zvlast, tak mas reproduktor z boku a vepredu takovou rouru kudy unikaji basy...
Kubis

open back kombo

Příspěvek od Kubis »

Díky:-)
Asanoth

Re: open back kombo

Příspěvek od Asanoth »

Ahoj,
setkal jsem se s teorií, že open backy můžou způsobovat ten jedovatej řezavej zvuk ve výškách a že předěláním na closed by se tohle mohlo eliminovat, co je na tom pravdy?
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Můj osobní tip je, že zavření komba na tohle vůbec nemůže mít vliv.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Setkal jsem se closed-backy, co hrají zbytečně ostře, i open-backy, co tak rozhodně nezní. Tím to asi nebude.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Asanoth píše:Ahoj,
setkal jsem se s teorií, že open backy můžou způsobovat ten jedovatej řezavej zvuk ve výškách a že předěláním na closed by se tohle mohlo eliminovat, co je na tom pravdy?
Vůbec nic.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Imho rozdíl ve zvuku mezi zavřenou a otevřenou bednou je dost podstatný. Určitě bych to ale nebral v tom smyslu, že jedině zavřená bedna je to pravé a otevřené jsou jen levná sh*t komba.

Mě se vždy osvědčil spíš pořádný reprák ve velké otevřené bedně, to je mi nejbližší. Chápu ale, že na nějaký ten highgain bude asi lepší zavřený kabinet.

Pokud se ti nezdají výšky u toho tvého Orange 212 open back, tak je to vyloženě tím, že tam máš repra Vintage 30, které nejsou navíc zahrané. Dej jim tak min. 100 hodin hodně hlasitého hraní a ony se zjemní, ta jedovatost pak trochu zmuzí. Vintage 30 ale imho nebude nikdy zrovna etalonem pro nejpříjemnější výšky, od toho má opravdu hodně daleko.
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Já mluvím o ENGLu, Orange snad dneska konečně prodám(už mi asi 3 lidi napsali den a méně předem, že teda nakonec nepřijedou :D )
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“