Nejlepší ladička za nejmenší peníze?
Pravidla fóra
Nejlepší ladička za nejmenší peníze?
Ahoj všem!
Nikde na fóru jsem nenašel, nebo pořádně nehledal jaká ladička by byla nejlepší. Jsem začátečník a vůbec netuším na co bych při výběru ladičky měl koukat, na co dávat pozor, co mi pomůže a co mi může vadit.
(mám el. kytaru od fokuse která má základní snímače i struny, kombíčko orange crush metal 15w)
Předem děkuji všem za názory a připomínky!
Nikde na fóru jsem nenašel, nebo pořádně nehledal jaká ladička by byla nejlepší. Jsem začátečník a vůbec netuším na co bych při výběru ladičky měl koukat, na co dávat pozor, co mi pomůže a co mi může vadit.
(mám el. kytaru od fokuse která má základní snímače i struny, kombíčko orange crush metal 15w)
Předem děkuji všem za názory a připomínky!
Re: Nejlepší ladička?
No... nejlepší by sice mohl být Peterson Strobo Stomp, kdyby neměl poruchu, což se mu děje celkem často.
Peterson je legenda, ale bohužel taky stojí Strobo Stomp tolik, co 3 Pitchblacky.
Jestli brát klasickou nebo polyfonní, je otázka. Jak TC Polytune, tak Hardwire HT-6 umí i normální chromatický ladění, HT-6 i takovou napodobeninu strobo ladičky (i když Peterson to není).
Pak jsou samozřejmě klasický podlahový, Ibanez LU-20 celkem žere baterky, Korg Pitchblack zase není moc dobře vidět na prosluněném openair pódiu (ale nevím, jestli by to u tebe byl problém, jinak je v pohodě)... atd...
Osobně mám mj. i toho Pitchblacka a funguje OK. Přesnost výborná.
Ale nenapsal jsi, kolik do ní chceš dát a jestli chceš šlapací nebo nějakou jinou.
Peterson je legenda, ale bohužel taky stojí Strobo Stomp tolik, co 3 Pitchblacky.
Jestli brát klasickou nebo polyfonní, je otázka. Jak TC Polytune, tak Hardwire HT-6 umí i normální chromatický ladění, HT-6 i takovou napodobeninu strobo ladičky (i když Peterson to není).
Pak jsou samozřejmě klasický podlahový, Ibanez LU-20 celkem žere baterky, Korg Pitchblack zase není moc dobře vidět na prosluněném openair pódiu (ale nevím, jestli by to u tebe byl problém, jinak je v pohodě)... atd...
Osobně mám mj. i toho Pitchblacka a funguje OK. Přesnost výborná.
Ale nenapsal jsi, kolik do ní chceš dát a jestli chceš šlapací nebo nějakou jinou.
Děkuji za užitečné rady. Nicméně "nejlepší" (vzhledem k mojí sestavě) tedy cenově dostupná, kvalitní, všemi rockery otestovaná, skladná, nepojídající baterky.
Omlouvám se za nepřesný popisek "nejlepší".. nejlepší ano, ale vzhledem k mojí výbavě:)
Omlouvám se za nepřesný popisek "nejlepší".. nejlepší ano, ale vzhledem k mojí výbavě:)
napiš horní hranu kolik do toho chceš investovat
ladiček jsou mraky a každá je za jiný prachy
ladiček jsou mraky a každá je za jiný prachy
Podle mě je ladičce úplně šumák, jestli máš Fokusku nebo dokonce jaký máš kombo. Sto lidí ti tady poradí sto ladiček. Chceš foukací, klipovou, rackovou, pedálovou, diodovou, digitální, kontaktní, s mikrofonem, na kabel, softwarovou e-ladičku, zabudovanou v kytaře, stroboskopickou, s mechanickým ručičkovým ukazatelem, s metronomem, drahou, levnou, černou...?GT.Hornet píše: nejlepší ano, ale vzhledem k mojí výbavě:)
Klipová ladička
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/k ... 21247.html
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/c ... 23166.html
Ladička do 1000,-Kč
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/l ... 27367.html
Ladička do 400,-Kč
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/l ... 14337.html
Ladička
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/l ... 18582.html
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/p ... 23793.html
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/l ... 13766.html
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/l ... 22364.html
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/k ... 18579.html
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/l ... t9139.html
Pedálová ladička
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/p ... t6764.html
Ladička s metronomem
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/l ... 17091.html
- Mjkl
- last.fm: Mjkl666
- Bandzone: Mjkl666
- Kontaktovat uživatele:
mám tu pedálovou Ibanezu LU-20 a spokojenost občas mi přide až zatraceně citlivá
a jestli žere baterky to nepovím od začátku ji mám napájenou přes razzor multipower suply 
navíc stojí 12 kil a je Truebypass což je výhoda například oproti Bossu (tim ho samozřejmě nechci shazovat)
navíc stojí 12 kil a je Truebypass což je výhoda například oproti Bossu (tim ho samozřejmě nechci shazovat)
Měl jsem namysli něco tokového http://kytary.cz/ibanez-gu-40/HN099792/ takže 500 korun +-
Je něco na co bych měl dávat pozor? Nebo je tahle ladička pro mě dostačující?
Popravdě s tou stříbrnou barvou mam trochu problém:D
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
V pedalboardu mám Boss TU2 a doma ještě nějakou noname (Belcat C 850), což je něco podobného jak tohle. A víš co? Naladit se s nima dá úplně stejně...GT.Hornet píše:Měl jsem namysli něco tokového http://kytary.cz/ibanez-gu-40/HN099792/ takže 500 korun +-
Hraju na kytary a mašinky
Tak si kup červenouGT.Hornet píše:Popravdě s tou stříbrnou barvou mam trochu problém:D
http://www.audiotek.cz/product-31424-ibanez-gu40-red
nebo modrou
http://www.audiotek.cz/product-31423-ibanez-gu40-blue
Re: Nejlepší ladička za nejmenší peníze?
Nejlevnější je počítač, pak klipová za 170, pak dlouho dlouho nic extra navíc, až polytune je zásadní skok ve vlastnostech. Jestli chceš něco kupovat za peníze, kup polytune.
-
ITIetalista
- Nedůvěryhodný žvanil
Musedo MT-40 (10,5€) perfektná mám ju doma naladí všetko. 
This account don't exist longer.
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Stahni si do telefonu nebo PC aplikaci Guitar Tuner 
- Mjkl
- last.fm: Mjkl666
- Bandzone: Mjkl666
- Kontaktovat uživatele:
na to sem zapomněl dobrá věcdalabo píše:Stahni si do telefonu nebo PC aplikaci Guitar Tuner
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋