Fingerstyle - nehty, či ne?

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Fingerstyle - nehty, či ne?

Příspěvek od hyenik »

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

já to řešil taky jednu dobu, že si nechám narůst nehty, ale dřív než dorostly jsem je u prvního filmu zlikvidoval :D

mě napadlo, co tak zkusit ty gelové nehty,,, prubneš pětikilo a brnkáš jak bůh :) :lol:
jarji

Příspěvek od jarji »

no ja mám zlozvyk kúsania nechtov takže u mna nechať si narásť nechty je nereálne. a aby som nebol moc OT tak sa vyjadrím aj ja mojim skromným názorom :D osobne si myslím že ak hráš na nilonku nechty ti budú plusom, takže by som ich nechal narásť, ale musíš sa o ne pravidelne starať. a ak hráš na klasickú gitaru s kovovými strunami tak sa ti tie nechty rýchlo zbrúsia takže by som volil tie prstienky, zas nieje to až taký peniaz aby si si ich nemohol kúpiť a vyskúšať :)
Carpe Diem
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

SUK píše:Btw, myslim ze se mym nehtum divil snad dokonce aj Woro :D
Spíš tomu humusu :wink:
jastud

Příspěvek od jastud »

Takhle to řeší James Taylor:
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
piranha90
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od piranha90 »

Nevím, co tím chtěl pan Taylor říct, ale budiž :D

Jinak já nehty kvůli klasické kytaře mít musím. Tam to je kapitola sama pro sebe a je to otázka experimentování s tvary a velikostmi, protože nějaký jednotný vzorec neexistuje (přecejenom jsme se každý narodili jinak :) )

Jinak dříve, když jsem hrál na akustiku, tak tam jsem tvary neřešil. Hlavně aby tam nějaký nehet byl, který tvoří tón. V podstatě na akustiku je celkově odlišné postavení ruky, jakoby do strany (alespoň já tak hraju, Tommy Emmanuel tak hraje a celá smečka fingerpickerů, kteří potřebují i tlumit :) ). Tím pádem stačí mít nehet dlouhý aby byl zárověň s břížkem prstu a mít jej hladký :D

Martin Šuk - Concert Guitar Master Grade 2013 smrk+ palisandr
Seagull S6 Folk, cedr + divoká třešeň
Fender Standard Telecaster + Dimarzio Ritchie Kotzen pickups
Roland AC-60 Rosewood
pehve

Příspěvek od pehve »

Myslím že vlastní nehty jsou nejlepší. Bohužel já si je nemohu dovolit, kvuli práci. Kdo ano, má vyhráno. Já jsem volil kovové prstýnky a plastový palec, Na banjo ok, na kytaru nic moc.Tak jsem si je občas nebral až jsem skončil u holých prstů. Doma v pokoji ok ale venku u ohně to není slyšet. Prostě bez mikráku to jde pouze kočkám do ouška :)
Na zem mě postavil náš kytarista, který mi řekl na to se vyser a vezmi si trsátko nebo skončíš tak maximálně u Nohavice. Hraje chicken pick a má asi pravdu, hraje s tím neskutečný věci který prstýnkama prostě nejdou.
Tolik má zkušenost s prstýnkama.
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Když hraju prsty (což je jen doma a na zkoušce, tak mi nehty spíš překážejí, hraju bříšky prstů) jelikož takhle nevydržím hrát koncert, naučil jsem se s palčákem a prstýnky, byla to dlouhá a trnitá cesta ale jsem rád že s tím umím, zvlášť na rezofonice z nástroje dostanu pořádný hlasitý tón. Každopádně prsty se mi hraje o něco lépe, ty prstýnky jsou prostředek jak ochránit prsty a hrát hlasitě. :D
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

cerstva prihoda: trenoval sem jeden prstynkovy figl Boba Brozmana bez prstynku, a prestoze jsem mel kratke nehty, tak po chvilce se mi jeden ulomil. Zrejme je mam prilis krehke na pure blues :)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
vláďa

Příspěvek od vláďa »

Ahoj,
taky přidám svou trošku do mlýna.
hraju na klasickou kytaru s nylonkama klasiku a starou hudbu.
Hrál jsem desítky let s nehtama, trápil se s tim, lámalo se to, pořád to znělo jinak než jsem chtěl atp...
Teď hraju asi půl roku bez nehtů, mám je ostříhané úplně na doraz. Považuji to za mnohel lepší techniku, tón je mnohem plnější, člověk ho má v ruce, např. na hrání Bacha je to super.
Byl jsem sice nejdřív trochu pomalejší, ale i to se docvičilo, takže si myslím, že argument pomalosti hry bez nehtů je nesmysl. Stejně je nesmysl, že se bez nehtů nedá hrát hlasitě, naopak se dá hrát ještě hlasitěji, ale ze začátku to trochu zabolí, než stvrdnou jako na levý...
Samozřejmě ať si každý najde svůj styl, který mu vyhovuje. Možná jsem v menšině, ale osobně přikláním se tedy ke hře bez nehtů.
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

Po zhodnocení po delší době, hraju už taky raději bez nehtů, zkoušel jsem je a strašně mi vadily v běžném životě, navíc při mojí práci byly na škodu a často se mi lámaly. A bez nich jsem zatím spokojený, akorát jsem si pořídil náprstek na palec.
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
shoooter

Příspěvek od shoooter »

pehve píše:na to se vyser a vezmi si trsátko ..... Hraje chicken pick ...
Co že?
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
piranha90
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od piranha90 »

Chicken picking - nebo tzv. hybrid picking je hra kombinací trsátka a prstů. Velmi oblíbené v americkém country na telecaster atd. :D

Martin Šuk - Concert Guitar Master Grade 2013 smrk+ palisandr
Seagull S6 Folk, cedr + divoká třešeň
Fender Standard Telecaster + Dimarzio Ritchie Kotzen pickups
Roland AC-60 Rosewood
shoooter

Příspěvek od shoooter »

piranha90 píše:Chicken picking - nebo tzv. hybrid picking je hra kombinací trsátka a prstů. Velmi oblíbené v americkém country na telecaster atd. :D
Já se o to tedy nikdy nezajímal, ale měl jsem za to, že se to trsátkem nehraje.

http://www.youtube.com/watch?v=W1DayUtCti4
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
gembec

Příspěvek od gembec »

kurna hosi ja som si kupil tieto prstienky
http://www.muziker.sk/gitary/trsatka/na ... nlop-9022R
http://www.muziker.sk/gitary/trsatka/na ... nlop-9023R
a bohaca jak sa ma s tym hrat? :D dal som si to na paprce ale je to na h***o, nemam este cit s tym hrat. ale pomaly sa to zlepsuje. :D
del

Příspěvek od del »

Já hrával prstama chvíli, hrál sem nehty. Bohužel mě to nebavilo, protože mi to moc nešlo. Měl sem je totiž moc měkký, ohýbaly se mi ve stylu orlí dráp a ještě se mi podélně vrstvily, asi nedostatek něčeho nevím, nebo možná tím, že sem si tak 10 let kousal nehty. Od hraní mě to ale neodrazovalo. Nakonec sem se naštval a začal si je pravidelně stříhat, abych se přinutil hrát trsátkem (bříškama mi to přišlo zvukově nic moc). Vím, že sou prstýnky, ale v tý době sem to nevěděl, navíc sem si už zvykl na trsátko. :D Mimochodem, ten zmíněný problém s nehty mám pořád.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Já bych akorát tu informaci, že sis zvykl na trsátko, nepodával jako alternativu k nehtům či prstýnkům (jak mi to lehce z tvého postu vyplývá), když ti trsátko nikdy nenabídne stejné možnosti.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Nero píše:trsátko nikdy nenabídne stejné možnosti.
Trsátko nabídne ale i jiné možnosti, takže to platí i obráceně.

Nezkoušel někdo tohle?
Obrázek
del

Příspěvek od del »

Nero píše:Já bych akorát tu informaci, že sis zvykl na trsátko, nepodával jako alternativu k nehtům či prstýnkům (jak mi to lehce z tvého postu vyplývá), když ti trsátko nikdy nenabídne stejné možnosti.
Jasný, chápu, tak sem to nemyslel. I když dá se hrát i trsátkem plus prsty (chicken picking).
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jasný - chicken picking je rozhodně možnost. Osobně ho občas používám, ale pořád u něj trochu bojuju s menší vyhraností malíčku, který při hraní jen prsty tolik nepoužívám.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“