MI audio Crunch Box distortion
Pravidla fóra
je to přesně takovej zvučík, co se mi líbí... jako takovej ten středovo-konkrétní charakter....
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Digitech Bad Monkey ->
ma pekny spodek, ma hodne presence (co mi u hodne efektu chybi), na krabkove zkresleni ma docela tvrdy zvuk coz je jen dobre (vetsinou je to u krabek takova rozhnatlanina)
je to ale fakt na takovy prirozeny crunch... nejake vetsi zkresleni ala higain to neumi... kreslit sice umi poradne, ale uz to pak neni ono.
OCD jsem mel doma uz nekolikrat a tohle mi prijde jako jina liga, smula fulltone
je to ale fakt na takovy prirozeny crunch... nejake vetsi zkresleni ala higain to neumi... kreslit sice umi poradne, ale uz to pak neni ono.
OCD jsem mel doma uz nekolikrat a tohle mi prijde jako jina liga, smula fulltone
na mě to má moc vejšek, ale to se asi dá stáhnout tonem, nebo presencem na tišťáku, ale míra gainu je u toho pro mě až příliš
možná nad tím časem popřemejšlím. teď vedu digitech df7 a mám tam nastavenou proco rat, což mi vyhovuje krásně.. ale stejně mám divnej pocit z toho, e je to digitál :/
možná nad tím časem popřemejšlím. teď vedu digitech df7 a mám tam nastavenou proco rat, což mi vyhovuje krásně.. ale stejně mám divnej pocit z toho, e je to digitál :/
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Digitech Bad Monkey ->
Digitech Bad Monkey ->
no ja bych u toho pedalu nemusel jit s gainem vic jak na 50%... nejvic se mi libi gain tak na tretine...
clonou se vysky daji dobre stahnout
zvuk to ma opravdu dost hutny a tlusty... skvele to zni na kobylkovem snimaci. na krkovy uz je to dost tluste...
libi se mi, ze to ma takovy pevny, prirozeny zvuk. je to takovy marshalloidni zvuk. jen je ot predci jen nema tu pruraznost a ostrost prave lampy
clonou se vysky daji dobre stahnout
zvuk to ma opravdu dost hutny a tlusty... skvele to zni na kobylkovem snimaci. na krkovy uz je to dost tluste...
libi se mi, ze to ma takovy pevny, prirozeny zvuk. je to takovy marshalloidni zvuk. jen je ot predci jen nema tu pruraznost a ostrost prave lampy
Jj,vypadá to velmi dobře. Mě se ale ještě víc líbí Mi-Audio Blues pro. Takovej blůso-fuss. Mňam.
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
jj ten se mi taky líbí. Se stratem a lampou to musí být masakr.Lachim píše:Jj,vypadá to velmi dobře. Mě se ale ještě víc líbí Mi-Audio Blues pro. Takovej blůso-fuss. Mňam.
K tomu Crunch boxu.
Docela by mě zajímalo srovnání s BSIAB. Někdo to dělá pod názvem Brownie(možná se to trošku liší). Je to v principu založené na FETech, tím pádmem by to mělo mít zkreslení podobnější lampám.
GGG ho nabízí jako kit a co jsem tak četl dost lidí ho chválí. Zvlášť když se do něj dají tranzistory s nižším ziskem.
Ukázky bohužel stojí celkem za nic.
http://www.youtube.com/watch?v=PziVVKeXf14
http://www.youtube.com/watch?v=VYP_BdNu5oo
http://www.youtube.com/watch?v=WfbH8VjQbCE
http://www.youtube.com/watch?v=EfcdzfKRMNs
Brownie.
http://www.youtube.com/watch?v=bkV2wsRBJEs
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
- misadlouhy
Re: MI audio Crunch Box distortion
zkoušel jsem hrát najednou přes crunch box a fulldrive 2 mosfet a nebylo to ono. Mají každý jiný zvuk. Fulldrive je sám o sobě takovej příjemně sladce vejškovej (aspoň při těch nízkých hlasitostech jak na něj hraju doma) a ten Crunch box s mým Les Paulem velmi pěkně sytě kreslí, jenže dohromady ač jsem laboroval s nastavením k sobě nejdou. Vždycky jeden potlačí to nejlepší co má ten druhý. Jsou to úplně jiný zkreslení. Třeba když chci jet sólo, tak Crunch box nikdy nezklame, má pěkný pevný zvuk.. s full-drivem naopak docílím velmi osobitého jemného charakteru zvuku s menším zkreslením. Dohromady (zapojené oba najednou) mi k sobě moc nejdou - každý je na něco jiného.
Norman ST 40 folk
no ono se většina krabiček začne navzájem spíš dusit, než že by z toho lezlo něco suprového.
zkus ale ten fulldrive nastavit takto - režim comp cut, volume tak na 9h, tone úplně doleva, overdrive tak na 3h, boost tak na 10%... crunchbox na minimální zkreslení... aparát nastav tak, aby byl lehce před zkreslením. a pak to zkus různě kombinovat, mě se to takhle docela líbilo, fakt jsem z toho měl takový šestikanál, fullrive jsem měl myslím za crunch boxem. jinak tohle je už jediné nastavení u fulldrivu, které používám - zdá se mi, že je to to nejpřirozenější zkreslení, co jsem zatím z toho pedálu dostal - sice je to spíš na rytmickou hru než na sola, protože to zkreslení je strašně malá, ale má to docela drive a super dynamiku a zní to velmi přirozeně.
zkus ale ten fulldrive nastavit takto - režim comp cut, volume tak na 9h, tone úplně doleva, overdrive tak na 3h, boost tak na 10%... crunchbox na minimální zkreslení... aparát nastav tak, aby byl lehce před zkreslením. a pak to zkus různě kombinovat, mě se to takhle docela líbilo, fakt jsem z toho měl takový šestikanál, fullrive jsem měl myslím za crunch boxem. jinak tohle je už jediné nastavení u fulldrivu, které používám - zdá se mi, že je to to nejpřirozenější zkreslení, co jsem zatím z toho pedálu dostal - sice je to spíš na rytmickou hru než na sola, protože to zkreslení je strašně malá, ale má to docela drive a super dynamiku a zní to velmi přirozeně.
- misadlouhy
rád bych si zahrál nahlas:-)ale v paneláku to nejde takže je to naprd, kombíčko mám stažené jak u master tak volume a tak si ten drive neužiju. Jednou za čas si to přivezu do rodinnýho domku k rodičům a to je o něčem jiným 
takhle potichu z toho compcutu moc nemám
takhle potichu z toho compcutu moc nemám
Norman ST 40 folk
Zdravím. Chci si koupit nějaký overdrive s marshallovským zvukem. Rozhoduji se mezi OCD a Crunch Boxem. Je v nich nějaký zásadní zvukový rozdíl? Nebo jsou si podobné?
Gibson SG, Epiphone g-400, kopie stratocaster => Cry baby(modifikované)=> Easy Vibe=> Electronic Orange Bone Bender=> EHX Big Muff Pi USA=> Boss SD-1=> Boss BF-3=> Marshall AVT50HX+AVT412
Tak ten základní směr by měl bejt stejnej. Chce to to vyzkoušet naživo, podle videí bych já šel do MI.
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
jak je to s polaritou u tohohle efektu, ted mi dosel z bazaru, v navodu nic, na webu sem se taky nedohledal, nechtel bych si ho nejak poskodit
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Měl by být center-negative, pokud teda myslíš polaritu adaptéru. Ale radši si to ještě ověř.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008