Prenos zvuku z yamahy PSR-270 do PC
Pravidla fóra
-
Gajdoš
Re: Prenos zvuku z yamahy PSR-270 do PC
Čo myslíš tým "obojí". Jo, tak skúsím helpovať.
no ... "oboji" znamena:
1) ten vstup pro prehravani odvolit (zakazat, zamutovat, stahnout...)
2) ten vstup navolit pro nahravani (zakrtnout, nastavit...)
(da se to vdycky resit nekolika zpusoby (pak zalezi jeste na nastaveni nahravaciho software), ale ted pro zjednoduseni zustanme u tohohle)
edit: jeste by pomohlo vedet, co mas za system. pak by mohly byt odpovedi o neco konkretnejsi (jak jsem psal vyse, v XP se to dela dost jinak, nez ve Vista/7)
1) ten vstup pro prehravani odvolit (zakazat, zamutovat, stahnout...)
2) ten vstup navolit pro nahravani (zakrtnout, nastavit...)
(da se to vdycky resit nekolika zpusoby (pak zalezi jeste na nastaveni nahravaciho software), ale ted pro zjednoduseni zustanme u tohohle)
edit: jeste by pomohlo vedet, co mas za system. pak by mohly byt odpovedi o neco konkretnejsi (jak jsem psal vyse, v XP se to dela dost jinak, nez ve Vista/7)
Naposledy upravil(a) Paris dne 13.06.2012 11:30, celkem upraveno 1 x.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ano - já to nemyslel tak, že jsem čekal odpověď - právě proto, že vím, proč tomu tak je (viz výše).Paris píše:Pavlii: Na takovou otazku neni odpoved. Je to proste ruzne u ruznych vyrobcu notebooku, zvukovek a driveru ...
OK - o té druhé věci nevím, takže moje neznalost. Odůvodnění mého návrhu: ASIO4ALL obejde Win směšovač, takže obvykle nemůže nastat nějaká nesmyslná kombinace vstupů a výstupů a případného vazbení. Ale beru, že v dané situaci je to zatím dost "nad plán"Paris píše:...a zatahovat do toho ASIO4ALL v tuhle chvili neni asi uplne vhodne. Zvlast, kdyz s nim Audacity nepracuje.
P.
zatim ano. ale treba se brzy dostaneme k Reaperu (jako temer vzdycky v podobnych pripadech), a pak se to bude urcite hodit. wtz.pavlii píše:Ale beru, že v dané situaci je to zatím dost "nad plán"![]()
-
Gajdoš
Notebook, na ktorom robím filmy, zvuky, foto je Windows Wista.
Ja sa s tým nejak potrápim, a až budem v koncoch, ozvem sa. Zatiaľ srdečne ďakujem za Váš čas.
Ja sa s tým nejak potrápim, a až budem v koncoch, ozvem sa. Zatiaľ srdečne ďakujem za Váš čas.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Možná, že by na danou situaci byl vhodnější Wavosaur, ale vzhledem k tomu, že jsme naopak nikdy neměl spuštěné Audacity, tak nemůžu objektivně sdělit nic jiného, než že Wavosaur s ASIO ovladačema umí a pracuje se v něm vcelku dobře. Reaper by na tohle byl IMHO zbytečně těžký kalibr; ale mihlo se tu, že "i na MIDI jednou asi dojde", takže pak souhlasím s Reaperem!Paris píše:zatim ano. ale treba se brzy dostaneme k Reaperu (jako temer vzdycky v podobnych pripadech), a pak se to bude urcite hodit. wtz.pavlii píše:Ale beru, že v dané situaci je to zatím dost "nad plán"![]()
P.
-
Gajdoš
Podarilo sa mi urobiť moju prvú mp3. Zvuk nie je však tak kvalitný, ako to bolo pri hre na klavesnici. Nepomohla by predsa len zvuková karta? Myslím externá. Neskvalitnil by sa zvuk?
jestli je vsechno dobre nastavene (hlasitost yamahy, vstupni uroven pocitace) a stejne to neni ono, tak ano - kvalitni zvukovka pomuze. ale predtim bych jeste zaexperimentoval s timhle vybavenim.
edit: je ta nahravka stereo? (resp. umoznuje zvukova karta notebooku takovou nahravku udelat?)
edit: je ta nahravka stereo? (resp. umoznuje zvukova karta notebooku takovou nahravku udelat?)
Naposledy upravil(a) Paris dne 13.06.2012 12:53, celkem upraveno 1 x.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Do určité míry určitě, protože minimálně nikdo pořádně neví, jak se impedančně a citlivostně chová ten vstup (jinými slovy jak moc degraduje ten audio signál sám o sobě). Zvukovka s jasně specifikovaným vstupem pro linkovou úroveň dává určitě víc záruky (z mého pohledu teda určitě).
P.
EDIT: my se občas s Parisem dokážem super přetahovat stylem "kdo dřív napíše"
P.
EDIT: my se občas s Parisem dokážem super přetahovat stylem "kdo dřív napíše"
-
Gajdoš
Zvuk nahratý z keyboardu do ntb som vyriešil tak, že v programe Audacity som znížil hlasitosť pre nahrávanie cez mikrofón. Zvuk sa podstatne zlepšil. Nahráva mi stereo. Sú to dve stopy. Hneď po nahratí program nahrávku uloži ako súbor audacity a potom cez export sa tento konvertuje do mp3. Takže hurá! Je to slušná nahrávka. Uvidím, ako to ukáže v konečnom finále vo vytvorenom DVD. Rád by som Vám nahrávku zaslal na ukážku, ale neviem ako. Inak táto nahrávka je určená pre jednu českú speváčku ako dar. Takže potom, ako ju pošlem jej, môžem Vám ju poslať sem, ak bude záujem. Splatím tak dlh za poradenstvo.
Takže do písania! Ahojte.
Takže do písania! Ahojte.
Přihodím svou trošku do mlýna.
Audacity jsem dříve taky používal a občas s ním byly problémy. Teď používám MultitrackStudio a s ním je naprostá spokojenost. Takže to dávám jen jako návrh na alternativu v případě nahrávacího a editačního software.
Audacity jsem dříve taky používal a občas s ním byly problémy. Teď používám MultitrackStudio a s ním je naprostá spokojenost. Takže to dávám jen jako návrh na alternativu v případě nahrávacího a editačního software.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Obvykle nezmíníme spoustu základních věcí, ale ohlídat si nepřebuzení vstupu při nahrávání je fakt dost zásadní. Každý slušný SW na to má měřák.Gajdoš píše:Zvuk nahratý z keyboardu do ntb som vyriešil tak, že v programe Audacity som znížil hlasitosť pre nahrávanie cez mikrofón. Zvuk sa podstatne zlepšil.....
P.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Pozor akorát na jednu věc - čím dál tím víc mám dojem, že Audacity při exportu do mp3 mrší zvuk. Na kytarách a zpěvu to je docela poznat.Gajdoš píše:uloži ako súbor audacity a potom cez export sa tento konvertuje do mp3. Takže hurá! Je to slušná nahrávka.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- La_Resistans
- Bandzone: www.bandzone.cz/laresistans
- Kontaktovat uživatele:
Tož a mě by zajímalo, jak ten song dostat z Yamahy do PC v midi, ne audio
Vím, že tomu budu muset přiřadit nějáký VSTčka, ale to je cajk.
Cort M600 (EMG 81+85) + struny DR 14-52 -> Line6 POD HD500 -> lamp amp HOCKE 50w -> SoundCity (cca 1970) 4x Eminence 50w
Audix OM7 -> Digitech Vx400 -> mix Mackie PRO FX12 -> T-AMP 1400 -> EV Eliminator I
http://www.ereley.cz
www.bandzone.cz/laresistans
Audix OM7 -> Digitech Vx400 -> mix Mackie PRO FX12 -> T-AMP 1400 -> EV Eliminator I
http://www.ereley.cz
www.bandzone.cz/laresistans
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Má-li MIDI výstup, tak přes něj. Buď pomocí nějakého MIDI-USB převodníku nebo lépe do zvukovky s MIDI vstupem.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ano - čili jen doplnění: v SW (třeba Reaper) nahraješ MIDI stopu (stopy) a následně přiřadíš třeba VSTi, jak jsi psal. Pak vyexportuješ do audio stopy.
P.
P.