Kytary Duesenberg

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
qwer
Odborník

Kytary Duesenberg

Příspěvek od qwer »

Po naprostém znechucení z kytar značky Gibson v cenové relaci 15-45t. se snažím najít kytaru podobnou LP u jiných značek a do oka mi padl Duesenberg.

Má s nimi někdo přímou zkušenost? Jedná se mi hlavně o modely Starplayer TV a 49er.

Má někdo zkušenost s "delší" menzurou u kytar podobných LP? Duesenbergy mají menzuru 25,6 palce, Gibson 24,75. Dělší menzura by mi možná i vyhovovala více, jsem zvyklý spíš na Fendery.

Budu rád i za návrhy jiných výrobcu. Chci něco jako LP, "metalové" kytary a superstraty nemám rád :)

Díky za názory.
Jester
Rádce

Re: Kytary Duesenberg

Příspěvek od Jester »

Starplayer? Ty, příznivce telat se strunami vedenými skrz tělo, chceš Bigsby?
Jinak zkušenost s těmihle kytarami samozřejmě nemám.
pjung

Příspěvek od pjung »

qwer píše:
Budu rád i za návrhy jiných výrobcu.
Heritage?

Jinak Gibson momentálně opravdu ne. Pořád doufám, že se vzpamatujou, byla by škoda, kdyby ne...
"Don't play what's there, play what's not there"
Miles Davis
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

hrát jsem na ně nehrál, ale držel jsem v ruce tu co má Geoff Tyson a parádní a lehoučká kytárka... taky se mi strašně líbí, ale ty ceny :(
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Starplayer se dělá i s pevnou kobylou podobnou klasické LP, 49er má pak struny skrz tělo :)

Duesenbergy zase tak drahé nejsou, třeba Starplayer Special stojí 25t. Tam mě ale trochu odradilo to dřevo - krk je javor a tělo olše, spíš bych chtěl něco více "klasického". Taky je trochu zvláštní ten jejich spoj těla a krku, to mi příjde trochu nepraktické a už jen kvůli tomu bych se do tohoto modelu bál jít - no ale nikdy neříkej nikdy, třeba se mi doma objeví právě tenhle Special :)

Starplayer TV a 49er jsou pak o desítku dražší, 49er je už klasika mahagon s javor topem, Starplayer TV je pak samozřejmě překližka.

Zatím se mi nejvíc líbí 49er, ale rád budu za názory a zkušenosti jiných. Nejde mi ani tak o superklasický zvuk LP, je mi jasné, že už jen kvůli odlišné menzuře to bude hrát jinak.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

qwere, jak moc přesně to musí odpovídat LP?

Pokud nelpíš na designových detailech, rozhodně bych ti doporučil kouknout na Godiny - http://kytary.cz/godin-icon-type-2-conv ... /HN123335/

A pak je tu možnost PRS - buď přímo Singlecuty, nebo modely typu Starla, s kterou bych si tě asi představoval spíš :)

S Düsenbergy bohužel taky zkušenost nemám, ale jsou to teda krásné nástroje.

Edit: Vzhledem ke směřování threadu bych asi doporučil přejmenování na "Duesenberg a jiné alternativy k LP", když se tu budou probírat i jiné značky - co myslíš?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

No Godiny se mi nikdy moc nelíbily, nad PRS jsem taky uvažoval, ale třeba ty Duesenbergy jsou mi designem určitě bližší.

Určitě nelpím na tom, aby to vypadalo přesně jako klasický Gibson Les Paul, to vůbec ne, na druhou stranu se mi ale nelíbí takové ty různé patvary odvozené od toho klasického tvaru a to u věch kytar - nemám rád takové ty pokřivené klony stratů, SG, LP atd. U Duesenebrgu se mi právě líbí to, že dokázali skloubit tu klasiku s jejich prvky designu a vypadá to (alespoň pro mě) skvěle.

Klidně můžeme název vlákna změnit, jedná se mi ale opravdu hlavně o ty Duesenbergy, byl bych rád za tipy na méně známé výrobce, klidně i věci, které jdou koupit jen někde v Německu a nebo v USA, cenově ale tak nějak rozumně - do ceny toho Starplayer TV. Stejně jsem smířený s tím, že tu kytaru budu brát na slepo, u nás jsou kolikrát kytary v kráměch tak dobité, že bych je stejně nekoupil, navíc mám asi neustále štestí na špatné kousky :-/ Co jsem navíc držel nástroje koupené v USA, tak to bylo trochu o něčem jiném, měl jsem doma i hodně mexických stratů a telat a ty kytary vypadaly vždy moc hezky, tak nevíc, jestli k nám nevozí takový ten zbytkáč, určitě bych tím nechtěl rozpoutat nějaký flame, spíš si tak nějak omlouvám to, že kytaru vezmu klidně z těch Němec a nebo USD aniž bych ji předtím zkusil :-)
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

akorat ze ty PRS proste nehrajou jako LP. nevim jak to delaj, ale proste to tak nezni :)) jinak je mam samozrejme rad.

nejbliz se mi momentalne jevi Heritage, ale vis jak to je

Obrázek
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

qwer píše:No Godiny se mi nikdy moc nelíbily, nad PRS jsem taky uvažoval, ale třeba ty Duesenbergy jsou mi designem určitě bližší.
Chápu - jen ty Godiny nebo PRS si aspoň můžeš vyzkoušet :wink: Nevím teda, jestli Düsenbergy nemají třeba u thomanna nebo tak.

Necháme to téma teda o kytarách Düsenberg, ono je to vcelku jedno, jen mě to tak napadlo, když jsem četl tvůj první příspěvek.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Což takhle Tokai?
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

No u Thomanna je mají, jenže já to mám k Thomannovi sakra daleko :-/

Třeba se objeví někdo, kdo s nimi má osobní zkušenost a třeba by mě i kytaru nechal vyzkoušet. Vím, že už se u nás Duesenberg objevil na bazaru, tak to snad až taková raritka nebude.

Stejně je to zvláštní, třeba ta jejich řada Starplayer Special opravdu není nijak drahá a Německo je hned vedle a u nás pořád nic není...
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

kdysi jsem hral akorat na Starplayer TV ktery me moc neoslovil, takze bohuzel taky se zkusenostma nemuzu moc slouzit :)

jeste me napadl Knaggs, dovazi je sem jedna pardubicka firma. takovy osklivejsi singlecut, nicmene zvukove preci jen trochu vic "gibsonovitejsi" nez ty singlecuty co jsem mel v ruce, hratelnost vyborna, zpracovani tez...

jedine co mi na nich vadilo jsou ty mechaniky s otevrenym zadkem, to mi prijde jako uplna blbost kvuli prachu a ruznym necistotam co se muzou do toho prevodu dostat.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Kinxi dík za tip na strašně hezké kytary, bohužel cenově je to pro mě úplně mimo :D Co jsem se díval na ebay, tak tam jsou ceny 4-9t. usd :)

Můžeš se prosím rozepsat o té Starplayer TV? Co se ti nezdálo, jaké bylo zpracování, co ti to zvukově připomínalo apod., díky moc. Právě o tyhle zkušenosti mě jde.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

qwer píše:Kinxi dík za tip na strašně hezké kytary, bohužel cenově je to pro mě úplně mimo :D Co jsem se díval na ebay, tak tam jsou ceny 4-9t. usd :)

Můžeš se prosím rozepsat o té Starplayer TV? Co se ti nezdálo, jaké bylo zpracování, co ti to zvukově připomínalo apod., díky moc. Právě o tyhle zkušenosti mě jde.
hm, co si pamatuju ceny z predvadecky tak nebyly tak vysoke :)

starplayer TV ktery jsem mel v ruce byl takovy plonkovity, zadny sustain, divny charakter tonu ktery me nebavil. tolik moje kuse vzpominky :)
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

No toho dutého těla z překližky se taky docela bojím, ale říkal jsem si, že když na to hraje tolik lidí, tak že mi třeba někdo napíše, že má ta kytara nezvyklý zvuk, který je ale super.

Jako hlavního kandidáta mám tu 49er, to je taková řekl bych největší "klasika".

Co si myslíte o Starplayer Special - tělo olše, krk šroubovaný javor, téměř stratovská menzura - to bude nejspíš zvukově takový Fender s humbuckerama, že?
Fořt

Příspěvek od Fořt »

qwer píše:No u Thomanna je mají, jenže já to mám k Thomannovi sakra daleko :-/

Třeba se objeví někdo, kdo s nimi má osobní zkušenost a třeba by mě i kytaru nechal vyzkoušet. Vím, že už se u nás Duesenberg objevil na bazaru, tak to snad až taková raritka nebude.

Stejně je to zvláštní, třeba ta jejich řada Starplayer Special opravdu není nijak drahá a Německo je hned vedle a u nás pořád nic není...
Nějakého Duesenberga má kytarista pražských kapel Sweet Pain a Blaženka. Je to fajn kluk, určitě se s tebou o zkuženost podělí. Navíc může srovnávat s LP Gibson, má tuším Classica (a měl Studio vyrobené v 90. letech).
http://www.sweetpain.cz/photos/2012/podebrady
Můžeš mu zkusit napsat nebo zavolat, kontakt je na webu Sweet Pain. Kdyžtak se odkaž na bývalého spoluhráče z Ohnivé vody - Jirku.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Díky moc za tip!
Smile

Příspěvek od Smile »

qwer píše:Co si myslíte o Starplayer Special - tělo olše, krk šroubovaný javor, téměř stratovská menzura - to bude nejspíš zvukově takový Fender s humbuckerama, že?
specifikacema to vypada skoro stejne jako Matony a k tem bys mel najit dost ukazek na YT (pro nejakou predstavu), akorat v tech se pouzivaj nejaky desne funky australsky dreva, ale zvukove by mely bejt podobny vyse uvedenejm. vubec jsou ty Matony zajimavy kytary, ale to uz je pro tebe od LP asi mooc daleko.
Pono MGC, Washburn WD10S; Kerrianne; Core88 Mephisto's Eins, Zwei, Drei; Core88 Sweet Hunny OD; Core88 Professor Stein's Fuzz; St. Anley 15W Head; St. Anley 112
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

qwer píše:No toho dutého těla z překližky se taky docela bojím, ale říkal jsem si, že když na to hraje tolik lidí, tak že mi třeba někdo napíše, že má ta kytara nezvyklý zvuk, který je ale super.
nekomu to muze pripadat neobvykle, originalni a super, me to prislo proste jen divne a bez zivota. ale jak uz jsem psal, je to dlouho - dneska by se mi to treba libilo :)
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

No vypadá to, že asi půjdu nakonec do té nejlevnější - Special. Trochu se bojím té kombinace olše / javor, na druhou stranu ale možná alespoň nebudu muset aparáty tolik ekvalizačně přenastavovat :D (hraju na telata).
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“