Akustický songy poraďte
Akustický songy poraďte
Zdravim, napsali byste mi prosím pár typů na nějaký písničky k táboráku na chatu? budu rád za každou radu, předem dík
PRS
-
kulatejvobdelnik
Re: Akustický songy poraďte
cesky? anglicky? country? pop? folk? rockec? speedmetal? - u toho taboraku se da hrat vpodstate vsechno 
český i anglický country folk rock i pop
hlavně aby nebyla nuda a na pár těch songů se lidi chytli
PRS
Lidi budou určitě znát Wonderwall od Oasis a pak Wake me up when september ends od green day. OVšem jestli jsou to písničky k táboráku je na zváženou.
Mongoméry
Ale vážně, tohle je asi silně individuální. Já mám vytisklých asi 400 kousků plus pár stovek v interní paměti (ovšem s věkem to jde dolů
). Mix klasických "vohňovek" od Matušky přes Greenhorns po Měla vlasy samou loknu, k tomu klasik českej bigboš, Beatles, Dylana, trempárny, folk - a stejně je to málo. Něco se nehodí k momentální sestavě posluchačů-spoluřváčů, něco se mi zrovna nechce hrát. Když jsem byl mlád, tak se zpěvníky psaly růčo, texty opisovaly a akordy vymýšlely podle nahrávek typu pátá kopie ze sedmkrát přetočené kazety. Teď to máš jednodušší. Najdi si nějaké zpěvníky na netu, copy&paste dle svého vkusu + print a máš to. A v praxi zjistíš, po čem je poptávka. Hlavně se nezapomeň naučit nějaké písně tklivé a něžné pro případ když hoši odpadnou a u ohně zůstanou jen roštěnky. Fungujou (teda spíš fungovaly) plíhalovky, Bonsai, Nohavica ... a hlavně se je nauč nazpamět, neboť lépe je hledět vilně do očí případné kořisti nežli vejrat do zpěvníku
Ale abych se vrátil na začátek, nejčastější věta z řad vděčného publika je "... umíš Mongoméry voe ...". Dnes již tvrdím, že ne, protože tenhle kus z duše nesnáším, ale když jsem ještě pil kořalku, tak to byla jistota několika panáků a k tomu stovka na čele
Ale vážně, tohle je asi silně individuální. Já mám vytisklých asi 400 kousků plus pár stovek v interní paměti (ovšem s věkem to jde dolů
Ale abych se vrátil na začátek, nejčastější věta z řad vděčného publika je "... umíš Mongoméry voe ...". Dnes již tvrdím, že ne, protože tenhle kus z duše nesnáším, ale když jsem ještě pil kořalku, tak to byla jistota několika panáků a k tomu stovka na čele
Skvěle díkyjbiker píše:Mongoméry![]()
Ale vážně, tohle je asi silně individuální. Já mám vytisklých asi 400 kousků plus pár stovek v interní paměti (ovšem s věkem to jde dolů). Mix klasických "vohňovek" od Matušky přes Greenhorns po Měla vlasy samou loknu, k tomu klasik českej bigboš, Beatles, Dylana, trempárny, folk - a stejně je to málo. Něco se nehodí k momentální sestavě posluchačů-spoluřváčů, něco se mi zrovna nechce hrát. Když jsem byl mlád, tak se zpěvníky psaly růčo, texty opisovaly a akordy vymýšlely podle nahrávek typu pátá kopie ze sedmkrát přetočené kazety. Teď to máš jednodušší. Najdi si nějaké zpěvníky na netu, copy&paste dle svého vkusu + print a máš to. A v praxi zjistíš, po čem je poptávka. Hlavně se nezapomeň naučit nějaké písně tklivé a něžné pro případ když hoši odpadnou a u ohně zůstanou jen roštěnky. Fungujou (teda spíš fungovaly) plíhalovky, Bonsai, Nohavica ... a hlavně se je nauč nazpamět, neboť lépe je hledět vilně do očí případné kořisti nežli vejrat do zpěvníku
![]()
PRS
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Kup si Já, Písnička 2, 3 a možná 4, a budeš spokojený. A ještě budeš mít po ruce akordy, noty i texty.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Tak máš kde začít 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008