Akustický songy poraďte

Vše o kapelách a hudebnících ...
Odpovědět
Thesces

Akustický songy poraďte

Příspěvek od Thesces »

Zdravim, napsali byste mi prosím pár typů na nějaký písničky k táboráku na chatu? budu rád za každou radu, předem dík
PRS
kulatejvobdelnik

Re: Akustický songy poraďte

Příspěvek od kulatejvobdelnik »

cesky? anglicky? country? pop? folk? rockec? speedmetal? - u toho taboraku se da hrat vpodstate vsechno :-)
Thesces

Příspěvek od Thesces »

český i anglický country folk rock i pop :D hlavně aby nebyla nuda a na pár těch songů se lidi chytli
PRS
182

Příspěvek od 182 »

Lidi budou určitě znát Wonderwall od Oasis a pak Wake me up when september ends od green day. OVšem jestli jsou to písničky k táboráku je na zváženou.
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Mongoméry :mrgreen:

Ale vážně, tohle je asi silně individuální. Já mám vytisklých asi 400 kousků plus pár stovek v interní paměti (ovšem s věkem to jde dolů :) ). Mix klasických "vohňovek" od Matušky přes Greenhorns po Měla vlasy samou loknu, k tomu klasik českej bigboš, Beatles, Dylana, trempárny, folk - a stejně je to málo. Něco se nehodí k momentální sestavě posluchačů-spoluřváčů, něco se mi zrovna nechce hrát. Když jsem byl mlád, tak se zpěvníky psaly růčo, texty opisovaly a akordy vymýšlely podle nahrávek typu pátá kopie ze sedmkrát přetočené kazety. Teď to máš jednodušší. Najdi si nějaké zpěvníky na netu, copy&paste dle svého vkusu + print a máš to. A v praxi zjistíš, po čem je poptávka. Hlavně se nezapomeň naučit nějaké písně tklivé a něžné pro případ když hoši odpadnou a u ohně zůstanou jen roštěnky. Fungujou (teda spíš fungovaly) plíhalovky, Bonsai, Nohavica ... a hlavně se je nauč nazpamět, neboť lépe je hledět vilně do očí případné kořisti nežli vejrat do zpěvníku :D

Ale abych se vrátil na začátek, nejčastější věta z řad vděčného publika je "... umíš Mongoméry voe ...". Dnes již tvrdím, že ne, protože tenhle kus z duše nesnáším, ale když jsem ještě pil kořalku, tak to byla jistota několika panáků a k tomu stovka na čele :mrgreen:
Thesces

Příspěvek od Thesces »

jbiker píše:Mongoméry :mrgreen:

Ale vážně, tohle je asi silně individuální. Já mám vytisklých asi 400 kousků plus pár stovek v interní paměti (ovšem s věkem to jde dolů :) ). Mix klasických "vohňovek" od Matušky přes Greenhorns po Měla vlasy samou loknu, k tomu klasik českej bigboš, Beatles, Dylana, trempárny, folk - a stejně je to málo. Něco se nehodí k momentální sestavě posluchačů-spoluřváčů, něco se mi zrovna nechce hrát. Když jsem byl mlád, tak se zpěvníky psaly růčo, texty opisovaly a akordy vymýšlely podle nahrávek typu pátá kopie ze sedmkrát přetočené kazety. Teď to máš jednodušší. Najdi si nějaké zpěvníky na netu, copy&paste dle svého vkusu + print a máš to. A v praxi zjistíš, po čem je poptávka. Hlavně se nezapomeň naučit nějaké písně tklivé a něžné pro případ když hoši odpadnou a u ohně zůstanou jen roštěnky. Fungujou (teda spíš fungovaly) plíhalovky, Bonsai, Nohavica ... a hlavně se je nauč nazpamět, neboť lépe je hledět vilně do očí případné kořisti nežli vejrat do zpěvníku :D

Ale abych se vrátil na začátek, nejčastější věta z řad vděčného publika je "... umíš Mongoméry voe ...". Dnes již tvrdím, že ne, protože tenhle kus z duše nesnáším, ale když jsem ještě pil kořalku, tak to byla jistota několika panáků a k tomu stovka na čele :mrgreen:
Skvěle díky :D todle je to odpověď kterou sem potřeboval :D...
PRS
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Kup si Já, Písnička 2, 3 a možná 4, a budeš spokojený. A ještě budeš mít po ruce akordy, noty i texty.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Thesces

Příspěvek od Thesces »

Jednu já písničku mám, žlutou to je tuším dvojka
PRS
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tak máš kde začít :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“