kytara prostě nehraje

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
OndraD

kytara prostě nehraje

Příspěvek od OndraD »

Čus lidi,
Stala se mi taková věc. Dneska asi ve 2 jsem normálně hrál na kytaru, pak jsem jí dal na stojan, vypnul multiefekt a odešel. Teď jsem si chtěl zase zahrát, zapnul jsem mulťák a kytara najednou nehraje. Jen se ozývá pořád dál takovej zvuk, jako když rukou chytnete konec kabelu (jestli jsem to nepopsal dobře - tady jsem to nahrál http://panacek.chytrak.cz/guit.mp3 v tý mp3 je to nahraný přesně tak, jak to je, jen jsem to zhlasitil o 10 db aby to bylo líp slyšet). Zkoušel jsem jinej kabel, kabelem to neni, ani multiefektem to neni.

Nevíte někdo, v čem by mohl bejt problém? Kytaru jsem otevřel a nikde není přetrhlej žádnej drát, když jsem těma drátama zkoušel různě hejbat, nic to nedělalo. Ještě k tomu mezi tim posledním hraním a tim, kdy už to nefungovalo se kytaře nice nestalo, žádnej otřes nebo tak.

kytara je stará asi rok, je to kopie les paulky od fokus-h. Nikdy předtím jsem s ní neměl žádnej problém.
Když kroutim volume knobama, přepínám snímače nebo točim s clonou, nic moc to nedělá, maximálně se to bzučení naprosto nepatrně změní.

díky moc za jakoukoliv odpověď
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: kytara prostě nehraje

Příspěvek od rotten77 »

No, zní to, jako by kytara nebyla zapojená. Takže bych zkusil ještě jinej kabel. Opravdu není chyba v multiefektu? Vyzkoušel bych tam třeba zpojit mikrofon nebo něco co vydává zvuky. Pokud jsi zkoušel hýbat s potenciometrama, tak bych vyloučil chybu, že máš volume na 0. Taky je možné, že odešel snímač, nebo se kabel přerušil někde u snímače.
Farrell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farrell »

Tohle se mi kdysi stalo u Epi LP, byl to podelanej jack (skoro urvanej dratek) - zkontroluj poradne jestli to neni neco podobnyho :wink:
Plumm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Plumm »

jj, to sem taky chtěl napsat - kabel na jackový samici omrkni:)
Amid

Příspěvek od Amid »

hele, pokud mas levny kabel, tak to bude podle me v tom, ja mel jednou levny za 150 kc a musel jsem ho 4 krat pajet, bo se porad u jacku trhal, nebo mozna je problem v samici na kejtre, s tim jesm mel taky problem parkrat
OndraD

Příspěvek od OndraD »

Multiefekt i kabel ke kytaře jsou v pohodě, zkoušel jsem to zapojit i rovnou a s jinym kabelem.

Ten nápad že by mohl bejt problém se samicí na kytaře mi přijde docela dobrej. Dávalo by smysl i to bzučení, jako že to neni uzemněný. Přímo ten konektor jsem neodmontovával, jen jsem zkusil, jestli ten kabel z toho neni utrhnutej a nebyl. Tak to vyzkoušim, díky za rady.
Radagabi

Příspěvek od Radagabi »

Chtěl bych znovu otevřít toto téma,protože mám stejný problém,ale děje se mi to je u prvního singlecoilu.Druhy singlecoil i humbucker hrajou normálně....Asi odešel snímač co?
Mám to v záruce tak by neměl být problém
Kytara:Gibson Les Paul Studio Faded Ebony
Zesilovač:Marshall JVM410H + MESA Boogie Rectifier 2x12(V30)
Efekty:tc Electronic Hall of Fame Reverb
OndrejCvrk

Příspěvek od OndrejCvrk »

Nepodělala se ti cívka? Nebo nemáš přerušené dráty vedoucí od snímače? Funguje ti mezipoloha?
Radagabi

Příspěvek od Radagabi »

Mezipoloha funguje(hraje jen druhej single)...V kytaře jsem se nerýpal,moc se v tom nevyznám,takže nemohu jednoznačně odpovědět :).

On ne že by byl hluchej,hučí z něj jak kdybych nezapojil drát do kytary,ale položil ho na koberec,když zamlčím struny tak hučení ustane. Když hraju,ať do toho řežu jak chcu,tak z toho nic kromě toho hučení nedostanu... :(
OndrejCvrk

Příspěvek od OndrejCvrk »

Podle mě se někde přerušila cívka nebo máš někde přerušený drát od snímače.
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Jak to vidím já, nemáš ten snímač uzemněný, musíš otevřít kytaru a připájet ten volnej drát ze snímače kterej tam někde bude(řekněme, že černej/jinak tmavej, ale prostě jedinej, kterej nebude přidělanej) na to místo, kde jsou všechny ostatní dráty tý barvy spojený. Možná jsem to nepopsal uplně přesně a bude to chtít vynalézavost :) . Není na tom nic složitýho, ale jinak záruka to v pohodě pokryje, pokud Ti nevadí kvuli 15ti minutový operaci čekat dny a týdny na kytaru :)
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Radagabi

Příspěvek od Radagabi »

Vidím to na ten drátek,protože na ten snímač jsme hrál fakt minimálně,takže cívka snad odejít nemohla...

No nechce se mi čekat,jenže jsem kytaru ještě nikdy nerozdělával :/,ale mám známýho co opravuje hudební nástroje,tak se ho zeptám
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

... je přeci úplně jedno jestli na snímač hraješ nebo nehraješ,tím se neopotřebuje.
zkus prostříknout přepínač kontoxem.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“