Kombo na čistý zvuk do 15 000

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
qwer
Odborník

Re: Kombo na čistý zvuk do 15 000

Příspěvek od qwer »

No AC30 se docela pronese, je to opruz ji tahat. Na druhou stranu jsou ty 2 repra vždy obrovské +, člověk se daleko líp slyší. Je to opět to staré ohrané něco za něco...
FilipRocker

Příspěvek od FilipRocker »

Přijde mi lepší mít pořádný kombo a bejt rambo než mít nějakou pidi bedýnku,která hraje bez rezervy a já budu jak tyčka :D
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Tak já mám AC30 a se zvukem jsem moc moc spokojený, jen ta váha mě vždy dostává, přesuny s tím kombem jsou vždy velmi nemilé... No ale tel zvuk určitě stojí za to :)
FilipRocker

Příspěvek od FilipRocker »

Já jsem dnes hrál na AC30C2 se svojí Ibanezkou a normálně se mi ten zvuk vůbec nelíbil :D Ten čistej, prostě fakt ne. Zato jsem hrál na toho Fendera Hot Rod Deluxe III a ten mne oslovil čistým zvukem mnohem víc. Jen jsem tam natočil volume 2/10 a už mi to trhalo hlavu. Peníze by na to byly, jen nevím, ve zkušebně bych to točil tak na 1,5-2/10 a na koncertech max 4/10. Je to dobré takováto rezerva nebo je to pro mě zbytečně silné?
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Při požadavku na čistý zvuk je rozhodně lepší mít nějakou výkonovou rezervu. Naopak by byla situace horší, chtěl bys čistý zvuk i za podmínek, kdy se všichni v kapele budou přidávat (což se většinou od začátku kie konci zkoušky nebo koncertu děje), ale slabší kombo už by to čistě nezvládalo. Slabší jednokanálová komba mají význam naopak tam, kdy je potřeba z nich vytáhnout zkreslení koncového stupně, což samozřejmě třeba v malém klubu nebo v domácím studiu v obýváku je u silnějších zesilovačů problém.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“