multiefekt DigiTech RP 100

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
moonchild
Kontaktovat uživatele:

multiefekt DigiTech RP 100

Příspěvek od moonchild »

poprvé v životě se mi do ruky dostal nějaký multiefekt či co (je na tom napsáno RP 100 Modeling Guitar Processor, značka nejšpíš DigiTech) a chtěl bych se zeptat jestli při hraní s něčim takovym máte zapnuté i zkreslení na kombu, nebo na kombu čistý kanál a zkreslení jen na efektu...vůbec nevím co je lepší :D

Upraven název - Nero
Metallistic
Kontaktovat uživatele:

Re: multiefekt

Příspěvek od Metallistic »

moonchild píše:poprvé v životě se mi do ruky dostal nějaký multiefekt či co (je na tom napsáno RP 100 Modeling Guitar Processor, značka nejšpíš DigiTech) a chtěl bych se zeptat jestli při hraní s něčim takovym máte zapnuté i zkreslení na kombu, nebo na kombu čistý kanál a zkreslení jen na efektu...vůbec nevím co je lepší :D
Já nechávám zkreslení na kombu off. . .A co si tak myslím,tak se to snad ani jinak nedělá. . :wink: Jinak je to Digitech no. . .já mám RP 50
Cvičit,Cvičit,Cvičit ale bez chyb a pomalu jinak to nemá smysl;-)můj názor. .
Kytara-(sh*t Cruiser By Crafter),Cort EVL Z-4 BKS
Kombo-Roland Cube 30X,(Cruiser By Crafter)
Efekt-Digitech Death Metal
Obrázek
Boonie

Příspěvek od Boonie »

nevim jak s mulťákem ale doma kdyz hraju přes efekt (behringer ultra metal) tak mam na kombu zkresleni pod ctvrtkou. Kdyz mam zkresleni na kombu vyple tak mi je to s tim efektem strasne zahuhlany-kdyz mam zaple tak to tomu dost pomuze....ale to je asi u kazdyho komba jinak
JanSpilka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanSpilka »

Urcite hraj pres cisty kanal - tzn. bez zkresleni na kombu.
Guitar : Ibanez RG 350EX (DiMarzio Neck, Bridge PUs)
Amplification : Bugera 333, Ibanez TN412A Thermion
----------------------------------------------------------------------------
BandZone - Strain-Through - Alternative Metal? HC?
BandZone - SKAliSKA Ska/Punk
BandZone - Disagree of despair
Alternative Metal
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

moonchild píše:poprvé v životě se mi do ruky dostal nějaký multiefekt či co (je na tom napsáno RP 100 Modeling Guitar Processor, značka nejšpíš DigiTech) a chtěl bych se zeptat jestli při hraní s něčim takovym máte zapnuté i zkreslení na kombu, nebo na kombu čistý kanál a zkreslení jen na efektu...vůbec nevím co je lepší :D
musis si uvedomit co to je vubec multiefekt a taky to, na co se ktery efekt pouziva.. prave proto se ten multiefekt dobre hodi pro zacatecniky, aby se na tom neco naucili a nemuseli investovat treba 40 tisic do krabicek...

no a ted k veci - ruzne zkresleni pouzivej spis s cistym kanalem... muzes ale taky dat treba nakraply na kombu a krmit to tim multakem... zalezi jak to mas nastavene.. vsechno chce zkouset... multiefekt se jmenuje multiefekt prave proto, ze je v nem docela dost ruznych efektu a to nejen efektu typu distortion a overdrive... obycejne tam byva chorus, reverb, phase shifter apod. a vsechny tyhle efekty muzes pouzivat jak s cistym tak se zkreslenym zvukem...

na efektu mas taky volna mista, ktera slouzi k tomu, aby sis nejaky efekt a nebo seskupeni efektu namichal a pak ulozil... nevim kolik jich ma RP100, myslim ze kolem 30-50. Radim ti abysis vytvoril efekty ktere muzes pouzivat ciste s cistym zvukem komba - priklad: proste si zapni na efektu jen chorus a vse ostatni vypni, k tomuhle fektu si pak treba vytvoris zkresleni s chorusem, ktere ulozis do vedlejsiho patche atd.

multiefekt je o tom, abys vytvoril veci, ktere pro tebe maji smysl, smysluplne si je naskladal tak, aby na sebe logicky navazovaly a pak je pouzival k vybranym pisnickam, ktere budes hrat... rozhodne nedoporucuju vykaslat se na vlastni "programovani" a vyuzivat jen efekty tovarni, ktere byvaji casto docela "prehanne" a blbe pouzitelne.

jo a neprehanej to s gainem :)
moonchild
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od moonchild »

dík za tolik informací, hlavně qwer :) všechno tam mám nastavený od kámoše, kterej mi to na čas půjčil i s kytarou ale ukladát si tam můžu, těch volnejch pozic je tam opravdu hodně
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hardcore guitarist »

Tak někdy se efektem jen dokresluje třeba kytarista z kapely josef mařánek má zaplé skreslení a rp50tkou to jen dokresluje....
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

Boonie píše:nevim jak s mulťákem ale doma kdyz hraju přes efekt (behringer ultra metal) tak mam na kombu zkresleni pod ctvrtkou. Kdyz mam zkresleni na kombu vyple tak mi je to s tim efektem strasne zahuhlany-kdyz mam zaple tak to tomu dost pomuze....ale to je asi u kazdyho komba jinak
ten ultra metal je prej kopie metalzone kterého mám a ten ultra metal má nevýhodu prej že moc šumí tak tomu zvuku kombo asi fakt pomůže...
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

Metallistic píše:
Já nechávám zkreslení na kombu off. . .A co si tak myslím,tak se to snad ani jinak nedělá. . :wink: Jinak je to Digitech no. . .já mám RP 50
ty hraješ na distorsion rp50?
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

hardcore guitarist píše:Tak někdy se efektem jen dokresluje třeba kytarista z kapely josef mařánek má zaplé skreslení a rp50tkou to jen dokresluje....
doufam, ze hraje nejaky underground, protoze rp50 neco dokreslovat neni moc dobry napad...
Metallistic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Metallistic »

hardcore guitarist píše:
Metallistic píše:
ty hraješ na distorsion rp50?
No Digitech RP 50. . . .Používám docela dost efektů. . proč ne. . ??
Cvičit,Cvičit,Cvičit ale bez chyb a pomalu jinak to nemá smysl;-)můj názor. .
Kytara-(sh*t Cruiser By Crafter),Cort EVL Z-4 BKS
Kombo-Roland Cube 30X,(Cruiser By Crafter)
Efekt-Digitech Death Metal
Obrázek
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Protoze kdyz to srovnas s tim, co RP simuluje (nebo ma simulovat), tak to zni spis jako parodie ;) Pokud bych nekde hodlal vystupovat, tak urcite ne s RP50kou...
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Boonie

Příspěvek od Boonie »

hardcore guitarist píše:
Boonie píše:nevim jak s mulťákem ale doma kdyz hraju přes efekt (behringer ultra metal) tak mam na kombu zkresleni pod ctvrtkou. Kdyz mam zkresleni na kombu vyple tak mi je to s tim efektem strasne zahuhlany-kdyz mam zaple tak to tomu dost pomuze....ale to je asi u kazdyho komba jinak
ten ultra metal je prej kopie metalzone kterého mám a ten ultra metal má nevýhodu prej že moc šumí tak tomu zvuku kombo asi fakt pomůže...

Nezdá se mi že by nějak šuměl. Rozeznat to sice od cistyho kanálu jde, ale nemyslim že by to nějak moc. Taky je fakt že sem na moc efektu jeste nehral :oops:
Redeemert

Příspěvek od Redeemert »

Když hraju přes mulťák, tak určitě čistej kanál.
Fender Standard Jazzbass (Mexico)

Jesus rocks! ;)
Brudla
Kontaktovat uživatele:

RP 50

Příspěvek od Brudla »

Chtěl jsem se zeptat jaké máte kdo zkušenosti s mulťákem RP 50..
2cihly

Příspěvek od 2cihly »

hardcore guitarist píše:Tak někdy se efektem jen dokresluje třeba kytarista z kapely josef mařánek má zaplé skreslení a rp50tkou to jen dokresluje....
Zlíňák zná Josef Mařánek? Ja ¨k je to možné? Ty sou od nás z Ledče nad Sázavou. Já to osobně neznám ale bratr velmi dobře, líbí se mu tahle muziak a chodí na ně. :D
- Squier strat + R.M. Pickups
- nějaký krabičky
- Laney LC30R
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“