Upraven název - Nero
multiefekt DigiTech RP 100
Pravidla fóra
multiefekt DigiTech RP 100
poprvé v životě se mi do ruky dostal nějaký multiefekt či co (je na tom napsáno RP 100 Modeling Guitar Processor, značka nejšpíš DigiTech) a chtěl bych se zeptat jestli při hraní s něčim takovym máte zapnuté i zkreslení na kombu, nebo na kombu čistý kanál a zkreslení jen na efektu...vůbec nevím co je lepší 
Upraven název - Nero
Upraven název - Nero
- Metallistic
- Kontaktovat uživatele:
Re: multiefekt
Já nechávám zkreslení na kombu off. . .A co si tak myslím,tak se to snad ani jinak nedělá. .moonchild píše:poprvé v životě se mi do ruky dostal nějaký multiefekt či co (je na tom napsáno RP 100 Modeling Guitar Processor, značka nejšpíš DigiTech) a chtěl bych se zeptat jestli při hraní s něčim takovym máte zapnuté i zkreslení na kombu, nebo na kombu čistý kanál a zkreslení jen na efektu...vůbec nevím co je lepší
Cvičit,Cvičit,Cvičit ale bez chyb a pomalu jinak to nemá smysl;-)můj názor. .
Kytara-(sh*t Cruiser By Crafter),Cort EVL Z-4 BKS
Kombo-Roland Cube 30X,(Cruiser By Crafter)
Efekt-Digitech Death Metal

Urcite hraj pres cisty kanal - tzn. bez zkresleni na kombu.
Guitar : Ibanez RG 350EX (DiMarzio Neck, Bridge PUs)
Amplification : Bugera 333, Ibanez TN412A Thermion
----------------------------------------------------------------------------
BandZone - Strain-Through - Alternative Metal? HC?
BandZone - SKAliSKA Ska/Punk
BandZone - Disagree of despair Alternative Metal
Amplification : Bugera 333, Ibanez TN412A Thermion
----------------------------------------------------------------------------
BandZone - Strain-Through - Alternative Metal? HC?
BandZone - SKAliSKA Ska/Punk
BandZone - Disagree of despair Alternative Metal
musis si uvedomit co to je vubec multiefekt a taky to, na co se ktery efekt pouziva.. prave proto se ten multiefekt dobre hodi pro zacatecniky, aby se na tom neco naucili a nemuseli investovat treba 40 tisic do krabicek...moonchild píše:poprvé v životě se mi do ruky dostal nějaký multiefekt či co (je na tom napsáno RP 100 Modeling Guitar Processor, značka nejšpíš DigiTech) a chtěl bych se zeptat jestli při hraní s něčim takovym máte zapnuté i zkreslení na kombu, nebo na kombu čistý kanál a zkreslení jen na efektu...vůbec nevím co je lepší
no a ted k veci - ruzne zkresleni pouzivej spis s cistym kanalem... muzes ale taky dat treba nakraply na kombu a krmit to tim multakem... zalezi jak to mas nastavene.. vsechno chce zkouset... multiefekt se jmenuje multiefekt prave proto, ze je v nem docela dost ruznych efektu a to nejen efektu typu distortion a overdrive... obycejne tam byva chorus, reverb, phase shifter apod. a vsechny tyhle efekty muzes pouzivat jak s cistym tak se zkreslenym zvukem...
na efektu mas taky volna mista, ktera slouzi k tomu, aby sis nejaky efekt a nebo seskupeni efektu namichal a pak ulozil... nevim kolik jich ma RP100, myslim ze kolem 30-50. Radim ti abysis vytvoril efekty ktere muzes pouzivat ciste s cistym zvukem komba - priklad: proste si zapni na efektu jen chorus a vse ostatni vypni, k tomuhle fektu si pak treba vytvoris zkresleni s chorusem, ktere ulozis do vedlejsiho patche atd.
multiefekt je o tom, abys vytvoril veci, ktere pro tebe maji smysl, smysluplne si je naskladal tak, aby na sebe logicky navazovaly a pak je pouzival k vybranym pisnickam, ktere budes hrat... rozhodne nedoporucuju vykaslat se na vlastni "programovani" a vyuzivat jen efekty tovarni, ktere byvaji casto docela "prehanne" a blbe pouzitelne.
jo a neprehanej to s gainem
- hardcore guitarist
- Kontaktovat uživatele:
- hardcore guitarist
- Kontaktovat uživatele:
ten ultra metal je prej kopie metalzone kterého mám a ten ultra metal má nevýhodu prej že moc šumí tak tomu zvuku kombo asi fakt pomůže...Boonie píše:nevim jak s mulťákem ale doma kdyz hraju přes efekt (behringer ultra metal) tak mam na kombu zkresleni pod ctvrtkou. Kdyz mam zkresleni na kombu vyple tak mi je to s tim efektem strasne zahuhlany-kdyz mam zaple tak to tomu dost pomuze....ale to je asi u kazdyho komba jinak
- hardcore guitarist
- Kontaktovat uživatele:
ty hraješ na distorsion rp50?Metallistic píše:Já nechávám zkreslení na kombu off. . .A co si tak myslím,tak se to snad ani jinak nedělá. .moonchild píše:poprvé v životě se mi do ruky dostal nějaký multiefekt či co (je na tom napsáno RP 100 Modeling Guitar Processor, značka nejšpíš DigiTech) a chtěl bych se zeptat jestli při hraní s něčim takovym máte zapnuté i zkreslení na kombu, nebo na kombu čistý kanál a zkreslení jen na efektu...vůbec nevím co je lepšíJinak je to Digitech no. . .já mám RP 50
- Metallistic
- Kontaktovat uživatele:
No Digitech RP 50. . . .Používám docela dost efektů. . proč ne. . ??hardcore guitarist píše:ty hraješ na distorsion rp50?Metallistic píše:Já nechávám zkreslení na kombu off. . .A co si tak myslím,tak se to snad ani jinak nedělá. .moonchild píše:poprvé v životě se mi do ruky dostal nějaký multiefekt či co (je na tom napsáno RP 100 Modeling Guitar Processor, značka nejšpíš DigiTech) a chtěl bych se zeptat jestli při hraní s něčim takovym máte zapnuté i zkreslení na kombu, nebo na kombu čistý kanál a zkreslení jen na efektu...vůbec nevím co je lepšíJinak je to Digitech no. . .já mám RP 50
Cvičit,Cvičit,Cvičit ale bez chyb a pomalu jinak to nemá smysl;-)můj názor. .

Protoze kdyz to srovnas s tim, co RP simuluje (nebo ma simulovat), tak to zni spis jako parodie
Pokud bych nekde hodlal vystupovat, tak urcite ne s RP50kou...
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
hardcore guitarist píše:ten ultra metal je prej kopie metalzone kterého mám a ten ultra metal má nevýhodu prej že moc šumí tak tomu zvuku kombo asi fakt pomůže...Boonie píše:nevim jak s mulťákem ale doma kdyz hraju přes efekt (behringer ultra metal) tak mam na kombu zkresleni pod ctvrtkou. Kdyz mam zkresleni na kombu vyple tak mi je to s tim efektem strasne zahuhlany-kdyz mam zaple tak to tomu dost pomuze....ale to je asi u kazdyho komba jinak
Nezdá se mi že by nějak šuměl. Rozeznat to sice od cistyho kanálu jde, ale nemyslim že by to nějak moc. Taky je fakt že sem na moc efektu jeste nehral
RP 50
Chtěl jsem se zeptat jaké máte kdo zkušenosti s mulťákem RP 50..
Zlíňák zná Josef Mařánek? Ja ¨k je to možné? Ty sou od nás z Ledče nad Sázavou. Já to osobně neznám ale bratr velmi dobře, líbí se mu tahle muziak a chodí na ně.hardcore guitarist píše:Tak někdy se efektem jen dokresluje třeba kytarista z kapely josef mařánek má zaplé skreslení a rp50tkou to jen dokresluje....
- Squier strat + R.M. Pickups
- nějaký krabičky
- Laney LC30R
- nějaký krabičky
- Laney LC30R