Engl screamer doprovod a solový zvuk
Pravidla fóra
Engl screamer doprovod a solový zvuk
Zdravím mám takovou otázku jestli lze na tomto zesilovači naštelovat zvuk na doprovod a na sóla. Našel jsem zde jen funkci gain lo/hi myslel, že je to jump když třeba budu hrát sola, ale co jsem zjistil, tak je to jen větší zkreslení. Tak by mě zajímalo jeslti se vůbec dá udělat nějaky rozdil v hlasitosti na doprovod a na sola nebo to nelze ? Asi blbá otázka, ale já netuším jak to poštelovat. 
Re: Engl screamer doprovod a solový zvuk
Kup si toto (nebo podobny booster) a dal to neres. Screamer sice ma nejaky to VLS, ale je to tam na prd.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Ano, je.
Vzadu je potenciometr, kterej nemá knob a tím určuješ tu NÍŽŠÍ hlasitost vzhledem k sólové. Někomu se může zdát jako problém, že ty 2 hlasitosti jsou i na min. hodně daleko od sebe, ale já s tim normálně hraju naživo a z kamery to zní akorát
Mám to teda na co nejmenší rozdíl a pořád je to hodně slyšet.
Ke spuštění potřebo Footswitch, buď ten druhej dvoutlačítkovej, nebo lépe Z-5.
Vzadu je potenciometr, kterej nemá knob a tím určuješ tu NÍŽŠÍ hlasitost vzhledem k sólové. Někomu se může zdát jako problém, že ty 2 hlasitosti jsou i na min. hodně daleko od sebe, ale já s tim normálně hraju naživo a z kamery to zní akorát
Ke spuštění potřebo Footswitch, buď ten druhej dvoutlačítkovej, nebo lépe Z-5.
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Ten poťák zezadu, kterým lze určit nižší hlasitost je trochu taková "obchcávka" (pardon) ze strany výrobce. Má zásadní vadu - slyšitelně zhoršuje zvuk, odhaduju, že se méně krmí koncák. Prostě se zvuk zplácne, ztratí na dynamice, nejde už to nahnat zvýšením master volume. Nakonec jsem to raději vyřešil tak, že jsem VLS nepoužíval a na sóla jsem si zapojil do smyčky Boss GE7.
| Cruel YT | Cruel sptf
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Jak bys chtěl snížit hlasitost bez toho, abys koncák krmil stejně?cherreda píše: Má zásadní vadu - slyšitelně zhoršuje zvuk, odhaduju, že se méně krmí koncák.
Nakonec jsem to raději vyřešil tak, že jsem VLS nepoužíval a na sóla jsem si zapojil do smyčky Boss GE7.
Boss mi přijde jako zbytečnost a zbytečný mršič zvuku, bez problémů tam bude fungovat jakýkoli booster.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
To nic nemeni na tom, ze kdyby tam byl klasicky udelany jump (treba s rozsahem +/- 6 dB nebo prinejhorsim +0–6 dB), tak je to mnohem pouzitelnejsi 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Nero
- Rádce
Jo, tak to souhlasím 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
A co ti brani tym VLS nastavit kolik potřebuješ ubrat ?? Keby to bylo na pevno nějaka hodnota zas budeš rypat že se to neda nastavit že chceš o 3 chlupy vic.
Já jsem měl Screamera 3 roky a tak nějak myslím, že poznám když něco zhorší zvuk. A ubrání trimrem VLS ho prostě zhorší, jak píšu výše, slyšitelně i pocitově pro hru. Jestli někomu nevadí tak hrát, samozřejmě jeho věc.
A že by měl Boss EQ ve smyčce s táhly na nulách, jen s vytaženým volume o 2-3 dB mršit zvuk? Ve vší úctě - nesmysl a další z neopodstatněných plivnutí na Boss. Trochu zdravé soudnosti. Stojí pár šupů a u (podobně levného) Screamera VE SMYČCE(!) splní stejnou službu jako jakýkoli line booster. Jestli tam zapojíte GE-7 nebo MXR CAE MC401 nebo třeba ještě dražší Keeley Katana, poznáte v té smyčce úplné prd. Nemluvím o preinput boostu, to je odlišný případ.
A že by měl Boss EQ ve smyčce s táhly na nulách, jen s vytaženým volume o 2-3 dB mršit zvuk? Ve vší úctě - nesmysl a další z neopodstatněných plivnutí na Boss. Trochu zdravé soudnosti. Stojí pár šupů a u (podobně levného) Screamera VE SMYČCE(!) splní stejnou službu jako jakýkoli line booster. Jestli tam zapojíte GE-7 nebo MXR CAE MC401 nebo třeba ještě dražší Keeley Katana, poznáte v té smyčce úplné prd. Nemluvím o preinput boostu, to je odlišný případ.
| Cruel YT | Cruel sptf
To je jasné, ale marketing... Screamer je prostě u výrobce levný zesik.Wohma píše:To nic nemeni na tom, ze kdyby tam byl klasicky udelany jump (treba s rozsahem +/- 6 dB nebo prinejhorsim +0–6 dB), tak je to mnohem pouzitelnejsi
| Cruel YT | Cruel sptf
Ja muzu potvrdit, asi jsem nepouzival krabickovej boost jen tak z rozmaru, zrejme se mi na tom neco nelibilo 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Já jsem koupil bazarovýho Screamera asi pře měsícem a zkoušel jsem všechny možnosti, které nabízí. Musím souhlasit s tím, že to V.L.S. který tam je, není pro mě moc použitelný.
Po přepnutí to ubere a ztratí na dynamice a mě se prostě nechce hrát 90% času na horší zvuk, jen abych si v těch krátkých momentech co hraju sóla užil plnýho zvuku.
Takže, tuhle funkci to má a dá se to svým způsobem jako jump použít, ale rozhodně je lepší za tímto účelem použít nějakej externí boost, tak to udělám i já.
Po přepnutí to ubere a ztratí na dynamice a mě se prostě nechce hrát 90% času na horší zvuk, jen abych si v těch krátkých momentech co hraju sóla užil plnýho zvuku.
Takže, tuhle funkci to má a dá se to svým způsobem jako jump použít, ale rozhodně je lepší za tímto účelem použít nějakej externí boost, tak to udělám i já.
Fokus-H Les Paul Standard / Ibanez EX Series EX170 * ENGL E330 Screamer 50 Combo
- Nero
- Rádce
Měl jsem GE7 skoro 2 roky doma. Žere signál jen tím, že se skrz něj signál musí procpat. Před ampem i ve smyčce. Když jsem slyšel, jak mi v Mese začal mršit zvuk, musel jsem ho poslat pryč.cherreda píše: A že by měl Boss EQ ve smyčce s táhly na nulách, jen s vytaženým volume o 2-3 dB mršit zvuk? Ve vší úctě - nesmysl a další z neopodstatněných plivnutí na Boss. Trochu zdravé soudnosti. Stojí pár šupů a u (podobně levného) Screamera VE SMYČCE(!) splní stejnou službu jako jakýkoli line booster.
PetrPeter 1975 - 2008
No podivej se Rudosh ma Screamera na doma a male koncerty nechal si zrobit gain na CLEAR chan a Dimension tak ma vzadu mimo VLS dalsi 2 *trimry*. Jesli by to VLS vadilo jiste by si nechal zrobit mod na JUMP.
Ja sem na Screamera hral as 10x : VLS nebyl problem
Ja sem na Screamera hral as 10x : VLS nebyl problem
Samozřejmě je to možné, nemíním zase GE7 hájit do krveNero píše:Měl jsem GE7 skoro 2 roky doma. Žere signál jen tím, že se skrz něj signál musí procpat. Před ampem i ve smyčce. Když jsem slyšel, jak mi v Mese začal mršit zvuk, musel jsem ho poslat pryč.cherreda píše: A že by měl Boss EQ ve smyčce s táhly na nulách, jen s vytaženým volume o 2-3 dB mršit zvuk? Ve vší úctě - nesmysl a další z neopodstatněných plivnutí na Boss. Trochu zdravé soudnosti. Stojí pár šupů a u (podobně levného) Screamera VE SMYČCE(!) splní stejnou službu jako jakýkoli line booster.
Prostě k původnímu tématu - za mě osobně po 3letém používání: Screamer + GE7 ve smyčce = ok.
| Cruel YT | Cruel sptf
Hele, a jakej je teda princip toho VLS oproti dvěma Master Volume?
Nashville NW-20C
Nashville NW-20C
- Nero
- Rádce
Dva master volume poty ti nastavují hlasitost 1 a hlasitost 2. VLS ti nastavuje rozdíl, o kolik se zeslabí zvuk oproti tomu, co nastavíš na master. Na netu se ale poflakují návody, jak to modifikovat na druhý master volume.
PetrPeter 1975 - 2008
No dobře, to je ale pouze popis rozdílu ovládání, mě by zajímalo, v čem je to funkčně jiný, než 2x volume nastavený na různou hodnotu...
Nashville NW-20C
Nashville NW-20C
- Nero
- Rádce
U dvou Volume v podstatě volíš z dvou signálových cest ("kterým masterem signál poteče"), VLS signál zeslabuje. Řekl bych, že je to jasný už z toho, co jsem napsal posledně.
PetrPeter 1975 - 2008
Takže VLS vezme signál, který už prošel koncákem a ten ve zvláštním obvodu zeslabí?
Nashville NW-20C
Nashville NW-20C