Je to dokonce zadouciBorderKeeper píše:Je možné použít externí zvukovku k PC? Tu co mám v PC stojí za prd.
Zvuková karta pro recording do 3000,- ?
Pravidla fóra
Re: Zvuková karta pro recording do 3000,- ?
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
-
BorderKeeper
A funguje to ? Není tam ztráta kvality když to mám zapojené přes kabel namísto přímo do motherboardu?
A každá se dá takhle použít, nebo musí něco mít, jako například USB propojení atd..
Díky
A každá se dá takhle použít, nebo musí něco mít, jako například USB propojení atd..
Díky
-
martincihak
Vím, že je docela blbé trošičku hledat zde na fóru. Je jednoduší se takhle zeptat, ale což...Měl jsem stejný problém a tak jsem si pořídil ext. zvukovku M-audio fast track mk2. Je to dobrá hračička, ale upozorňuju, že pokud ti bude v druhý místnosti někdo vysávat a k tomu budu prát pračka a před barákem ti zastaví autobus a soused bude vrtat do zdi, tak to bude taky slyšet =o)), Pokud chceš nahrávat nějaké skladby, tak je to super záležitost (jen to panelákové prostředí je děsný
)
Ta co mám já má jen 2 vstupy (pro mě akorát). Jeden je na mic a druhý na kytaru. Musíš specifikovat, na co to vlastně chceš a od toho se dají nabídnout další přístroje
Ta co mám já má jen 2 vstupy (pro mě akorát). Jeden je na mic a druhý na kytaru. Musíš specifikovat, na co to vlastně chceš a od toho se dají nabídnout další přístroje
Minikombo - Roland Micro CUBE
Elektrická kytara - Ibanez Les Paul '76 (made in Japan)
Elektroakustická kytara - Walden O550CE
Mikrofon - Shure C606
Externí zvuková karta - M-Audio fast track MK II
Uzavřená sluchátka - SUPERLUX HD-660
Mikrofon - Shure C606
-
BorderKeeper
No moje externí na vše stačila ale koupil jsem si Behringer C-1 a zjistil jsem po dlouhých útrapách, že tuhle kvalitu nezvládá. Zvuk šumí a je až moc slabý na kondenzátorový mikrofon.martincihak píše:Vím, že je docela blbé trošičku hledat zde na fóru. Je jednoduší se takhle zeptat, ale což...Měl jsem stejný problém a tak jsem si pořídil ext. zvukovku M-audio fast track mk2. Je to dobrá hračička, ale upozorňuju, že pokud ti bude v druhý místnosti někdo vysávat a k tomu budu prát pračka a před barákem ti zastaví autobus a soused bude vrtat do zdi, tak to bude taky slyšet =o)), Pokud chceš nahrávat nějaké skladby, tak je to super záležitost (jen to panelákové prostředí je děsný)
Myslel jsem, že je to mikrofonem a tak jsem ho vyzkoušel ve studiu kde fungoval perfektně.
Potřebuju vstup na PC a na mikrofon a výstup opět na PC a na sluchátka.
EDIT: Co říkáte na tuhle http://pocitace.aukro.cz/sound-blaster- ... 71725.html
asi by to chtelo nejakou, co ma vstup na mikrofon provedeny podobne, jako meli v tom studiu (tahle ho ma podobny spis tomu, co mas ted).BorderKeeper píše:Co říkáte na tuhle http://pocitace.aukro.cz/sound-blaster- ... 71725.html
-
BorderKeeper
ano, mel jsem na mysli neco takoveho.
(jestli konkretne tohle, to tezko rict ... dneska uz to bude produkt bez podpory vyrobce. nevim napriklad, jestli sezenes drivery k nejakemu novejsimu systemu...)
(jestli konkretne tohle, to tezko rict ... dneska uz to bude produkt bez podpory vyrobce. nevim napriklad, jestli sezenes drivery k nejakemu novejsimu systemu...)
To Tapco tady taky mám, ale pokud budeš zvažovat nějakou nízkou latenci pro nahrávání, tak to fakt nebude to pravý. Asio drivery k tomu v podstatě nejsou. Tedy jsou v rámci instalace programu dodaného s tím, ale stejně mají velkou (=nepoužitelnou) latenci. Spíš se koukni po něčem dalším. Já jí mám jen pro poslech mp3 z linux pc, ale jako hlavní nahrávací by u mne neobstála (koneckonců na to mám drahý RME). Btw. je to mrtvý produkt a pro Win žádný další ovladače nebudou (ale to mne netrápí, v linuxu to strčím do USB a hraje to).
ja len par dojmov k m-audio fast track II pre tych, ktorych by tato tema inspirovala k jej kupe - kupil som, pouzivam, dovolte mi hodnotit... po technickej stranke ide bez problemov, ale ti, co chcu nahravat prevazne akusticku gitaru (ako ja) - volil by som nieco ine... preamp na mikrofon treba dat takmer na maximum, aby ste dosiahli ako taku uroven hlasitosti. a vieme, ze cim vacsii gain, tym vacsie riziko... kladna stranka je, ze mic vstup nahrava velmi pekne prirodzene, s farbou aj kvalitou zvuku som spokojny, ale - opakujem - velmi slaby preamp... ale na zaciatok je to asi jedna z najlepsich v danej cenovej realcii
Cim vetsi gain, tim vetsi riziko? Ceho? S gainem roste leda sum. Pak jeste existuje jakysi idealni pracovni bod pro kazdy preamp, ale tim je nesmyslne se u takove zvukovky zabyvat.
Problem mozna bude v tom, cim nahravas - pokud dynamickym mikrofonem, tak ty jsou zravejsi. Kondenzatory jsou z hlediska rezervy gainu mene narocne, jsou totiz citlivejsi.
Nicmene at to nevypada, ze z tebe delam vola - Fast Track II ma dle specifikaci 48 dB gainu, coz fakt neni moc.
Problem mozna bude v tom, cim nahravas - pokud dynamickym mikrofonem, tak ty jsou zravejsi. Kondenzatory jsou z hlediska rezervy gainu mene narocne, jsou totiz citlivejsi.
Nicmene at to nevypada, ze z tebe delam vola - Fast Track II ma dle specifikaci 48 dB gainu, coz fakt neni moc.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
...a obcas sa vyskytne praskanie... ked proste musis vyhulit preamp aspon na 90-95%, aby si dosiahol ako-taku uroven hlasitosti, myslim, ze sa to v nahravke prejavi v porovnani s preampom, kde ti staci 50% pri dosiahnuti rovnakej hlasitostiWohma píše:Cim vetsi gain, tim vetsi riziko? Ceho? S gainem roste leda sum...
-
martincihak
Dle mého názoru je m-audio FT mk2 dostačující materiál pro domácí nahrávání, až teda na software, u kterého jsou jeho předvolené efekty např. u MALE VOICE nedostatečně "naefektované". Když si něco nahraju přes sluchátka, tak tam slyším všechno, ale jak to pustím do beden, tak už to není tak markantní.
Mikrofon - Shure C606
Mikrofon - Shure C606
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Mhm - ale to je normální, na sluchátkách je všechno jaksi markantnější (nepromítá se ti do zvukového vjemu akustika místnosti).
P.
P.
Praskani by se melo projevovat jedine pri zmene gainu a muze za to potenciometr. Pokud ti predzesilovac praska, kdyz je hodne namaxovanej, tak je to IMHO spis zavada, delat by to rozhodne nemelo.Ivan píše:...a obcas sa vyskytne praskanie... ked proste musis vyhulit preamp aspon na 90-95%, aby si dosiahol ako-taku uroven hlasitosti, myslim, ze sa to v nahravke prejavi v porovnani s preampom, kde ti staci 50% pri dosiahnuti rovnakej hlasitostiWohma píše:Cim vetsi gain, tim vetsi riziko? Ceho? S gainem roste leda sum...
Jinak samozrejme je lepsi, kdyz preamp jede na 50 % nez na 95 %.
BTW stale jsi nespecifikoval, co za mikrofon mas
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
-
BorderKeeper
Oukej koupil jsem to mělo by to přijít do pár dní. Jinak mám ještě ART TUBE MP jako předzesilovač tak ten před to můžu hodit 
-
BorderKeeper
Okej. Mám to doma.
Nainstaloval jsem to. A začalo to šíleně prskat každých 10s. Díky bohu jsem to vyřešil tím, že jsem upravil bitrate v nastavení PC.
Když jsem nainstaloval driver a tracktion, tak tracktion nemůže najít můj mikrofon.
Jinak vše kupodivu funguje a celkem bez problému. Ale cítím, že jsem použil moc izolepy a mohlo by to fungovat o hodně líp.
Nainstaloval jsem to. A začalo to šíleně prskat každých 10s. Díky bohu jsem to vyřešil tím, že jsem upravil bitrate v nastavení PC.
Když jsem nainstaloval driver a tracktion, tak tracktion nemůže najít můj mikrofon.
Jinak vše kupodivu funguje a celkem bez problému. Ale cítím, že jsem použil moc izolepy a mohlo by to fungovat o hodně líp.
-
martincihak
Co sis to teda pořídil??BorderKeeper píše:Okej. Mám to doma.
Mikrofon - Shure C606
Mikrofon - Shure C606