Zvuková karta pro recording do 3000,- ?

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Zvuková karta pro recording do 3000,- ?

Příspěvek od Wohma »

BorderKeeper píše:Je možné použít externí zvukovku k PC? Tu co mám v PC stojí za prd.
Je to dokonce zadouci :)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
BorderKeeper

Příspěvek od BorderKeeper »

A funguje to ? Není tam ztráta kvality když to mám zapojené přes kabel namísto přímo do motherboardu?
A každá se dá takhle použít, nebo musí něco mít, jako například USB propojení atd..

Díky :D
martincihak

Příspěvek od martincihak »

Vím, že je docela blbé trošičku hledat zde na fóru. Je jednoduší se takhle zeptat, ale což...Měl jsem stejný problém a tak jsem si pořídil ext. zvukovku M-audio fast track mk2. Je to dobrá hračička, ale upozorňuju, že pokud ti bude v druhý místnosti někdo vysávat a k tomu budu prát pračka a před barákem ti zastaví autobus a soused bude vrtat do zdi, tak to bude taky slyšet =o)), Pokud chceš nahrávat nějaké skladby, tak je to super záležitost (jen to panelákové prostředí je děsný :D)

Ta co mám já má jen 2 vstupy (pro mě akorát). Jeden je na mic a druhý na kytaru. Musíš specifikovat, na co to vlastně chceš a od toho se dají nabídnout další přístroje
Minikombo - Roland Micro CUBE
Elektrická kytara - Ibanez Les Paul '76 (made in Japan)
Elektroakustická kytara - Walden O550CE
Mikrofon - Shure C606
Externí zvuková karta - M-Audio fast track MK II
Uzavřená sluchátka - SUPERLUX HD-660
BorderKeeper

martincihak píše:Vím, že je docela blbé trošičku hledat zde na fóru. Je jednoduší se takhle zeptat, ale což...Měl jsem stejný problém a tak jsem si pořídil ext. zvukovku M-audio fast track mk2. Je to dobrá hračička, ale upozorňuju, že pokud ti bude v druhý místnosti někdo vysávat a k tomu budu prát pračka a před barákem ti zastaví autobus a soused bude vrtat do zdi, tak to bude taky slyšet =o)), Pokud chceš nahrávat nějaké skladby, tak je to super záležitost (jen to panelákové prostředí je děsný :D)

Ta co mám já má jen 2 vstupy (pro mě akorát). Jeden je na mic a druhý na kytaru. Musíš specifikovat, na co to vlastně chceš a od toho se dají nabídnout další přístroje
No moje externí na vše stačila ale koupil jsem si Behringer C-1 a zjistil jsem po dlouhých útrapách, že tuhle kvalitu nezvládá. Zvuk šumí a je až moc slabý na kondenzátorový mikrofon.
Myslel jsem, že je to mikrofonem a tak jsem ho vyzkoušel ve studiu kde fungoval perfektně.

Potřebuju vstup na PC a na mikrofon a výstup opět na PC a na sluchátka.

EDIT: Co říkáte na tuhle http://pocitace.aukro.cz/sound-blaster- ... 71725.html
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

BorderKeeper píše:Co říkáte na tuhle http://pocitace.aukro.cz/sound-blaster- ... 71725.html
asi by to chtelo nejakou, co ma vstup na mikrofon provedeny podobne, jako meli v tom studiu (tahle ho ma podobny spis tomu, co mas ted).
BorderKeeper

Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

ano, mel jsem na mysli neco takoveho.

(jestli konkretne tohle, to tezko rict ... dneska uz to bude produkt bez podpory vyrobce. nevim napriklad, jestli sezenes drivery k nejakemu novejsimu systemu...)
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

To Tapco tady taky mám, ale pokud budeš zvažovat nějakou nízkou latenci pro nahrávání, tak to fakt nebude to pravý. Asio drivery k tomu v podstatě nejsou. Tedy jsou v rámci instalace programu dodaného s tím, ale stejně mají velkou (=nepoužitelnou) latenci. Spíš se koukni po něčem dalším. Já jí mám jen pro poslech mp3 z linux pc, ale jako hlavní nahrávací by u mne neobstála (koneckonců na to mám drahý RME). Btw. je to mrtvý produkt a pro Win žádný další ovladače nebudou (ale to mne netrápí, v linuxu to strčím do USB a hraje to).
Obrázek
Ivan

Příspěvek od Ivan »

ja len par dojmov k m-audio fast track II pre tych, ktorych by tato tema inspirovala k jej kupe - kupil som, pouzivam, dovolte mi hodnotit... po technickej stranke ide bez problemov, ale ti, co chcu nahravat prevazne akusticku gitaru (ako ja) - volil by som nieco ine... preamp na mikrofon treba dat takmer na maximum, aby ste dosiahli ako taku uroven hlasitosti. a vieme, ze cim vacsii gain, tym vacsie riziko... kladna stranka je, ze mic vstup nahrava velmi pekne prirodzene, s farbou aj kvalitou zvuku som spokojny, ale - opakujem - velmi slaby preamp... ale na zaciatok je to asi jedna z najlepsich v danej cenovej realcii
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Cim vetsi gain, tim vetsi riziko? Ceho? S gainem roste leda sum. Pak jeste existuje jakysi idealni pracovni bod pro kazdy preamp, ale tim je nesmyslne se u takove zvukovky zabyvat.
Problem mozna bude v tom, cim nahravas - pokud dynamickym mikrofonem, tak ty jsou zravejsi. Kondenzatory jsou z hlediska rezervy gainu mene narocne, jsou totiz citlivejsi.

Nicmene at to nevypada, ze z tebe delam vola - Fast Track II ma dle specifikaci 48 dB gainu, coz fakt neni moc.
Somnus Aeternus
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Wohma píše:Cim vetsi gain, tim vetsi riziko? Ceho? S gainem roste leda sum...
...a obcas sa vyskytne praskanie... ked proste musis vyhulit preamp aspon na 90-95%, aby si dosiahol ako-taku uroven hlasitosti, myslim, ze sa to v nahravke prejavi v porovnani s preampom, kde ti staci 50% pri dosiahnuti rovnakej hlasitosti
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
martincihak

Dle mého názoru je m-audio FT mk2 dostačující materiál pro domácí nahrávání, až teda na software, u kterého jsou jeho předvolené efekty např. u MALE VOICE nedostatečně "naefektované". Když si něco nahraju přes sluchátka, tak tam slyším všechno, ale jak to pustím do beden, tak už to není tak markantní.
Mikrofon - Shure C606
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Mhm - ale to je normální, na sluchátkách je všechno jaksi markantnější (nepromítá se ti do zvukového vjemu akustika místnosti).

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ivan píše:
Wohma píše:Cim vetsi gain, tim vetsi riziko? Ceho? S gainem roste leda sum...
...a obcas sa vyskytne praskanie... ked proste musis vyhulit preamp aspon na 90-95%, aby si dosiahol ako-taku uroven hlasitosti, myslim, ze sa to v nahravke prejavi v porovnani s preampom, kde ti staci 50% pri dosiahnuti rovnakej hlasitosti
Praskani by se melo projevovat jedine pri zmene gainu a muze za to potenciometr. Pokud ti predzesilovac praska, kdyz je hodne namaxovanej, tak je to IMHO spis zavada, delat by to rozhodne nemelo.

Jinak samozrejme je lepsi, kdyz preamp jede na 50 % nez na 95 %.
BTW stale jsi nespecifikoval, co za mikrofon mas :)
Somnus Aeternus
BorderKeeper

Oukej koupil jsem to mělo by to přijít do pár dní. Jinak mám ještě ART TUBE MP jako předzesilovač tak ten před to můžu hodit :D
BorderKeeper

Okej. Mám to doma.

Nainstaloval jsem to. A začalo to šíleně prskat každých 10s. Díky bohu jsem to vyřešil tím, že jsem upravil bitrate v nastavení PC.
Když jsem nainstaloval driver a tracktion, tak tracktion nemůže najít můj mikrofon.

Jinak vše kupodivu funguje a celkem bez problému. Ale cítím, že jsem použil moc izolepy a mohlo by to fungovat o hodně líp.
martincihak

BorderKeeper píše:Okej. Mám to doma.

Nainstaloval jsem to. A začalo to šíleně prskat každých 10s. Díky bohu jsem to vyřešil tím, že jsem upravil bitrate v nastavení PC.
Když jsem nainstaloval driver a tracktion, tak tracktion nemůže najít můj mikrofon.

Jinak vše kupodivu funguje a celkem bez problému. Ale cítím, že jsem použil moc izolepy a mohlo by to fungovat o hodně líp.
Co sis to teda pořídil??
Mikrofon - Shure C606
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“