Fender Hot Rod De Luxe

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
subroofer

Re: Fender Hot Rod De Luxe

Příspěvek od subroofer »

Ještě mě napadá, že by to mohlo být lampama v preampu. Any idea :?: Tam jsou určitě původní.
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
http://www.citizen37.com
hanz158

Fender Hot Rod Deluxe - výměna lamp a repro

Příspěvek od hanz158 »

Zdravím!

přivezl jsem si bazarovej aparát Fender Hot Rod Deluxe - půl roku starej. Při zkoušení před koupí bylo vše ok. Hrál jsem ale celkem potichu. Ale dnes jsem hrál ve zkušebně a aparát při vyšších hlasitostech vydává dost zvláštní, divnej zvuk....něco jako s fuzz pedálem...zkrátka úplně špatně. Chci se tedy zeptat zda to může být lampama či reprákem? Kolik stojí přelampování takového aparátu a jaké lampy byste doporučili? A taky jsem růžně četl, že tento aparát má už od výroby nekvalitní repro a plno lidí si ho mění....takže jaký typ by byl ideální? Moc díky všem za pomoc.
Naposledy upravil(a) wikxzen dne 1.07.2012 12:46, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s již existujícím tématem o FHRD.
Venca1911

Příspěvek od Venca1911 »

Záleží na tom, co je to za zvuk. Na HRD mám stock lampy přes 1,5roku a zvuk se zdá v pořádku. Když mám ale na nezkreslený zvuk humbucker při vyšší hlasitosti je to jak kdyby repro nestíhalo sílu signálu (nesrozumitelný, nepoužitelný, zahuhlaný, praskaví zvuk). Řekl bych tedy, že je to reprem, a to chci vyměnit za V30.
IN progress
subroofer

Re: Fender Hot Rod Deluxe - výměna lamp a repro

Příspěvek od subroofer »

hanz158 píše:Zdravím!

přivezl jsem si bazarovej aparát Fender Hot Rod Deluxe - půl roku starej. Při zkoušení před koupí bylo vše ok. Hrál jsem ale celkem potichu. Ale dnes jsem hrál ve zkušebně a aparát při vyšších hlasitostech vydává dost zvláštní, divnej zvuk....něco jako s fuzz pedálem...zkrátka úplně špatně. Chci se tedy zeptat zda to může být lampama či reprákem? Kolik stojí přelampování takového aparátu a jaké lampy byste doporučili? A taky jsem růžně četl, že tento aparát má už od výroby nekvalitní repro a plno lidí si ho mění....takže jaký typ by byl ideální? Moc díky všem za pomoc.
Co je to vyšší hlasitost? Ten zvuk je "divnej" na clean kanálu? Je ta změna zvuku konstatní...? Jakou máš kytaru, jakej snímač... krk / kobylka...
Co se týče repra i lamp tak sem to tady mylsím psal... Pokud by ti odcházely flašky, tak to bude dělat různý pazvuky, ale ne moc "hudební". Repro z výroby je nejlevnějčí low end. Přelampovaní tě nemusí stát nic (myšleno servis, práce):
http://lukasrufer.wbs.cz/Uzitecne.html (druhej článek). Z dostupnej elektronek bych sáhl po dvojivi JJ Tubes. V preampu mi nejvíce seděla 12ax7 LPS od Sovtek.
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
hanz158

Příspěvek od hanz158 »

Kytaru mám Fender Blacktop Jaguar...sou tam dva humbuckery....no a ten zvuk zaprvý na cistym kanalu to uz od hlasitosti 2 je nesrozumitelnej ukricenej zvuk...takovej fakt kterej bych necekal.......a na zkreslenym kanalu to proste jakoby huci kdyz clovek hraje....jako nakej fuzz pedal...a rozhodne to nezní moc hudebně....cetl jsem ruzne recenze na vymenu repro....a nekdo doporucuje celestion v 30 a nekdo nejaky repro od Webera...a nekdo este naky od Eminence....bud Cannabis Rex, Swamp Thang a nebo este Texas heat.....jaky je tedy nejlepší repro aby zvuk byl co nejčistější? JO a ty lampy chci taky na hodně čistej zvuk....o zkreslení mi moc nejde.....ale zkrátka se mi zdá že ten aparát není v pořádku....kolik stojí tedy v servisu přibližně výměna lamp a repra? nerad se v tom budu štourat a taky potrebuju aby to nekdo poradne seridil....díky :)
subroofer

Příspěvek od subroofer »

No, můžou to bejt ty koncový lampy na počátku konce životnosti, tenhle aparát je zrovna na výměnu lamp poměrně jednoduchej, prostě bych si být tebou koupil párovanou dvojici JJ 6L6 a normálně ty lampy vyměnil, není to žádná alchymie, samozřejmě tam můžeš mít špatně nastavenej bias, ale pokud to nějakej čas hrálo normálně a "porucha" by souvisela s elektronkama, tak by i nový JJčka měly hrát normálně. Co se týče repra, tak je určitě nejlíp pročíst si růzý, zejména zahraniční fóra a nějak intuitivně odvozovat kvalitu příspěvků... Já sám sem tam měl toho Webera Vintage 50W, kterej k tomu seděl myslím skvěle, ale zase nemám zkušenost s jinejma, pač ten aparát zase za nějakej extra tunning nestojí. Nicméně ten Weber za 3000 bylo myslím TOP řešení. Co se týče čistého zvuku, tak to je u HR spíš o tom, jakou použiješ kytaru. S humbuckerama ti začne velice jmně kreslit už na dvojku a zvuk bude prostě takovej špinavější, trochu benevolentnější to je se singlama, který vybuděj elku v preampu podstatně méně, čili získáš větší headroom, stejně tak bys mohl použít třeba 12ay7 namísto 12ax7, se kterou by byl zvuk čistější, ale taky by jsi ztratil něco z basů - to mám vyzkoušený, 12ax7 tam sedí líp, je prostě nativně designovaná a jiné druhy elek se můžou chovat divně... nicméně je to řešení. Pak taky zkus ten druhej vstup, kterej má menší vstupní citlivost, opět to má za následek menší vybuzení elky v preampu a ten menší zkreslení. Repro na tyhle faktory nemá až tak vliv, samozřejmě že ten papírák co tam je ti nebude stíhat, ale to spíš až když to okouříš víc.

Servis ti nedoporučím (neznám), pokud by jsi byl někde z východních čech, tak ti s tím rád pomůžu, když se na to necítíš.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

A nebo má repro vychýlenou cívku a proto to zní při vyšší hlasitosti hnusně. Normálně vytáhni z komba signál do nějaké bedny patřičné impedance, repro z komba odpoj a vyzkoušej, co to udělá. Pokud zjistíš, že je v háji repro, vyměň ho, pokud se to bude chovat divně i s externím boxem, svěř to raději důvěryhodnému servisákovi. Na nákup nějakých JJ lamp "určitě skvěle spárovaných" se rovnou vykašli, o to se postará servis. Jinak strkat do Fendera Celestin V30 s požadavkem hezkého čistého zvuku je dobrá hloupost.
subroofer

Příspěvek od subroofer »

Milane, běžnej servis, kam by se nejpíš hanzovo kombo dostalo udělá to, že koupí uplně stejnou spárovanou dvojici, jako by si člověk koupil sám :). Nejlepší řešení je si ty elektronky objednat, třeba od toho Matouška, kterého doporučuješ často - vyloženě precizních servisáků po kraji českém zas tolik není si myslím, aby si elektronky nakupovali a měřili... Záleží fakt, odkud člověk je, a kam je ochotný s aparátem cestovat. A HR je na údržbu co se týče elek "bez servisu nutný" aparát. jen můj názor :wink:
Venca1911

Příspěvek od Venca1911 »

V30 chci dát kvůli zkreslenému kanálu, jinak doporučují Heata... :) Taky není špatný zkontrolovat cestu signálu, mě takhle docela zblbnuli 2 vadný kabely který jsem mezi sebou měnil... :D
IN progress
hanz158

Příspěvek od hanz158 »

Diky vsem...jinak proc je zbytecny toto kombo vylepsovat??? Ja myslim ze uz to je solidni aparat nebo ne??? No a ktery repro je nejlepsi na cistej a trochu zkreslenej zvuk? No de vo to ze mozna sou lampy ok a staci to jen nejak postelovat...takze nechci hned nakupovat lampy....
Venca1911

Příspěvek od Venca1911 »

Bylo by super, kdyby jsi nahrál ty pazvuky. Na fórech a na youtube toho najdeš o reprech do HRD mraky - většina to má na nezkreslený tón. Zmiňovaný Weber je asi fakt špička, někde jsem o tom už četl. Kluci mi radili viz - komba-zesilovace-reproboxy/prestavba-fe ... 27955.html třeba tam najdeš něco k věci.
IN progress
hanz158

Příspěvek od hanz158 »

Jak sem cet tak trn weber ale nejde koupit v cr nebo jo?
Venca1911

Příspěvek od Venca1911 »

To ti poví zkušenější, ale na bazaru se občas něco objeví. Taky čekám na nějakou starší V30. Nechci to vyhrávat bůh ví jak dlouho... :)
IN progress
hanz158

Příspěvek od hanz158 »

No a alternativa k tomu weberu je nejaka co se da koupit v cr???
subroofer

Příspěvek od subroofer »

Ten Weber stojí 150 babek, můžeš si ho objednat přímo z USA, poštovný je dalších 50.
Minimálně měsíc bylo ještě nedávno na bazaru moje kombo právě s tím Weberem a JJčkama, nikdo moc nejevil zájem, počítám že tam byl i v době, kdy jsi koupil tohodle svýho, ale třeba ne - nechci bejt škodolibej, ono tam těch HR bylo jednu chvíli asi 5 kolem 10 - 12 tis., ten muj byl preci jen za 14.500, ale třeba sis mohl ušetřit hezkejch pár tisíc, který dáš navrch nyní, pokud budeš chtít aby to znělo malinko rozumně... :)

Každopádně jsem nepsal, že nemá smysl ho vylepšovat, pouze jsem nastínil, že nadměrné finanční investice se nevyplatí. Je to fajn kombo, měl sem ho rád a dva roky jsem na něj hrál prakticky denně, ale s odstupem času, ačkoli na něj nechci házet špínu jsem musel uznat, že je to přeci jen lehce dětský aparát... Je to takovej cukroušek, kterej všechno obarví na sladko, všechno zní krásně kulatě, ale to mě právě začalo děsně vadit, nedá se toho totiž nijak zbavit, leda by to bylo to, co člověk přesně hledá... Nicméně mi několikrát zvuk chválili a mě se třeba moc líbilo na basech, co mě vadilo nejvíc byl ten všudypřítomnej odér a obalenost signálu, proto jsem zkoušle jiný komba a našel se jinde... Ale špatnej apec to není!!!
hanz158

Příspěvek od hanz158 »

Co sis nakonec poridil???;)
hanz158

Příspěvek od hanz158 »

Ëste mne napadá otázka......co lepšího se dá za cca 12 000kč pořídit za aparát? Uz jsem se zde na foru ptal na aparáty Hudges and Kettner Statesman.....ty jsou taky pekny....co myslite tedy? Premejslim, ze bych tento aparát dal pryč....protoze se mi nechec dávat do toho další peníze navíc.....
subroofer

Příspěvek od subroofer »

No, odjakživa tíhnu k Fenderům, ať již kytary nebo aparáty, ale zjistil jsem že ty dobrý Fendrovský ampy, třeba původní Deluxe nebo Bassman v Class A jsou prostě mimo můj finanční dosah, zkoušel jsem třeba ten novej Vibrolux a to je fakt na nic, to raději navěky s Hot Rodem. Myslím, že dospělejší alternativa HR by mohla být nějaká RIVERA, parkrát sem si na to zahrál a zní to fajn, nemá to tak tupý a nepěkný korekce jako HR, je to i trochu otevřenější a transparentnější. Rivera býval za časů slávy Fendera jedním z jeho předních konstruktérů a ten zvuk tam prostě je. Chvíli jsme o tom uvažoval...

Pak jsem si půjčil kamarádova VOXe CC1 a ikdyž se mi ten aparát nikdy předtím moc nelíbil, dokonce jsme ho pomlouval, tak v kapele prostě seděl líp a hlavně má zvuk daleko blíže Class A, prostě otevřenej a více vynikne charakter samotného nástroje nebo krabičky... V tu chvíli jsem si řikal, že si ho prostě pořídím taky, ale nakonec jsem udělal větší harakiri a pořídil rovnou VOX AC30 Heritage s dvěma Alnico Blue reprama, byl za dobrou cenu a jsem za něj fakt rád.

Ale píšu to jen proto, že ses zeptal, je to prostě o tom, co líp sedne k nástroji, stylu hry, do kapely... pořád si myslím, že HR je za danou cenu vcelku fajn aparát, na kterej bych se nestyděl hrát nebo ho mít jako zálohu. Často jsem na něj taky nahrával, ale nikdy jsem nebyl úplně spokojenej. Prostě je potřeba si v tomhle směru nic nenalhávat. Doby, kdy se vše dělalo poctivě i sériově jsou hodně daleko a pokud nechceš zvuk řešit, tak nezbývá než více připlatit a zkusit třeba i Butique komba.
subroofer

Příspěvek od subroofer »

hanz158 píše:Ëste mne napadá otázka......co lepšího se dá za cca 12 000kč pořídit za aparát? Uz jsem se zde na foru ptal na aparáty Hudges and Kettner Statesman.....ty jsou taky pekny....co myslite tedy? Premejslim, ze bych tento aparát dal pryč....protoze se mi nechec dávat do toho další peníze navíc.....
To je těžká otázka... Asi málokdo má doma sbírku levnejch aparátů, aby to porovnal. V podstatě je lepší vyhledat hudebniny, kde by měli více aparátů z tvého hledáčku a zkoušet... Nicméně, někdy se zvuk aparátu projeví třeba až v kapele. Dále záleží na tom, jestli chceš aparát i na zkreslení nebo kreslíš krabičkama...
Omezenej rozpočet je zlo, podle mě je lepší mít klid a zadlužit se, než pořád řešit, že mi něco nesedí... Osobně si myslím, že sem náročnej, ale HR mi vydržel 2 roky, kdybych měl znovu 12 táců a ne víc a musel se rozhodnout, tak možná zkusím Tiny Terror od Orange, ikdyž je to jen 15 W + 112 bednu tak pak musíš počítat při koncíku na větším podiu, že si necháš hodit zvuk i do odposlechu, což já třeba nesnáším...
hanz158

Příspěvek od hanz158 »

Primarne chci cistej zvuk....ale i trochu zkreslenej ale muzu kreslit krabkou;)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“