Efekt podobný zvuku strun u kobylky...
Pravidla fóra
Efekt podobný zvuku strun u kobylky...
Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli někdo nezná efekt připomínající zvuk strun u kobylky. Asi všichni víte, co tím myslím... když jsem ještě žádný efekt neměl, tak jsem na to takhle hrál, abych měl alespoň nějaké zkreslení
. Byl bych rád, kdyby jste mi napsali, jestli jste už někdy něco takového viděli/slyšeli ... pokud vůbec takový efekt existuje
. Díky.
-
woro90-1
Re: Efekt podobný zvuku strun u kobylky...
A co ti brání hrát u kobylky? Jinak pro podivný plechový zvuk stačí EQ a maličko komprese (stačí trochu otavený čistý zvuk lampáče), případně bych to ozvláštnil zastaveným flangerem (nechat tam čouhat pár rezonančních frekvencí). Na co takový zvuk chceš?
No evidentně takový efekt existuje když si na to takhle hrál.
Já když chci mít zvuk strun u kobylky, tak přepnu přepínač na kobylkový snímač.
To je pro mě ten nelepší a nejlevnější efekt. Ale jak jsem už někde psal, jsem nenáročný a tohle mi stačí.
Jsem taky ale zvědavý jestli něco takového existuje. Připadá mi to ale jako shánět do auta s benzinovým motorem efekt zvuku benzinového motoru.
Já když chci mít zvuk strun u kobylky, tak přepnu přepínač na kobylkový snímač.
To je pro mě ten nelepší a nejlevnější efekt. Ale jak jsem už někde psal, jsem nenáročný a tohle mi stačí.
Jsem taky ale zvědavý jestli něco takového existuje. Připadá mi to ale jako shánět do auta s benzinovým motorem efekt zvuku benzinového motoru.
- Mjkl
- last.fm: Mjkl666
- Bandzone: Mjkl666
- Kontaktovat uživatele:
no jestli jsem ho dobře pochopil tak by chtěl takový ten sound jako kdyby člověk hrál trsátkem 1cm za kobylou ne..? Takový ten ostrý, tenký, plechovější s krátkým sustainem... tak to asi fakt, nějaký ten EQ, nebo možná octaver..?
Jinak mě to celkem rozhodilo,než jsem asi pochopil jak to myslel, stejně většina hraje furt na kobylkový snímač
Jinak mě to celkem rozhodilo,než jsem asi pochopil jak to myslel, stejně většina hraje furt na kobylkový snímač
Ale v tom mu nikdo a nic nebrání, ne?Mjkl píše: hrál trsátkem 1cm za kobylou ne..?
Ta technika hraní se jmenuje Sul ponticello - http://cs.wikipedia.org/wiki/Sul_ponticello
Tak díky všem za odpovědi... nejspíš budu hrát tak, jak jsem hrál
. Jen mně přišlo divný a někdy i obtížný takhle hrát, ale to bude asi jen otázka tréninku
.
jak hodláš dělat palm mute? 
- Mjkl
- last.fm: Mjkl666
- Bandzone: Mjkl666
- Kontaktovat uživatele:
tady u toho tlumení dělat asi nejde, zkoušel jsem to, navíc si myslím, že to není zrovna technika obstoupená z velké části v metalové muzice. Spíš bych viděl využití v experimentální muzice... každopádně zní to pekelně...
Touhle technikou (pokud se tomu tak dá říct) samozřejmě nebudu hrát pořád
. I tak ale po palm mute nijak zvlášť neprahnu.
mezi náma, taky se mi ten zvuk líbí, ale líbí se mi víc na akustice.. je to takový jednoduchý přechod do "zkreslení na sucho" 
Tak na akustice to vyčnívá úplně jinak, že jo
. Ale akustiku nemám, takže nemůžu posoudit...