Efekt podobný zvuku strun u kobylky...

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Stone

Efekt podobný zvuku strun u kobylky...

Příspěvek od Stone »

Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli někdo nezná efekt připomínající zvuk strun u kobylky. Asi všichni víte, co tím myslím... když jsem ještě žádný efekt neměl, tak jsem na to takhle hrál, abych měl alespoň nějaké zkreslení :D. Byl bych rád, kdyby jste mi napsali, jestli jste už někdy něco takového viděli/slyšeli ... pokud vůbec takový efekt existuje :D. Díky.
woro90-1

Re: Efekt podobný zvuku strun u kobylky...

Příspěvek od woro90-1 »

A co ti brání hrát u kobylky? Jinak pro podivný plechový zvuk stačí EQ a maličko komprese (stačí trochu otavený čistý zvuk lampáče), případně bych to ozvláštnil zastaveným flangerem (nechat tam čouhat pár rezonančních frekvencí). Na co takový zvuk chceš?
MilanT

Příspěvek od MilanT »

No evidentně takový efekt existuje když si na to takhle hrál.
Já když chci mít zvuk strun u kobylky, tak přepnu přepínač na kobylkový snímač.
To je pro mě ten nelepší a nejlevnější efekt. Ale jak jsem už někde psal, jsem nenáročný a tohle mi stačí.
Jsem taky ale zvědavý jestli něco takového existuje. Připadá mi to ale jako shánět do auta s benzinovým motorem efekt zvuku benzinového motoru.
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

no jestli jsem ho dobře pochopil tak by chtěl takový ten sound jako kdyby člověk hrál trsátkem 1cm za kobylou ne..? Takový ten ostrý, tenký, plechovější s krátkým sustainem... tak to asi fakt, nějaký ten EQ, nebo možná octaver..?

Jinak mě to celkem rozhodilo,než jsem asi pochopil jak to myslel, stejně většina hraje furt na kobylkový snímač :D
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Mjkl píše: hrál trsátkem 1cm za kobylou ne..?
Ale v tom mu nikdo a nic nebrání, ne?
Ta technika hraní se jmenuje Sul ponticello - http://cs.wikipedia.org/wiki/Sul_ponticello
Stone

Příspěvek od Stone »

Tak díky všem za odpovědi... nejspíš budu hrát tak, jak jsem hrál :D . Jen mně přišlo divný a někdy i obtížný takhle hrát, ale to bude asi jen otázka tréninku :wink: .
pedrush

Příspěvek od pedrush »

jak hodláš dělat palm mute? :)
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

tady u toho tlumení dělat asi nejde, zkoušel jsem to, navíc si myslím, že to není zrovna technika obstoupená z velké části v metalové muzice. Spíš bych viděl využití v experimentální muzice... každopádně zní to pekelně...
Stone

Příspěvek od Stone »

Touhle technikou (pokud se tomu tak dá říct) samozřejmě nebudu hrát pořád :D . I tak ale po palm mute nijak zvlášť neprahnu.
pedrush

Příspěvek od pedrush »

mezi náma, taky se mi ten zvuk líbí, ale líbí se mi víc na akustice.. je to takový jednoduchý přechod do "zkreslení na sucho" :)
Stone

Příspěvek od Stone »

Tak na akustice to vyčnívá úplně jinak, že jo :D . Ale akustiku nemám, takže nemůžu posoudit...
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“