Jaký aparát na Heavy Metal 80 léta

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Kubeš

Re: Jaký aparát na Heavy Metal 80 léta

Příspěvek od Kubeš »

Díky moc za reakce. Kdybych měl jít do JCM800 - mám hledat 50W verzi 2204? Ted je na bazaru za 19900,- kousek ode me 2203.
Pak je tam k míná 8stovka z roku 1988 osazeny lampami KT88/6550 a píše "Hlava hraje opravdu vyborne, pokud jste hrali na JCM800, ktere nyni prodava Marshall jako reedici, tak to je nesrovnatelne s puvodnim originalem.." - je to fakt takovej rozdíl?

A nakonec box - z počátku chci jít určitě do 2x12" Marshall. Ale jaké repráky? V30 nebo G-12T-75?
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Té verze s kt88 bych se trochu bál - už jenom proto, že je to předělávané a blbě se toho potom zbavuje. Reedici a starou jcm 800 jsem vedle sebe neměl, ale z reakcí na netu plyne, že by tam výrazný rozdíl být neměl. Jestli 2203 nebo 2204 je na tobě. 2203 se ti trochu prodraží na servisu (o pár lamp navíc) a taky je samozřejmě hlasitější, ale ne o tolik... Spíš u 2204 půjdou dřív do zkreslení koncové lampy, což je u tohohle zesáku docela žádoucí. U 2203 může být zvuk "pevnější". Já osobně nějaký větší zvukový rozdíl necítím. Ale finálně bych se rozhodl podle toho, kterou verzi seženeš za míň peněz :) 19 900,- je super cena.

Co se týče repra, každému se líbí něco jiného. Já k osmikilu nedám na T75 dopusit (nejlíp staré anglické, např. v JCM 900 boxech) a V30 nesnesu. Jiným se zase daleko víc líbí V30. Obecně jsou V30 hodně uječené, usyčené a hlasitější. T75 jsou takové měkčí, s jinými zesáky mají dost málo vyšších středů ale se středovým uječeným marshallem se perfektně doplňují, jsou tišší (můžeš zesák víc nakouřit). Ještě bych zvážil greenbacky nebo kombinaci greenback+T75. Ale to chce vyzkoušet. Nejlíp sehnat JCM 900 1936/1960, klidně prázdnou a pak s repráky experimentovat... Na bazaru chodí za pár šupů.
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

V osmistovkách se moc nevyznám, nicméně 50W stačí bohatě na uplně všechno, pokud nebudeš hrát nějakou větší open-air akci bez zvučení...

Co se týče repra, chce si to vyzkoušet, já osobně zastávám názor, že to, co hraje a udílí hlavní charakter zvuku je repro a charakter zesilovače upravuje spíš už takový niance, když to přeženu...
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

zvukovej rozdil mezi novou reedici a sterejma kusama vpodstate neni, KT88 a 6550 jsou rozdilny lampy - to bude pravdepodobne nejaka prekopavka, protoze 6550 se davaly do americkych marshallu (pochybuju ze to je americka verze). Urcite bych si dal bacha :)

osobne bych sel spis do 2204, ale zvukovej rozdil tam je mizivej (driv jsem si myslel ze je mnohem vetsi, dokud jsem je jeste parkrat neporovnal) - ve 2204 jsou jen dve koncovky, takze te prelampovani vyjde na min penez :) 2204 bude driv kreslit koncem, ale i tak to budou extremni hlasitosti.

tenhle zesak hraje dobre jak s greenbackama, tak s T75 (to je marshall klasika, me akorat vadi ze mi prijdou min konkretni nez treba V30) nebo V30 ci H30. V30 jsou prumyslovy standard pro metalovy zvuk poslednich 20ti - 25ti let,ja treba metal nehraju a stejne je mam nejradeji :) s osmistovkou zni naprosto v klidu, asi bych si je vybral. Tcka jsou zminovana klasika, greenback je trochu vic vintage barva (taky jsou to slabsi repra) a H30 je asi takovej nejvic "starobni zvuk" ze vsech (taky ma imho nejlepsi cisty zvuky). zjednodusene receno poradi ve kterem jsem je vyjmenoval (V30, T75, GB. H30) je pro me usi "od moderny po starobu" :)
Kubeš

Příspěvek od Kubeš »

A co signatura JCM800 2023KK? Ted je na netu za 20 000,-
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Ten Kerry King, alespoň co můžu soudit podle ukázek na YT, mi příjde strašně usyčený a nemá ty klasické ''koule'' ve středech. Já bych šel do klasiky 2203/2204 a koupil brzdu si k tomu výkonovou brzdu.

S těma V30 má Kinx pravdu, taky jsem zkoušel všechno možné a stejně u nich skončil. Navíc mi příjde, že V30 od Mesy mají nějak potlačený ten charakteristický sykot ve výškách a hrají kulatěji a zní prostě líp než klasické V30. Nedávno jsem hrál na G12H30 s HOT rockheartem i se stilettem a byl jsem z toho nadšený, super rockové repro.
Kubeš

Příspěvek od Kubeš »

Takže začnu shánět 2204 50W. :) + výkonovou brzdu. Do multiefektu asi nepujdu a budu to skládat po krabičkách. Včera jsme sehnali nového basáka takže definitivně opouštím basu a asi vás tady budu sem tam votravovat začátečnickýma dotazama. Děkuju všem za reakce a trpělivost.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

bubucci píše:Ten Kerry King, alespoň co můžu soudit podle ukázek na YT, mi příjde strašně usyčený a nemá ty klasické ''koule'' ve středech. Já bych šel do klasiky 2203/2204 a koupil brzdu si k tomu výkonovou brzdu.
Já jsem toho Kerry Kinga JCM 800 slyšel na jedné akci, kdy přes to hrál borec laděný do B na šestistrunce a koule to mělo teda solidní. Asi nejlepší zvuk celé akce. Konkrétní, pevný a prostě fakt super. Nejsem znalec klasické osmistovky, ale ten KK mi přišel teda zvukově fakt bomba!
To jen tak :)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Hemi

Příspěvek od Hemi »

Taky myslim že ta Kerry King 800 hraje hodně dobře. Nevim jak moc je to použitím KT88, nebo upravenejma vnitřnostma 800ky, ale je to vážně maso. Je to JCM800 která je víc nabroušená a pevnější v basech, podle mě jeden z nejlepších modelů Marshall na tvrdou muziku vůbec.

Na výkonovou brzdu se vykašli, ta žere zvuk a je to další krám kterej musíš tahat sebou. Nebál bych se 100W hlavy jestli bude zrovna za dobrou cenu. 50tka nikdy nehraje tak dobře jako a hlavně množství Wattů se nerovná množství hlasitosti!! 100W je normál.

Taky hraju přes V30, ale myslim že uslyšíš co ti víc vyhovuje. T75 víc basujou, ale V30 jsou agresivnější a konkrétnější.
kytara - Schecter Hellraiser C-1
amp - Krank Rev Series 1
box - Marshall 1960AV
efekty - Morley Tremonti Wah, ZVEX Box of Rock, EHX Memory Toy, Boss NS-2, Boss TU-3
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Mě teda ten kery king přišel spíš dost ubzučený... Pro podladěnou kytaru to ale může být fajn. Co se týče 50 vs. 100, není pravda, že 100w je vždycky lepší, kor u osmistovky. Hlasitostní rozdíl je vpodstatě zanedbatelný, stejně to nikdy neotočíš naplno - výhoda 50w je pak právě v tom, že se už při nižší hlasitosti víc zvukově otevře a začne kreslit koncem.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

obyc dobre udelana brzda (z tech levnych napriklad ta od Hota, neni sice nastavitelna ale zase stoji relativne par kace) zvuk nekrade, 50w a 100w hrajou stejne dobre.

KK hlavu znam bohuzel jen z nahravek, na tech zni ok.
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

ja som dlho hrával na 800-ku potom 6100 a teraz JVM 410.predtým na JMP 2203, 800 je výborný zvuk na tie 80-ky ale jvm ma velmi podobný mod 800-ke a ovela viac + ako 800, aspon pre mna,skor fakt maso bol ten jmp 2203 s od boss ,no to bol metal jak svina,ale ta 2203 nemá hall a bez krabky je to také konc AC-DC ,no a 800-vka je jeden metalový zvuk, síce popiči, ale snád nechceš mat jeden zvuk ked dnešné aparáty su uplne inde ? skus aj to JVM 410 , natočíš na tom aj starý aj nový metal a hlavne aj big-bítový starodávny zvuk ala plexi a čistý má zapojenie jak fender a aj zvuk taký fendrovský,upnut sa na 800 je haluza, :) a záleží či iba kopíruješ alebo aj svoje veci robíš, ked len kopčíš tak ok ale ked aj svoje tak snád nechceš aby ti hovorili , to je ako iron maiden ako kadečo len ti nikto nepovie že si to ty,nestavaj si gear podla niekoho ale podla seba ,to sa cení :shock: no a kámoš má 800 a vždy sa u mna odbavuje na JVM-ku a on má starý kus z nejakého 87-88-ho,aspon tak mi hovoril
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Kubeš

Příspěvek od Kubeš »

co ten Mark III od Messy? Ted je jeden k mání za 26 000. Engl jsem si byl vyzkoušet a fakt mi ten zvuk nesedl.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Mesa Mark jsou aparáty, na které se dá spolehnout - jak z hlediska zvuku, tak i z hlediska kvality. Samozřejmě je pak jen otázka, jestli ti ten aparát sedne - to ti nikdo neporadí. Já osobně MkIII nemám mezi oblíbenými kvůli tomu, že na 3 kanály má jediný EQ, s čímž se mi už trochu hůř pracuje.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Kubeš

Příspěvek od Kubeš »

Takže JCM 800 2204 už je doma. Teď ještě řeším čím jí dokopnout gain.

Maxon OD 808
IBANEZ TS9
nebo
IBANEZ TS9DX

Máte někdo zkušenosti? Všechny tři jsou momentálně na bazaru.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

TS9DX ma vic modu, ale osobne mi ty mody navic naposledy moc nesedly. maxon a ibanez hrajou skoro totozne (na cisty zvuk se mi vic libil maxon, na dokopnuti je to imho jedno). Muj momentalni favorit je maxon SD9 - trochu nastvanejsi TSko, na dokopnuti udela sluzbu stejnou. bonusem budiz dalsi pripadne vyuziti do zalohy :)
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Používám maxon 808 a maximální spokojenost. Za ty prachy, co je na bazaru není o čem. A gratulace k 2204.
Kubeš píše:Takže JCM 800 2204 už je doma. Teď ještě řeším čím jí dokopnout gain.

Maxon OD 808
IBANEZ TS9
nebo
IBANEZ TS9DX

Máte někdo zkušenosti? Všechny tři jsou momentálně na bazaru.
Kubeš

Příspěvek od Kubeš »

Latam píše:Používám maxon 808 a maximální spokojenost. Za ty prachy, co je na bazaru není o čem. A gratulace k 2204.
Takže jdu do Maxona. No a další komponenta - box. Chtěl bych 1936 - 2*12" s reprem G12T75. (hlavně kvůli váze), ale starší se bude asi blbě shánět. Vážně je takovej rozdíl ve zvuku mezi starýma G12 a těma co se vyrábí teď?
Nebo se vykašlat na velikost, váhu a zkusit sehnat 1980 s greenbackama?

Lactame děkuju za tip. Fakt jsem moc rád, že jsem na Tebe nakonec dal. Když jsem to včera slyšel (ještě ke všemu na nějakou kopii boxu 1980 s buhvíjakýma reprákama) tak mi spadla brada. To jsem nečekal.
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Kubeš píše:
Latam píše:Používám maxon 808 a maximální spokojenost. Za ty prachy, co je na bazaru není o čem. A gratulace k 2204.
Takže jdu do Maxona. No a další komponenta - box. Chtěl bych 1936 - 2*12" s reprem G12T75. (hlavně kvůli váze), ale starší se bude asi blbě shánět. Vážně je takovej rozdíl ve zvuku mezi starýma G12 a těma co se vyrábí teď?
Nebo se vykašlat na velikost, váhu a zkusit sehnat 1980 s greenbackama?

Lactame děkuju za tip. Fakt jsem moc rád, že jsem na Tebe nakonec dal. Když jsem to včera slyšel (ještě ke všemu na nějakou kopii boxu 1980 s buhvíjakýma reprákama) tak mi spadla brada. To jsem nečekal.
Není za co. Jinak, pokud ještě s TS nemáš zkušenost, nastavuj spíš tak, že stáhneš zkreslení a vytáhneš výstup, tone podle chuti. Já osobně pak ještě na sola používám boost (já konkrétně keeley java boost, ale poslouží klidně mxr micro amp).

Co se bedny týče, sežeň buď JMC 900 1936 nebo JCM 900 1960, to zase takový problém není. Oproti novým jsou opravdu o dost lepší. Bedny s greenbackama se hůř shání. Spíš bych koupil tu starší 1960 s T75 a časem třeba zkusil dva vyměnit za greenbacky.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“