Žloutnutí bílých kytar
Pravidla fóra
-
92ChazzyChazz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/mattie
Žloutnutí bílých kytar
Zdravim,
měl jsem již dvě bílé kytary a pokaždé mi zežloutly. Čím se tomu dá u nové kytary zabránit? Případně jsou nějaké typy bilých barev, které nezežloutnou? Viděl jsem na koncertech kytaristu, s čistě bílou kytarou a vím že jí má již dlouho. Je to barvou nebo chováním ke kytaře? Díky za odpovědi
měl jsem již dvě bílé kytary a pokaždé mi zežloutly. Čím se tomu dá u nové kytary zabránit? Případně jsou nějaké typy bilých barev, které nezežloutnou? Viděl jsem na koncertech kytaristu, s čistě bílou kytarou a vím že jí má již dlouho. Je to barvou nebo chováním ke kytaře? Díky za odpovědi
Naposledy upravil(a) wikxzen dne 14.08.2012 18:44, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Přesunuto do vhodnější sekce.
Důvod: Přesunuto do vhodnější sekce.
Ibanez ART 120, Jolana Diamant -> Proel cable-> Marshall JCM 2000 TSL 60-> Monster cable-> Marshall 4x12"
"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% of us you still listen to real music!
"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% of us you still listen to real music!
Re: Žloutnutí bílých kytar
existují některé typy polyurethanů které žloutnou velmi pomalu nebo vůbec, ale co se nitra týče, žloutne rychle a nevyhnutelně
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
žloutne rychle, nevyhnutelně...A KRÁSNĚ!:-)
Fakt je, že na těch lesklých tvrdých barvách je to žloutnutí vidět až např.po sundání pickguardu a porovnání odstínu pod ním a vedle. Obecně se mění stářím každá barva, jen je to více či méně vidět- můj názor.
Fakt je, že na těch lesklých tvrdých barvách je to žloutnutí vidět až např.po sundání pickguardu a porovnání odstínu pod ním a vedle. Obecně se mění stářím každá barva, jen je to více či méně vidět- můj názor.
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
MILESI nabízejí i nějaký údajně nežloutnoucí nitro, ale nemám to vyzkoušené, takže za to neručím. Jinak si myslím, že např. cigaretový kouř nebo přímý slunce tomu laku na bezbarvosti příp. bělosti nepřidá.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
+1, zakourene prostredi udela hodne.J.J. píše:MILESI nabízejí i nějaký údajně nežloutnoucí nitro, ale nemám to vyzkoušené, takže za to neručím. Jinak si myslím, že např. cigaretový kouř nebo přímý slunce tomu laku na bezbarvosti příp. bělosti nepřidá.
- Dawa
- last.fm: http://www.last.fm/user/DistortedDawa
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/thoughtlessangel
Zažloutnutí laku je proces probíhající uvnitř a ne jenom na povrchu. Součástí některých laků jsou polystyreny, které vlivem vzdušného kyslíku a slunečního záření žloutnou. Asi jediný způsob jak se vyhnout tomuto žloutnutí je napustit lak antioxidačními činidly což je v praxi nemožné. Každý lak má specifické složení, zrovna ty levnější jsou z části polystyrenové takže se časem tomu žloutnutí nevyhneš.
Není na škodu ale kytaru občas pořádně setřít navlhčeným hadrem, případně nějakým přípravkem na ochranu laku. Odstranit tak pot a nečistoty, které se usazují v mikrothlinkách laku.
Jediná možnost je kytaru přelakovat. Jeden známý si lakoval Ibanezu do matně bílé nevypadalo to špatně a co jsem tu kytaru viděl nějaké zašlé skvrny se na ní zatím neobjevili.
Není na škodu ale kytaru občas pořádně setřít navlhčeným hadrem, případně nějakým přípravkem na ochranu laku. Odstranit tak pot a nečistoty, které se usazují v mikrothlinkách laku.
Jediná možnost je kytaru přelakovat. Jeden známý si lakoval Ibanezu do matně bílé nevypadalo to špatně a co jsem tu kytaru viděl nějaké zašlé skvrny se na ní zatím neobjevili.
Ibanez RGT 42DX
Ibanez A300 E
Engl 335 Screamer II
Orange PPC412
Ibanez A300 E
Engl 335 Screamer II
Orange PPC412
Po jaké době ti kytara zežloutla? To musí být skoro desítky let ne? Nevím jak přesně dlouho mám svého jacksona ale bude to minimálně 2-3 roky a nemyslím že by se i nepatrě naklonil k žluté straně síly
a to je v zakouřeném prostředí v podstatě celý svůj život 
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Roland CUBE 15X - na doma
Marshall JCM2000 DSL50 + Marshall 1960A - zkušebna/koncerty
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Roland CUBE 15X - na doma
Marshall JCM2000 DSL50 + Marshall 1960A - zkušebna/koncerty
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
zkus sundat ramecky ze snimacu, mozna tam bude viditelny rozdil
mám bílého flyinga. teda byl bílý. dnes vypadá jako vajgl. nejhůř je to na místě, kde se pravá ruka opírá o tělo nástroje. kytara má asi 10let. neřeším. svůj účel lak jinak plní, takže ok
- viwalda
- Bandzone: sklad by walda
PATINA
vwld...el.kytara WASHBURN wl14+RM pickups(krk:colour sound+kobyla:custom alnico)+PRS SE 24 custom+GODIN A6 ultra+dreadnougt IBANEZ pf 20...
BOSS RC 20 looper+DIGITECH Timebender..TC ELECTRONIC corona chorus..RADIAL London Bones dist. ..HOT CAKE dual(replika Matěj Dupal)..MICHALÍK wah/volume..ROLAND cube 40XL...
SHURE PG58..TC HELICON voiceton..ZOOM H1...kabeláž:WIDARA cables xxl ,homemade aj...trsátka G. Dennis 0,88...sluchadla AKG K403...
http://bandzone.cz/skladbywalda
http://bandzone.cz/zor
BOSS RC 20 looper+DIGITECH Timebender..TC ELECTRONIC corona chorus..RADIAL London Bones dist. ..HOT CAKE dual(replika Matěj Dupal)..MICHALÍK wah/volume..ROLAND cube 40XL...
SHURE PG58..TC HELICON voiceton..ZOOM H1...kabeláž:WIDARA cables xxl ,homemade aj...trsátka G. Dennis 0,88...sluchadla AKG K403...
Jde o to jestli je žádoucí...na autě taky nikdo rez, nebo starý strávený lak nechce.
Já zažloutlé věci moc nemusím.
EDIT: omluva všem rat rodistům
EDIT: omluva všem rat rodistům
- Alternátor
Tohle byla původně věc, proč jsem uvažoval o nějaký zakázkový kytaře s polyurethanem, kde to žloutnutí přece jen přijde dýl, než s nitrem. Celkově mám z nitra blbej pocit kvůli jeho životnosti a odolnosti, ale s tím se holt nedá nic dělat.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
já bych vypadal s bílou kytarou blbě. kouřím jak prokoplé kamna a mám žluté zuby i prsty. jsem na žlutou zvyklý
s tou životností bohužel musím souhlasit... 
Mám dvě původně "olympic" bílé kytary a obě jsou zažloutlé. Ta z roku 1992 hodně, z roku 2006 už také docela dost, ale mě se to hodně líbí, takže to neřeším a čím víc, tím líp!:)
ale asi neporadím, čím to oddálit/zastavit. Nedávno jsem se třeba dozvěděl, že dřevěný nábytek/podlahy netmavnou časem kvůli dřevu samotnému, ale laku na nich. Tj tmavne lak a ne dřevo a s podlahou se to řeší přebroušením a novým nalakováním, což by u kytary byla asi technicky dost složitá procedůra, muselo by se komplet odsadit tělo, přebrousit ho a nalakovat znovu. Nějaký kytarář v dílně by to určitě udělat mohl, ale hádám, že by to byla zatraceně drahá kosmetika:)
ale asi neporadím, čím to oddálit/zastavit. Nedávno jsem se třeba dozvěděl, že dřevěný nábytek/podlahy netmavnou časem kvůli dřevu samotnému, ale laku na nich. Tj tmavne lak a ne dřevo a s podlahou se to řeší přebroušením a novým nalakováním, což by u kytary byla asi technicky dost složitá procedůra, muselo by se komplet odsadit tělo, přebrousit ho a nalakovat znovu. Nějaký kytarář v dílně by to určitě udělat mohl, ale hádám, že by to byla zatraceně drahá kosmetika:)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
to "drahá kosmetika" :
1. něco by to stálo, ta práce kytaráře
2. hodnota kytary paradoxně ještě přelakováním klesne, pokud bys chtěl později prodávat
3. a ještě se může stát, že to bude hrát hůř
1. něco by to stálo, ta práce kytaráře
2. hodnota kytary paradoxně ještě přelakováním klesne, pokud bys chtěl později prodávat
3. a ještě se může stát, že to bude hrát hůř
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
- viwalda
- Bandzone: sklad by walda
Lepší nemít bílou klitaru..
vwld...el.kytara WASHBURN wl14+RM pickups(krk:colour sound+kobyla:custom alnico)+PRS SE 24 custom+GODIN A6 ultra+dreadnougt IBANEZ pf 20...
To není jen otázka bílých, mě se to stalo i u žluté a modré. Snad jen černá odolává...?Pokud se z kytary něco nesundá, tak si toho v průběhu let leckdo ani nevšimne, ale blednou a oxidují kytary i auta..Když je to stejnoměrné, není to problém. Problém nastává třeba při sundání zásobníku na trsátka, který byl nějakou dobu někde na tělě přilepený apod. ..Výhoda ošoupaného nitra- tam si jednoho flíčku nikdo nevšimne!:-)
Mít doma bílého strata s červeným flekem od košile J.Hendrixe by mi teda nevadilo!!!!!!!!!!!!!
Mít doma bílého strata s červeným flekem od košile J.Hendrixe by mi teda nevadilo!!!!!!!!!!!!!
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Se rzi bych to nesrovnaval. Ta muze mit dost vliv na funkcnost. Narozdil od proste jen vyzloutly barvy... a zloutne/tmavne skoro vsechno... od papir, pres drevo a plast po lakyFlajtr píše:Jde o to jestli je žádoucí...na autě taky nikdo rez, nebo starý strávený lak nechce.Já zažloutlé věci moc nemusím.
Hodně budem někde...
-
92ChazzyChazz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/mattie
Zežloutla tak po 2 letech, nevim v čem je chyba. Každopádně dále už si nebudu vybírat bílý kytary, nový to je krásný, ale jak to pak dopadne... konkrétně se jednalo o Ibanez GAX 30 a nyní Ibanez ART 120.xaero píše:Po jaké době ti kytara zežloutla? To musí být skoro desítky let ne? Nevím jak přesně dlouho mám svého jacksona ale bude to minimálně 2-3 roky a nemyslím že by se i nepatrě naklonil k žluté straně sílya to je v zakouřeném prostředí v podstatě celý svůj život
Jinak díky všem za odpovědi, aspoň mám jasnějš =)
Ibanez ART 120, Jolana Diamant -> Proel cable-> Marshall JCM 2000 TSL 60-> Monster cable-> Marshall 4x12"
- ...EDGE...
Zajimave, kolik lidi touzi po zazloutle kytare, a ty si stezujes.
EDIT: Asi po roce a pul co jsem mel akustiku, jsem z ni sundal pickguard a byl to hodne velky rozdil. Neco jak bily flek od plavek. Ale ted, po dalsim vic nez roce uz je to rozdil o hodne mensi, uz je to skoro vyrovnane.
EDIT: Asi po roce a pul co jsem mel akustiku, jsem z ni sundal pickguard a byl to hodne velky rozdil. Neco jak bily flek od plavek. Ale ted, po dalsim vic nez roce uz je to rozdil o hodne mensi, uz je to skoro vyrovnane.