Fender Stratocaster - otázky
Pravidla fóra
Re: Fender Stratocaster - otázky
Taky jsem se před rokem rozhodoval jestli koupit American Deluxe aniž bych ho slyšel.Pak jsem šel do Music City a tam jsem měl v ruce několik stratů,včetně osobního starýho strata pana vedoucího a American Deluxe se mi líbil nejmíň.Nakonec jsem si odnesl nový model American Special s Texas Special snímačema a jsem moc spokojenej.Měl nejvíc koulí a stál necelejch 23.000,-.
A kolik těch koulí teda měl? 
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Nevím ale ta množina se mi zdála na první pohled nejobsáhlejší. 
Lidi, pokud někdo chcete koupit Strat a máte na něj 28 000, tak na kytarách je naprosto parádní Usa Standart kousek!
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Prosím můžete mi říct jak poznám která řada/ typ je už z USA a který z mexica? Pokud nebudu mít možnost se kouknout na hlavu a nebude to napsané ani na eshopu (nechci to kupovat přes net, jen hledám co by bylo zajímavé). Ve Fenderech se absolutně nevyznám a ikdyž jsem měl v plánu koupit superstrata tak fat Strat od Fendera mi učaroval.
Naposledy upravil(a) Bejk dne 24.08.2012 20:44, celkem upraveno 1 x.
nejjednodužší- koukni na cenu American standard a vše, co je levnější ignoruj! Něčím jako HW1 se nerozptyluj 
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Ještě je levnější American Special.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Ok, díky. A i nejlevnější USA jsou to už dospělé Fendery a nebo pořád ne? 
Kvalita odpovídá ceně, hele. Já se na Speciala třesu už delší dobu. I když je to to nejlevnější, mně se fest líbí.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Jestli sis všiml ve Výběru superstrata tak před necelým měsícem jsem Fenderem vážně opovrhoval a myslel si, že si ho nikdy v životě nepořídím ani zadarmo, teď bych nejraději vlastnil American Deluxe
. Zejtra si asi zase nějaký zkusím v Plzni
. Nechceš tam někdy zajít společně něco zkusit?
Hele, teď určitě ne, nemám na to čas, učím se na státnice. Pak ale určitě někam zajdem. Strata chci taky.
OT: Ozvy se mi SZ nebo někde (kontakt ti klidně dám) až budeš mít čas.
A teď k tématu- Je poznat rozdíl mezi American Special a Fender Deluxe (ten je nejspíš z Mexika ne)? Cena je skoro stejná. Zkusil bych to, ale tady v okolí rozhodně není kde
.
A teď k tématu- Je poznat rozdíl mezi American Special a Fender Deluxe (ten je nejspíš z Mexika ne)? Cena je skoro stejná. Zkusil bych to, ale tady v okolí rozhodně není kde
Tak tyhle dva od sebe rozeznáš bezpečně, protože American Special má velkou hlavu.
Nerad vám kazím radost, ale Fender sakra dobře rozlišuje cenou úroveň jednotlivých řad, standard prostě vždy hraje jako std...Řada American special je podle mého předpokladu jen nový název místo HW1- tedy i odpovídající americko-začátečnická kytara. O dospělém fenderu nemůže být řeč...
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
DěkujuBummer píše:Tak tyhle dva od sebe rozeznáš bezpečně, protože American Special má velkou hlavu.
A jak jsou na tom japonské starší Fendery?
Myslím, že jsem tu nikde netvrdil, že to hraje jako Standard. Ani nemůžu, nikdy jsem na Standard nehrál.grock píše:Nerad vám kazím radost, ale Fender sakra dobře rozlišuje cenou úroveň jednotlivých řad, standard prostě vždy hraje jako std...Řada American special je podle mého předpokladu jen nový název místo HW1- tedy i odpovídající americko-začátečnická kytara. O dospělém fenderu nemůže být řeč...
EDIT: Co třeba zcela určitě vím, je, že nechci nitro lak.
Tak to ani já nechci.Bummer píše:
EDIT: Co třeba zcela určitě vím, je, že nechci nitro lak.
takhle to nefunguje. prave ze fender to ma (zrejme diky konstrukci) kus od kusu napric radama, tj neni vyjimkou ze "prasivy" HW1 hraje lip nez deluxe atp. mel jsem v ruce uzasna mexika i hluche customshopygrock píše:Nerad vám kazím radost, ale Fender sakra dobře rozlišuje cenou úroveň jednotlivých řad, standard prostě vždy hraje jako std...Řada American special je podle mého předpokladu jen nový název místo HW1- tedy i odpovídající americko-začátečnická kytara. O dospělém fenderu nemůže být řeč...
Čtu příspěvky Kinxe vždy se zájmem, ale v tomto bodě ZÁSADNĚ nesouhlasím a tvrdím, že je to přesně naopak- zrovna Fender to má ohlídané nejlíp. Ono tvrzení "měl jsem v ruce" je podle mě velice ošidné. Já měl v ruce mého customshopa a hrál výborně. Dal jsem na něj jiné struny- (pure nickel) a když jsem ho nyní měl v ruce, byl úplně hluchý. Dal jsem jiné- a zas hrál. A naopak- měnil jsem postupně snímače u standarda a furt to byl standard. Ano, měl jsem (doma delší čas) 2 tele std z 90tých a každý hrál jinak. Ale ani jeden nehrál jako 52 CS ! Já jsem se osobně nepřesvědčil, že neexistují žáby-zakleté princezny.Ale už jsem potkal dost doopravdických žab, o tom jsem se přesvědčil.....Dneska si troufnu tvrdit, že poznám std na ukázce z YT oproti jiným modelům (od stejného autora clipu, tzn stejný aparát a snímání) vždy, ten vykastrovaný bezstředový zvuk se nezapře. Mě právě fascinuje, jak to dělají, že to hraje TAK STEJNĚ! Těch experimentů, kdy se na kytaře měnili snímače, struny, kobylky..a furt to nebylo jako ta vyšší řada, jsem zažil moc.To je záhada...
Přiznávám také, že mám někdy dny, kdy stejnou kytaru (na kterou právě hraju) slyším jinak než jindy. Stejně tak amp. A právě proto nemám rád tvrzení "měl jsem v ruce", pokud se opírá o pár minut hraní na neznámou kytaru s neznámou sadou strun a jejich stářím,tloušťkou, materiálem, seřízením atd..
Radit někomu, ať sikoupí levnou řadu, protože zrovna on bude mít asi to štěstí, že natrefí na ten unikátní kus, co překoná daleko vyšší modely, by se prostě podle mého názoru NEMĚLO!
Přiznávám také, že mám někdy dny, kdy stejnou kytaru (na kterou právě hraju) slyším jinak než jindy. Stejně tak amp. A právě proto nemám rád tvrzení "měl jsem v ruce", pokud se opírá o pár minut hraní na neznámou kytaru s neznámou sadou strun a jejich stářím,tloušťkou, materiálem, seřízením atd..
Radit někomu, ať sikoupí levnou řadu, protože zrovna on bude mít asi to štěstí, že natrefí na ten unikátní kus, co překoná daleko vyšší modely, by se prostě podle mého názoru NEMĚLO!
Narazil jsem na výraz scalloping u kytar Fender. Má to být nějak vyfrézovaný hmatník mezi pražci, můžete mi to vysvětlit blíž a k čemu je to dobré? Našel jsem to na některých kytarách Artist.