DigiTech GSP1101
Pravidla fóra
Re: DigiTech GSP1101 + všechny rackové DigiTechy
Ted jsem se dostal do stadia, že snad nebudu muset řešit přepínání kanálů na hlavě, nechám zkreslenej kanál, kterej je ve smyčce a pro čistý kanály vypnu smyčku a použiju preamp v GSP...
Ještě se kouknu na tu ladičku, to, že je takhle pomalá mi přijde divný.
Feki, koukal jsem na Tvé stránky a vypadá to, že v midi ovládání už jsi kovaný - je nějaká stránka, která by úplnýmu začátečníkovi poradila, ať se nemusím ptát na každou blbost?
Ještě se kouknu na tu ladičku, to, že je takhle pomalá mi přijde divný.
Feki, koukal jsem na Tvé stránky a vypadá to, že v midi ovládání už jsi kovaný - je nějaká stránka, která by úplnýmu začátečníkovi poradila, ať se nemusím ptát na každou blbost?
Pravda je že čistej mi jede taky s GSP ale některé crunch v e-530 dokrmuji Screamem z GSP jako se to dělá klasicky s karbkou, navíc je vždy možnost všechny efekty zařadit před nebo za preamp a pokud jich je více i výběr seriového nebo paraelního zapojení.
U toho midi se s tím peru do dnes. V podstatě všechny programovací cesty jsou jen spouštěcí příkazy jedniček a nul kde vždy musíš zadat cestu k danému přístroji "Program change" Ostatní názvy jsou mezinárodně dané, záleží který výrobce je na co použije, jako u FCB - Value, Number jsou příkazy které se v určitém modu používají na programování něčeho jiného. Najsem sám kterej se s tím dost natrápil. Rozhodně jsem musel nastudovat základy a ta najdeš na WIKI - http://cs.wikipedia.org/wiki/Musical_In ... neral_MIDI
O progamování cest se nikde nedočteš , vše se děje přes ten základ - midi noty , takže je třeba si napřed nastudovat tento základ z wiki kde jsou i další odkazy. Kamarád GOOGLE neni sice perfektní překladač, ale když porozumíš jeho řeči, dá se to. Kromě tohoto ( musel jsem si to blejsknout
http://www.feki.hostuju.cz/imig/googlepreklad.jpg )
U toho midi se s tím peru do dnes. V podstatě všechny programovací cesty jsou jen spouštěcí příkazy jedniček a nul kde vždy musíš zadat cestu k danému přístroji "Program change" Ostatní názvy jsou mezinárodně dané, záleží který výrobce je na co použije, jako u FCB - Value, Number jsou příkazy které se v určitém modu používají na programování něčeho jiného. Najsem sám kterej se s tím dost natrápil. Rozhodně jsem musel nastudovat základy a ta najdeš na WIKI - http://cs.wikipedia.org/wiki/Musical_In ... neral_MIDI
O progamování cest se nikde nedočteš , vše se děje přes ten základ - midi noty , takže je třeba si napřed nastudovat tento základ z wiki kde jsou i další odkazy. Kamarád GOOGLE neni sice perfektní překladač, ale když porozumíš jeho řeči, dá se to. Kromě tohoto ( musel jsem si to blejsknout
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Tak ten překlad je úchvatnej.
Jo, ten scream mi přišel taky použitelnej a na lehčí nakopnutí hlavy mi přišel dobrej.
Začnu si hrát se šlapkou a přiřazováním v x-editu a uvidím, jak mi to pujde.
Dík za infa
Jo, ten scream mi přišel taky použitelnej a na lehčí nakopnutí hlavy mi přišel dobrej.
Začnu si hrát se šlapkou a přiřazováním v x-editu a uvidím, jak mi to pujde.
Dík za infa
Zdravím, mám jeden dotaz.
GSP1101 má sekci Chorus/FX v které jsou většina modulačních efektů atd. Při editaci v X-editu mám možnost přiřadit CC pouze k této sekci a můžu ji vypínat a zapínat. Je ale nějaká možnost, abych nastavil a třeba CC pro flanger, CC pro oktáver atd., ale aby to bylo uloženo v jednom presetu?
Dík
GSP1101 má sekci Chorus/FX v které jsou většina modulačních efektů atd. Při editaci v X-editu mám možnost přiřadit CC pouze k této sekci a můžu ji vypínat a zapínat. Je ale nějaká možnost, abych nastavil a třeba CC pro flanger, CC pro oktáver atd., ale aby to bylo uloženo v jednom presetu?
Dík
Ahoj, samozdřejmě že můžeš funkci vyp nebo zap, a také modulovat v daném efektu pedálem hodnotu kterou si vybereš:
vyber preset v GSP1101 >> 2 x EDIT
linx LFO samples >> EDIT
expresion links >> EDIT
1: NO CTRL NO LINK >> EDIT
ASSING CONTROLLER >> EDIT
VÝBĚR CONTROLERU A CC ( ten co jsi už navolil v global pro danou funkci - stejný musíš mít navolený na FCB1010 nebo jiném fotcontrooleru) >> 1 X BACK
sjedeš kolečkem na poslední řádku >> LINKED TO >> EDIT
( navolíš v FX danou funkci, nebo nebo z daného výběru jednotlivý úkol pro vybraný efekt >> BACK ´= HOTOVO
vyber preset v GSP1101 >> 2 x EDIT
linx LFO samples >> EDIT
expresion links >> EDIT
1: NO CTRL NO LINK >> EDIT
ASSING CONTROLLER >> EDIT
VÝBĚR CONTROLERU A CC ( ten co jsi už navolil v global pro danou funkci - stejný musíš mít navolený na FCB1010 nebo jiném fotcontrooleru) >> 1 X BACK
sjedeš kolečkem na poslední řádku >> LINKED TO >> EDIT
( navolíš v FX danou funkci, nebo nebo z daného výběru jednotlivý úkol pro vybraný efekt >> BACK ´= HOTOVO
Jo, takhle to jde, ale ani tam není možnost k jednomu presetu přiřadit více efektů ze sekce Chorus/FX. Myslel jsem, abych si udělal základní, třeba zkreslenej zvuk do presetu 5 a pomocí CC zapínal a vypínal (jako stompboxy) např. Oktaver, Flanger, Chorus atd.
Tím pádem je asi jediná možnost, a to ta, že si udělám 4 presety, první bude základní zvuk, další preset bude základní zvuk s Chorusem atd.
Je to tak správně?
Tím pádem je asi jediná možnost, a to ta, že si udělám 4 presety, první bude základní zvuk, další preset bude základní zvuk s Chorusem atd.
Je to tak správně?
Nejde v jednom presetu navoleným v gsp přehazovat efekty za jiné, pouze je modulovat. Zkopíruj si několik stejných natavení presetů a v každém si změň efekt, jedním sešlapem pak změníš efekt. U stomboxu je mušíš napřed vymačkat a namačkat jinné, je to krok zpět. Toto lze u http://fractalaudio.com/p-axe-fx-ii-pre ... cessor.php
Na koncerty je preset mod ideální a rychlej, ale pokud člověk něco zkouší, tak si myslím, že příjemný být ve stompboxu modu. Ale jinak díky, potřeboval jsem se ujistit.
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Asi nejlepší koncepce jak pro zkoušení, tak pro LIVE je opravdu ta, co umožňuje Axe-FX.
Tedy dá se říct takový digitální looper. To znamená, že si nastavím jednotlivé efekty, preampy dle gusta, a pak je v rámci presetu vyvlolám. Tedy především odpadá nutnost kopírovat presety a řešit hromadné úpravy, pokud se mi třeba zachce v těch hodně podobných presetech změnit jen nastavení preampu.
Ostatně na tu koncepci přešel nedávno i Petrucci skupiny-a-hudebnici/john-petrucci-t2374-60.html#p552020
Na druhou stranu je to jeden z mála důvodů, proč bych momentálně měnil GSP za Axe-Fx, a to je málo vzhledem k rozdílu v ceně.
Tedy dá se říct takový digitální looper. To znamená, že si nastavím jednotlivé efekty, preampy dle gusta, a pak je v rámci presetu vyvlolám. Tedy především odpadá nutnost kopírovat presety a řešit hromadné úpravy, pokud se mi třeba zachce v těch hodně podobných presetech změnit jen nastavení preampu.
Ostatně na tu koncepci přešel nedávno i Petrucci skupiny-a-hudebnici/john-petrucci-t2374-60.html#p552020
Na druhou stranu je to jeden z mála důvodů, proč bych momentálně měnil GSP za Axe-Fx, a to je málo vzhledem k rozdílu v ceně.
Já už začínám přemýšlet ještě nad další úpravou a to za pomoci Rocktron Midi Raider. Na živý hraní s kapelou si udělám presety na všechny zvuky, co používám a to z GSP (je to rychlý, jednoduchý a hlavně na podiu nešlapu zelí).
Pak jsem koukal, že se dá za 6000 koupit Gmajor, na kterým bych si nastavil efekty seperátně, převážně modulační, které jsou schovány v sekci Chorus/FX v GSP. Tohle nastavení bych potom používal s jinou kapelou nebo ve zkušebně, když člověk experimentuje atd.
Pak jsem koukal, že se dá za 6000 koupit Gmajor, na kterým bych si nastavil efekty seperátně, převážně modulační, které jsou schovány v sekci Chorus/FX v GSP. Tohle nastavení bych potom používal s jinou kapelou nebo ve zkušebně, když člověk experimentuje atd.
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Pro mne je nenahraditelnost GSP v tom, že nemusím štelovat zvlášť zvuky pro domácí studio a do zkušebny. Jednoduše v hlavním menu mám možnost zapnout nebo vypnout simulaci reproduktoru pro všechny presety. Případně i přepínat mezi interním preampem (simulace GSP nadoma) a externím preampem (zesilovač ve zkušebně).
feki: Rád bych tu přenosnost vychytal domrtě. Šlo by nějak získat autentický impuls zvuk mého 1-kanálového zesilovače, který mám ve zkušebně, abych si ho mohl zapnout jako simulaci reproboxu doma? (zkreslení dělám obyčejně krabičkami, které mám přenosné, jde mi jen o větší autentičnost lampového konce a reproduktoru).
feki: Rád bych tu přenosnost vychytal domrtě. Šlo by nějak získat autentický impuls zvuk mého 1-kanálového zesilovače, který mám ve zkušebně, abych si ho mohl zapnout jako simulaci reproboxu doma? (zkreslení dělám obyčejně krabičkami, které mám přenosné, jde mi jen o větší autentičnost lampového konce a reproduktoru).
Samozdřejmě, že jde, ale musíš si ho udělt sám, postupy na to jsou : http://www.instrumento.cz/clanky-clanek ... e-sir.html
Tak jsem se s tím natrápil.
Tak jsem se s tím natrápil.
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Díky za článek. Takže ty sis už dělal "otisk aparátu"?
Jasně, ale neni to tak dokonalé jak jsem si představoval, na tohle musí být čloěk opravdu znalý konvulence, takže používá převážně svojí databáti : http://www.feki.hostuju.cz/impuls/
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Díky moc.
Bad Cat tam není, tak bych zkusil Mathless Chieftain. Nevíš, jestli to je jen simulace boxu nebo box + koncový zesilovač?
Bad Cat tam není, tak bych zkusil Mathless Chieftain. Nevíš, jestli to je jen simulace boxu nebo box + koncový zesilovač?
To je úplně jedno, je to vytvořený impuls danného ampu, typu boxu a mic jakým se to snímalo, pak následují pozice jako poloha a úhel mic, což mají na výsledný zvuk asi největší vliv, proto se lepší vyzkoušet . Asi nejzdařilejší jsou catharsis, AC30_4x12, a Gold. Záleží cobudeš používat za amp. Já používám Pouliny a celkem zdařilý je original PoulinLecab. Krátká ukázka zde: http://feki99.wix.com/feki/apps/blog/ne ... uitar-song
Dají se do GSP nahrávat impulsy?
Samozdřejmě, 10 posledních, ale musíš mít verzi C63, a stahnout aplikaci s mustebeta, nebo Gril, všechny odkazy mám na webu v menu GSP1101 .
10 posledních?feki píše:Samozdřejmě, 10 posledních, ale musíš mít verzi C63, a stahnout aplikaci s mustebeta, nebo Gril, všechny odkazy mám na webu v menu GSP1101 .
Jasně, máš tam několik továrních, aposledních deset je pod stejným názvem USER, a ta můžeš měnit
http://mustbebeta.com/gsp1101/gsp1101%2 ... %20c63.pdf
http://mustbebeta.com/gsp1101/gsp1101%2 ... %20c63.pdf